Peiliai
.


„XITOU“ – aukščiausios kokybės ir patys perkamiausi virtuviniai peiliai Aliexpress parduotuvėje. Virš 16 000 užsakymų, beveik 6 400 atsiliepimų ir stebėtinai aukštas 4,8 balų reitingas. Pirkėjai iš Lietuvos bei viso pasaulio nepaliauja girti šiuos peilius, bet ar jie tikrai tokie geri? Kokia jų pagaminimo kokybė? Ar jie aštrūs? Patogūs naudotis? Į visus klausimus atsako štai šis apžvalgininkas.


Balisongas – tai susilankstantis kišeninis peilis su dviejų dalių rankena. Į šį šaltąjį ginklą šiais laikais žiūrima kreivai. Nemažai žmonių nori turėti balisongus savigynai ar tiesiog kolekcijai namuose, tačiau daug šalių tokius ginklus yra uždraudusios. Kodėl?


Sunku patikėti, tačiau virtuvinį peilį įmanoma pagaląsti be didesnių pastangų ir maždaug per minutę. Pabrūžinti peilį į galąstuvą reikės, bet tikrai ne tol, kol pavargs ranka – tik po 10 kartų iš kiekvienos peilio ašmenų pusės.


Gaminti valgį rankose laikant atšipusį peilį – menkas malonumas. Dar mažiau džiaugsmo, jeigu tokiu peiliu tenka pjaustyti pomidorus. Supjaustyti minkštą, gerai sunokusį pomidorą – tikras vargas.


„Stealth Knives“. Neišverčiamas, tačiau labai taiklus žodžių žaismas. „Knives“, žinoma, peiliai. Juose yra ir plieno (angl. – steel), tačiau atrodo tarsi radarams nematomi „Stealth“ klasės naikintuvai ir bombonešiai.


Vyras iš Kinijos neseniai buvo perdurtas peiliu, išmestu iš aštuntame aukšte esančio balkono ir pataikiusiu tiesiai jam į galvą. Tačiau nelaimėlis vis dar gyvas.


Yra toks liaudies priežodis "kaip sviestu patepta". O štai priežodžio "kaip sviestu užtepta" nėra. Nėra, ir viskas. Nes užtepti sviestą ant minkštos duonos riekelės (ypač jei sviestas – ką tik iš šaldytuvo) yra viena bjauriausių užduočių per pusryčius. Kantrybė trūko ir išradėjams iš Australijos – jie sugalvojo peilį, kuriuo labai lengvai galima užtepti ir akmens kietumo sviestą.


Turbūt ne veltui vienas toks virtuvinis peilis „Kramer“ kainuoja 10 tūkst. JAV dolerių. Vienetinė gamyba yra vienetinė gamyba. Tokius peilius virtuvės šefai ir kolekcionieriai tiesiog dievina – dėl neįtikėtino aštrumo, patogaus dizaino ir kitų privalumų. Tačiau pjaustyti, pvz., salotas tokiu įrankiu derėtų nepaprastai atsargiai. Beje, pageidaujantys užsisakyti tokį peilį eilėje laukia maždaug... metus. Matyt, verta.
|
||