Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Maisto technologijos
 
 

Maisto technologijos

.
(0) 2022-11-18 3
Šiuolaikinėje Vakarų visuomenėje mėsa tapo nesantaikos obuoliu: vieni gyvenimo neįsivaizduoja be kiaulienos ar jautienos gabalo lėkštėje, kiti purtosi jos, prikaišiodami žiaurų elgesį su
(15) 2021-08-25 8
Wagyu jautiena yra labai geidžiama ir labai brangi. Matomos riebalų gijos, šiai jautienai suteikiančios kone marmurą primenančią išvaizdą, kaip teigiama, sukuria įspūdingą skonį. Wagyu jautiena yra labai brangi ir reta, bet gal tai pasikeis? Mokslininkai jau spausdina Wagyu kepsnius 3D spausdintuvais.
(0) 2021-08-02 9
„Nestlé“ yra viena iš didžiausių maisto korporacijų pasaulyje. Labai tikėtina, kad per pastarąsias porą dienų vartojote nors vieną „Nestlé“ produktą - jų yra tiek daug. Todėl žinia, kad „Nestlé“ nuo domėjimosi perėjo prie veiksmų yra labai svarbi - laboratorijoje užauginta mėsa atkeliauja į parduotuvių lentynas.
(0) 2021-04-11 14
Ilgos dirbtinių mėlynų maisto dažų natūralios alternatyvos paieškos baigtos, mokslininkams kopūstuose aptikus mėlyną pigmentą, kuriuo maistą galima nuspalvoti mėlynai.
(4) 2019-08-06 75
Tradiciškai yra priimta manyti, kad elektrą ir vandenį reikia laikyti vienas nuo kito kuo toliau, tačiau tyrėjų komanda taip nemano. Inžinieriai sukūrė naują saulės energijos įrenginį, kuris vienu metu gamina elektros energiją ir tuo pačiu valo vandenį. Naujo tipo saulės elementai vienu metu galėtų išspręsti kelias pasaulines problemas.
(0) 2019-06-12 14
Vynas yra labai populiarus, sofistikuotas gėrimas, kuriuo daugybė žmonių mėgaujasi kasdien. Jei kada nors susidomėsite vynu, greitai pastebėsite, kokia sudėtinga ir įdomi kultūra supa šį gėrimą - čia tiek daug tradicijų ir taisyklių! Pavyzdžiui, ar žinojote, kodėl baltas vynas pilstomas į skaidraus, o raudonas - į žalio stiklo butelius?
(6) 2019-06-10 17
Vyno ir kai kurių kitų gėrimų dugnas įprastai turi gilų įdubimą. Ar kada susimąstėte, kam jis skirtas? Iš tiesų, jis atlieka net kelias funkcijas.
(0) 2019-04-14 1
Tokie žmonijos išradimai kaip ratas, vidaus degimo variklis, telefonas, telegrafas, elektra, penicilinas jau nieko nestebina, tačiau anksčiau tai sukėlė perversmą žmonių gyvenime. Dabar atsiranda vis naujų išradimų, kurie atrodo kaip stebuklai, tačiau anksčiau ar vėliau bus prieinami visiems. Apie ateities, o gal ir dabarties išradimus buičiai plačiau pasakoja Birutė Dauderienė, advokatų profesinės bendrijos „Žabolienė ir partneriai METIDA“ asocijuota partnerė, patentinė patikėtinė, vyresnioji patentų konsultantė.
(9) 2018-01-14 22
Vandens buteliai tapo kone neatsiejamu šiuolaikiško, šiek tiek „hipsteriško“ gyvenimo atributu, mat gyvenimo būdo ir sveikatos leidiniai nuolat mums aiškina: gerkite vandenį. Bet vanduo, jeigu jame yra bent kažkiek organinių medžiagų, labai traukia ir įvairiausias bakterijas bei dumblius, kurie buteliuose apsigyvena, išveši ir priverčia mus arba šveisti tarą, arba keisti ją nauja.
(2) 2017-05-19 10
Skamba nelabai skaniai, bet greičiausiai tai yra tiesa. Jei kartais pietaudami valgote žuvies ar jūros gėrybių, galite neabejoti, kad kartu su šiais patiekalais į jūsų skrandžius pateko ir plastiko.
(0) 2017-02-23 15
Jeigu dažnai valgote aštrų maistą, turime jums gerų žinių – gali būti, kad jūs gyvensite ilgiau.
(0) 2017-01-30 36
Lietuvos startuoliai toliau stebina atradimais. Taikydami įvairias technologijas, studentai siūlo naujovių maisto pramonei, medicinai, kitoms sritims. Bene daugiausia verslininkų dėmesio ir žmonių simpatijų pastaruoju metu teko startuolių sukurtam sausam medui.
(0) 2016-10-17 -14
Maistinių dažų formulė tokia pati, kaip ir automobiliams skirtų dažų, bet maisto saugumo rodikliai – gerokai griežtesni, sako Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Aušra Išarienė.
(5) 2016-08-19 37
Stanfordo universiteto mokslininkai sukūrė mažytį prietaisą, kuris geba naudodamas saulės energiją išvalyti vandenį nuo pavojingų mikrobų.
(1) 2016-07-18 8
Kristaus stebuklų mokslininkai kol kas nepakartojo, vandens vynu paversti dar neišmoko, tačiau priartėjo kaip niekada arti. „Ecole Plytechnique Federale de Lausanne“ instituto Šveicarijoje tyrėjų komanda sukūrė galima sakyti amžiną vyno šaltinį.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos