Ekologiškas maistas (Žmogus ir medicina | Mokslas)
.
(0)
2023-11-16
0
Ekologiškus maisto produktus renkasi vis daugiau žmonių, o ekologija įgyja vis didesnę paklausą. Perkant ekologišką maisto produktą gali pasitaikyti situacijų, kai įsigyta prekė yra visai ne ekologiška, tačiau Lietuvos ir Europos institucijos šiandien turi teisinius įrankius, pavyzdžiui, aiškiai apibrėžtą suklastoto maisto sąvoką ir draudimą tiekti rinkai suklastotą maistą, kurie padeda įnirtingai kovoti su tokiais atvejais ir apsaugoti vartotojus nuo galimo maisto klastojimo, t.y. kai rinkai pateikiamas ekologiškas produktas neatitinka tokiam produktui keliamų reikalavimų , – teigia advokatų kontoros „TGS Baltic“ patarėja Aleksandra Fedotova.
(1)
2021-11-04
3
Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkai kartu su kolegomis iš Helsinkio universiteto sukūrė itin maistingą mėsos analogą naudodami fermentuotas sojų išspaudas, dar kitaip vadinamas okara. Lietuvos mokslininkų išradimas gali pakeisti mėsos analogų rinką – naujasis produktas pasižymi mažu druskos bei sočiųjų riebalų kiekiu ir išraiškingesniu nei mėsos skoniu.
(20)
2021-02-16
14
Billas Gatesas kadaise garsėjo kaip agresyvus verslininkas, technologijų entuziastas ir „blogas berniukas“. O tada pasistengė pakeisti savo viešą įvaizdį ir dabar norėtų, kad nevalgytumėte mėsos.
(8)
2017-10-01
44
Mąstydami apie efektyviausius moksliniais tyrimais patvirtintus sveikatos stiprinimo būdus, neretai pamirštame, kokią naudą galėtume gauti iš paprasčiausios košės. Toks neapdairumas tiesiog neatleistinas, mat dubenyje košės yra kur kas daugiau augalinių skaidulų nei rupioje duonoje, riebalų – visiškai mažai, o cukraus – beveik apskritai nėra.
(0)
2017-04-14
33
Mokslininkams pavyko išsiaiškinti, kas turi sveikiausias širdis pasaulyje. Pasirodo, tai čimų (Tsimane) genties žmonės iš Bolivijos miškų.
(1)
2017-04-12
-11
Nauda Žemei ir nauda jums. Taip glaustai būtinybę rinktis aplinkai draugiškus produktus nusako ekologinių judėjimų atstovai. Dabar toks teiginys yra labai argumentuotai paneigtas.
(0)
2017-01-17
5
Kiekvienas esame susidūrę su parduotuvėse ant maisto produktų užklijuotais lipdukais, kurie paprastai „papuošia“ daržoves ir vaisius. Daugelis pernelyg ir nesusimąsto apie tai, kokia šių lipdukų reikšmė. Vieni jų nurodo daržovių ar vaisių veislę, tačiau kartais juose parašyta daug daugiau informacijos, nei atrodo, rašė tiphero.com.
(0)
2016-12-21
-29
Mus nuolat supa nesveiko maisto pagundos. Joms ypač sunku atsispirti per šventes – aplink tiek daug skanaus maisto ir visko taip norisi paragauti. Iš kitos pusės mums nuolat siūlo sveiko maisto alternatyvas lyg išganymą. Bet mokslininkai teigia, kad avies kailyje slypi vilkas – net sveikai atrodantys produktai iš tikrųjų gali būti kenksmingi. Pateikiame keletą sveiko maisto, kuris nėra toks jau sveikas, pavyzdžių.
(3)
2015-10-19
24
<i>Kai kas sako, kad dabar auginamas ir apdirbamas maistas ne toks maistingas, kaip senelių laikais. Bet ar tikrai tai tiesa?
(0)
2015-08-25
12
Ar mokslas gali išsaugoti objektyvumą, kai jo pinigų šaltinis yra suinteresuotas tam tikrais rezultatais? Kaip suderinti skirtingus mokslo ir verslo interesus? Panašu, jog šie klausimai nekyla įmonės „Coca-Cola“ atstovų galvose. Ši saldintų gėrimų kompanija skyrė 1,5 mln. JAV dolerių „dovaną“ ne pelno organizacijai „Global Energy Balance Network“ (GEBN), besirūpinančiai sveika gyvensena, ir užregistravo ją savo pagrindinės būstinės adresu, rašo „The New York Times“.
(3)
2015-07-28
23
Lenkijos mokslininkai teigia atradę kiekvieno kiaulienos mėgėjo svajonę – kiaulieną su itin mažai kalorijų, riebalų ir daug daugiau baltymų. Pati mėsa pasak mokslininkų, skanesnė ir ilgiau išlieka šviežia.
(17)
2015-07-14
65
Norite sužinoti, kas atsitinka organizmui, kai įprasti produktai pakeičiami užaugintais ekologiškai, be pesticidų? Pasižiūrėkite šį įdomų eksperimentą.
(8)
2015-03-26
42
„Kai pradėjome darbuotis, visi pažįstami laikė mus bepročiais, juk neturėjome vietos žemdirbystei. Mes ir patys savo keturių arų sklype planavome tik sau užsiauginti daržovių, apie derliaus perteklių net nesvajojome“, – prisipažino Jules Dervaes.
(11)
2015-02-25
42
Dabartinis mūsų maitinimosi būdas smarkiai skiriasi nuo praeities. Yra ir nemažai egzotiškų gyvūnų, kuriuos lietuviai valgė bei medžiojo. Kai kurie iš jų dabar sukeltų nuostabą.
(3)
2015-02-18
13
Netrukus prekybos centruose gali atsirasti nauja mėsos rūšis – šinšiliena. Mokslininkai šiuo metu atlieka tyrimus ir aiškinasi, kokia tai yra mėsa, o po to ji gali būti pristatyta Lietuvos rinkai.