Patarimai: maistas
.


Lašiša ir menkė dažniausiai pasirodo mūsų lėkštėse, o retkarčiais vilioja paltusas ar skumbrė. Viena rūšis yra neteisingai nustumta į antrą planą. Verta jai duoti šansą, nes ji žavi savo skoniu.


Vasarą dažniau griebiamės vaisių, ledų, šaltų gėrimų ir lengvų salotų. Tai skamba sveikai, bet ne viskas, kas lengva, yra naudinga žarnynui. Sužinokite, kas iš tikrųjų gali jam pakenkti, kai temperatūra pakyla.


Pastaraisiais metais išpopuliarėjo pistacijų desertai. Pistacijos yra skanus, traškus užkandis, kurį verta įtraukti į įvairiapusę mitybą. Kokia jų valgymo nauda?


Vasara – puikus metas griebtis šviežių, sultingųjų pomidorų. Turguose ir prekystaliuose jų rasite daugybę – nuo intensyviai raudonų aviečių spalvos pomidorų iki mažų pomidorų ir geltonų, oranžinių bei net tamsiai rudų veislių. Bet kaip iš šios gausybės išsirinkti skaniausius?


Daugelio lietuvių mityboje mažai ankštinių daržovių – vieni jų nemėgsta, kiti bijo šalutinio poveikio. Tačiau dietologai pabrėžia skaidulų svarbą žarnyno sveikatai, o nuo žarnyno sveikatos priklauso viso organizmo imunitetas. Rinkdamiesi ankštines daržoves, atsižvelkite į šią neįprastą pupelių rūšį.


Prasidėjo voveraičių sezonas, ir, palyginti su kitais grybais, jos išsiskiria ne tik gražia spalva, bet ir unikaliu skoniu.


Šviežios bulvės su kefyru – vienas iš tų patiekalų, kurie žavi savo paprastumu ir išskirtiniu skoniu.