Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Maisto produktų apdorojimas mikrobangomis
 
 

Maisto produktų apdorojimas mikrobangomis

.
(0) 2021-10-18 15
Sunku įsivaizduoti, kad galima būtų suklysti atliekant tokį paprastą dalyką, kaip maisto šildymą mikrobangų krosnelėje – tačiau, kaip matyti iš neseniai „TikTok“ paskelbto pamokančio vaizdo įrašo, panašu, kad daugelis iš mūsų būtent taip ir daro. Kas įdomiausia, tai patvirtina ir mokslas.
(6) 2017-10-17 -9
Mikrobangų krosnelė yra puikus išradimas. Joje galima lengvai pašildyti ar net pagaminti įvairų maistą. Tačiau ne bet ką saugu šildyti mikrobangų krosnelėje. Pateikiame jums dešimt dalykų, kurių jokiu būdu neturėtumėte ten dėti, kad ir kaip skubėtumėte.
(3) 2016-03-02 -5
Daugelis biurų darbuotojų nešasi maisto į darbą, šildo mikrobangų krosnelėje vakarykštę sriubą ar kotletus. Tačiau specialistai perspėja, kad tai gali sutrikdyti sveikatą.
(6) 2015-06-24 41
„Freescale Semiconductor“ sukūrė technologiją, kuri gali iš esmės pakeisti maisto ruošimo procesą. Radijo dažnių skleidėjai užtikrina tolygų produkto šildymą, atšildo greitai ir gali įvertinti patiekalo paruošimo laipsnį.
(6) 2015-06-10 17
Yra žmonių, kurie giriasi neturį mikrobangų krosnelės ar niekada neperkantys šaldytų daržovių. Tačiau mokslininkai įrodė, kad abi šios priemonės gali suteikti mums daugiau maistingųjų medžiagų negu tos daržovės, kurios verdamos vandenyje ar garuose, ar pūpso parduotuvių lentynose.
(19) 2014-05-15 19
Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) mokslininkai kartu su žurnalistais atliko eksperimentą, kuris parodė, jog prie veikiančios mikrobangų krosnelės geriau nekišti nosies ir nežvilgčioti, kaip šyla jūsų pietūs. Priešingu atveju gausite trigubą mikrobangų dozę, kuri neigiamai veikia žmogaus sveikatą.
(0) 2012-01-02 0
Tobulėjant technologijoms, atrandami vis nauji sprendimai, kaip pratęsti maisto produktų galiojimo terminus. Daugelio šalių visuomenėse kilus ginčams dėl cheminių maisto priedų saugumo, verslininkai daug tikisi iš fizikos atradimų. Anot Kauno technologijų universiteto Maisto produktų technologijos katedros prof. Rimanto Venskutonio, viena vertus, šios technologijos netgi labiau ekologiškos, kita vertus, dar mažai ištirtos.
(24) 2011-05-30 6
Šiandien dažnas neįsivaizduoja gyvenimo be mikrobangų krosnelės, nors išsamus nepriklausomas tyrimas, kaip mikrobangos paveikia maistą, per kelis dešimtmečius taip ir nebuvo atliktas. Pavieniai tyrimai atskleidžia skandalingus rezultatus, tačiau dėl menkos jų apimties mokslinėje visuomenėje jie nepripažįstami. Lietuvos specialistų nuomonės šiuo klausimu išsiskiria, tačiau dalis jų primygtinai rekomenduoja mikrobangų krosnelėje nešildyti riebalų turinčio maisto, nes...
Metai: visi

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos