Saldumynai (Žmogus ir medicina | Mokslas)
.
(1)
2024-08-10
14
Mėnesiui atsisakyti cukraus gali atrodyti nelengva užduotis, tačiau teigiami savijautos pokyčiai bus verti pastangų.
(0)
2024-07-05
3
Šiame gardumyne gausu flavanolių, kurie pasižymi antioksidacinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis ir gali palaikyti širdies ir kraujagyslių sveikatą.
(0)
2024-06-14
2
Kai kurie maisto produktai ir gėrimai iš tikrųjų gali sumažinti jūsų koncentraciją.
(0)
2024-05-25
9
Šveicarijos mokslininkai išrado visiškai naują šokolado rūšį, pagamintą iš „kakavos vaisių želė“. Naujajame šokolade naudojama daugiau kakavos vaisių sudedamųjų, todėl jis yra sveikesnis ir tvaresnis, rašo „New Atlas“.
(0)
2024-04-30
4
Kai kurie tyrimai parodė, kad kakavoje esantys flavanoliai mažina su amžiumi susijusį atminties silpnėjimą, tačiau yra tam tikrų niuansų.
(0)
2024-04-22
16
Prasta mityba – vargas sveikatai. Netinkamai valgančius žmones lydi nutukimas, širdies ligos, 2 tipo diabetas ir vėžys. Medikai dėl to kaltina didelius natrio, riebalų ir cukraus kiekius maiste. Tačiau nebuvo aišku, kokiu būdu tai sukelia onkologines ligas.
(0)
2024-04-19
10
Juodasis šokoladas yra saldumynas, o valgyti saldėsius – kenkia sveikatai, žino kiekvienas. O gal yra išimčių?
(0)
2024-04-16
3
Indijos žurnalistė Shweta Sengar šešis mėnesius atsisakė cukraus, kad pamatytų, kaip tai paveiks jos veidą ir kūną. Eksperimento rezultatai pranoko visus lūkesčius.
(3)
2024-04-14
23
Sergant autoimuninėmis ligomis, vėžiu, psichikos liga, patyrus traumą ar prireikus operacijos, būtina pasikliauti šiuolaikinės medicinos pasiekimais.
(0)
2024-04-07
9
Šokoladas gali padėti numesti svorio ir užkirsti kelią Alzheimerio ligai - tokį "maistą apmąstymams" mums siūlo mokslininkai, atlikę naują tyrimą apie tai, ar naudinga valgyti saldumynus ir konkrečiai šokoladą.
(0)
2024-01-31
7
„Cukrinis veidas“ (angl. Sugar Face) yra terminas, vartojamas apibūdinti odai, kuriai būdingi simptomai, susiję su per dideliu cukraus vartojimu, t. y. pavargusi, papilkėjusi, raukšlėta oda.
(0)
2024-01-25
4
Naujas tyrimas nustatytė ryšį tarp juodojo šokolado vartojimo ir pirminės hipertenzijos rizikos sumažėjimo.