Kiaušiniai
.


Tai viena iš dažniausiai pasitaikančių virtuvės mįslių: ar reikia plauti kiaušinius prieš juos laikant šaldytuve ar verdant? Vieniems tai akivaizdi būtinybė dėl higienos priežasčių, o kitiems – rimta klaida, galinti sutrumpinti produkto galiojimo laiką ar net padidinti apsinuodijimo maistu riziką. Tiesa slypi kažkur tarp šių dviejų variantų – viskas priklauso nuo to, kada ir kaip kiaušinis naudojamas. Laikas išsklaidyti abejones ir išsiaiškinti faktus.


Kiaušinius virtuvėje naudojame beveik kasdien. Tai neatsiejama mūsų mitybos dalis, būtina ruošiant daugybę patiekalų, užkandžių ar kepinių. Tačiau daugelis nežino, kaip tinkamai juos laikyti, todėl jie greičiau genda. Kokios klaidos reikėtų vengti?


Kiaušiniai yra daugelio patiekalų pagrindas. Tačiau svarbu nusipirkti kokybiškų kiaušinių. Sugedęs kiaušinis ne tik sugadina patiekalą, bet ir gali sukelti nemalonių sveikatos problemų. Štai kodėl taip svarbu žinoti, kaip atpažinti šviežius kiaušinius. Šiame straipsnyje pateikiame keletą patarimų, kurie pravers tiek parduotuvėje, tiek namuose.


Ar kada nors susimąstėte, ką galima nuveikti su vandeniu, likusiu nuo virtų kiaušinių? Galbūt skamba keistai, bet tas vanduo gali būti naudingesnis nei manote.


Skaitytojas pasidalijo savo patirtimi – kodėl vengia pirkti vištų kiaušinius parduotuvėse.


Verdant kietai virtus kiaušinius greičiausiai esate pastebėję, kad kai kurių kiaušinių tryniai prie baltymo būna šiek tiek pažaliavę.


Kiaušinienė yra vienas populiariausių patiekalų pasaulyje, tačiau jos paruošimas gali būti iššūkis. Jamie Oliveris, žinomas britų virtuvės šefas, pasidalijo paprastu būdu, kaip pagerinti kiaušinienę, pridedant vieną ingredientą, kuris pagerins jos skonį.


Kas kada nors bandė nulupti virtą kiaušinį, žino, kad tai nėra taip paprasta, kaip atrodo.


Kiaušiniai yra vienas iš labiausiai vartojamų maisto produktų pasaulyje, o jų kokybė turi didelę reikšmę sveikatai. Tačiau ar kada susimąstėte, ką apie juos sako trynio spalva?