Patarimai: maistas
.


Yra paplitęs mitas, kad sūrio ir sausainių valgymas prieš miegą gali sukelti košmarus. Bet ar tai tikrai tiesa? Tyrėjai atliko keletą tyrimų ir rezultatai yra gana įdomūs.


Naujas mitybos mokslo tyrimas rodo, kad pavojų sveikatai gali kelti ne tik pats cukrus, bet ir tai, kaip jis vartojamas. Tyrimo rezultatai rodo keistą disbalansą: tai, kaip cukrus patenka į organizmą, gali nulemti, koks jis iš tikrųjų pavojingas.


Atidžiai įsižiūrėjus į obuolio odelę, pastebėsite, kad jos paviršius nuklotas tūkstančiais mažyčių rudų, o kartais ir baltų taškelių. Kas tai?


Ar žinojote, kad net ir sveikiausios vasaros gėrybės gali sukelti virškinimo sutrikimus ar cukraus šuolius kraujyje?


Pesticidai – tai chemikalai, naudojami augalų apsaugai nuo kenkėjų ir ligų. Nors jie svarbūs žemės ūkyje, šios medžiagos gali būti žalingos žmonių sveikatai, ypač jei vartojamos nuolat ir netyčia.


Liepos pradžia – metas, kai lietuviškos uogos pasiekia piką. Turgūs ir prekyvietės lūžta nuo aviečių, serbentų, agrastų. Braškės traukiasi, bet šilauogės tik pradeda. Tai nebe tik desertų sezonas – tai metas rinktis, kurios uogos ne tik saldžios, bet ir naudingos.


Kiaušinius virtuvėje naudojame beveik kasdien. Tai neatsiejama mūsų mitybos dalis, būtina ruošiant daugybę patiekalų, užkandžių ar kepinių. Tačiau daugelis nežino, kaip tinkamai juos laikyti, todėl jie greičiau genda. Kokios klaidos reikėtų vengti?