Mityba (Žmogus ir medicina | Mokslas)
.
(0)
2025-11-05
2
Tobulas rudens gėrimas turėtų šildyti, gerinti nuotaiką, būti skanus ir naudingas sveikatai.
(0)
2025-11-05
3
Net jei pakuotė lentynoje atrodo kaip sviestas, tai dar nereiškia, kad toks ir yra. Prekybos centrų lentynose galima rasti įvairiausių produktų – nuo tikro sviesto iki jo pakaitalų, vadinamų tepamaisiais riebalais. Kaip neapsigauti renkantis?
(0)
2025-11-05
1
Kai užsinorime ko nors saldaus ir greito, nebūtina praleisti valandų valandas virtuvėje, kad pasigamintume desertą kaip iš konditerijos skyriaus. Pasirodo, užtenka mažiau nei pusvalandžio, kad galėtume mėgautis gardžiais kruasanais. Štai kaip juos pasiruošti.
(0)
2025-11-05
1
Šis vaisius kadaise buvo prabangos simbolis, o šiandien jį randame kiekvienoje parduotuvėje. Ir labai gerai – nes jis ne tik stiprina imunitetą, bet ir lėtina senėjimo procesus. Svarbiausia, kad jame esantys vitaminai lengvai pasisavinami. Vyresnio amžiaus žmonėms tikrai verta įtraukti šį egzotinį, bet visai nebrangų vaisių į savo mitybą.
(0)
2025-11-05
6
Po ta blizgia plėvele dažnai slepiasi produktas, kuris tik iš tolo primena tikrą mėsą.
(0)
2025-11-04
5
Ruduo – metas, kai ant mūsų stalų dažniausiai karaliauja moliūgai, bulvės ir morkos. Tačiau yra daržovė, kuri ne tik prilygsta joms skoniu, bet ir gerokai pranoksta maistine verte.
(0)
2025-11-04
7
Virtus kiaušinius dažnai naudoja salotoms arba kaip priedą prie pusryčių. Tai sveikas baltymų ir riebalų šaltinis, tačiau jei jie trūksta virimo metu, gali prarasti skonį, o dalis maistinių medžiagų išsiplauna į vandenį. Todėl ruošiant kiaušinius verta į vandenį įdėti vieną ingredientą – jo dėka lukštai neskilinės.
(0)
2025-11-02
6
Net nedideli pokyčiai virtuvėje gali žymiai pagerinti bulvių maistinę vertę ir kalorijų kiekį.
(0)
2025-10-28
-2
Paruošti ir iškepti bulvinius blynus nėra taip paprasta, todėl dažnai, gamindami, norime jų pasidaryti daugiau iškart. Tačiau, kaip žinoma, ši patiekalų rūšis nėra pati tinkamiausia laikymui kitai dienai, ypač jei nežinome, kaip tai daryti teisingai. Laimei, yra būdų, leidžiančių net po dviejų dienų mėgautis jų skoniu ir traškumu.

