Alus (Žmogus ir medicina | Mokslas)
.
(0)
2024-11-24
35
Daugeliui žmonių alus yra neatsiejama atsipalaidavimo dalis. Tačiau svarbu suprasti, kad tai yra alkoholis, kuris gali turėti nemalonių pasekmių sveikatai ir savijautai, ypač jei jo geriate dažnai ir per daug. Neurologas Richardas Restakas patarė nuo kokio amžiaus reikėtų visiškai nustoti gerti alų.
(0)
2024-11-04
31
Alaus įvaizdis nėra kaip tipiško sveikuoliško gėrimo – nes šis gėrimas dažniau asocijuojasi su girtų draugužių vakarėliais, nei su maisto papildais ir žolelių arbatomis. Tačiau yra įrodymų, kad kai kurios alaus rūšys gali būti naudingos sveikatai, daugiausia kaip galimas probiotikų šaltinis.
(0)
2024-05-06
17
Mokslininkai išsiaiškino, kodėl atšaldytas alus yra skanesnis nei kambario temperatūros – tai susiję su alkoholio savybėmis skirtingose temperatūrose, rašo „Daily Mail“.
(3)
2024-02-07
8
Tyrėjai pastebėjo, kad suvalgius iki trijų šio patiekalo porcijų per dieną, tiriamųjų antsvoris sumažėjo 11 procentų, palyginti su valgiusiais mažiau nei vieną porciją.
(6)
2022-02-15
18
Gali būti, kad esate didelis alaus mėgėjas, bet dėl jame esančio alkoholio negalite dažnai mėgautis savo mėgstamu gėrimu. Išeitis - nealkoholinis alus, bet daugelis sutinka - tai nėra tas pats. O gal įmanoma tai pakeisti? Danų mokslininkai teigia, kad skanus nealkoholinis alus gali pasirodyti visai greitai.
(0)
2021-08-09
5
Prieširdžių virpėjimas didina insulto, širdies nepakankamumo ir kitų su širdimi susijusių sveikatos sutrikimų riziką, o šio reiškinio atsiradimui įtakos turi alkoholis. Tačiau ne visas alkoholis vienodai kankina jūsų širdį. Adelaidės universiteto mokslininkai nustatė, kad saikingas alkoholio vartojimas, vengiant alaus ir sidro, sveikatai yra mažiau rizikingas.
(0)
2021-04-26
17
Ar kada pagalvojote, kiek burbuliukų yra jūsų alaus bokale? Ne? Na, mokslininkai tai padarė ir naujame tyrime pagaliau atsakė į šį keistą klausimą.
(9)
2021-03-08
29
Jei alus jums kaip duona kasdieninė, turėtumėte žinoti ir tai, kaip šis pomėgis gali paveikti jūsų organizmą.
(0)
2021-01-10
0
Be kitų veiksnių, vienas iš dalykų, dėl kurio vadinamasis apynių alus yra toks populiarus, yra jų vaisių aromatas. Naujas gamybos procesas galėtų leisti aludariams geriau apskaičiuoti tą aromatą sukeliančius tiolio junginius kuriant vaisiais kvepiantį alų.
(4)
2019-08-13
10
Niekam ne paslaptis, kad dideli alaus mėgėjai dažniausiai išsiskiria iš kitų savo apskritu pilvuku, o kai kurie net atrodo tarytum prariję alaus statinę.
(8)
2018-12-31
3
Kylanti pasaulio temperatūra daro įtaką ne tik mūsų saugumui, bet ir tai ką mes geriame bei valgome. Panašu, jog eilė atėjo ir alui.
(14)
2018-05-15
12
Žmonių kultūra yra keista tuo, kad mes nusprendžiame, ką valgyti, o ko - ne. Maisto prieinamumas tėra vienas iš veiksnių, nusprendžiančių, ką valgysime pietums. Štai arkliena Lietuvoje nėra populiarus maistas, nors visai netoli ji laikoma delikatesu. Veganai apskritai yra linkę save riboti dėl įvairių priežasčių, tačiau jiems surasti tinkamo maisto nėra lengva. Ir ne todėl, kad jo nėra - tiesiog norint būti veganu reikalingos specialios žinios.
(12)
2018-03-08
71
Daugybė žmonių mėgsta alų ir tame nėra nieko blogo. Problemos prasideda tik tada, kuomet žmonės ima piktnaudžiauti alkoholiu, išsivysto priklausomybę, dėl to praranda socialinius ryšius ir motyvaciją. Visgi, bent teoriškai pamąstykime, kiek laiko žmogus galėtų išgyventi misdamas tik alumi? Atsakymas nustebins daugelį, tačiau šių skaičiavimų praktiškai patvirtinti tikrai nesinorės.