Patarimai: maistas
.


Nors jis daugelį metų karaliauja itališkoje virtuvėje, Lietuvoje jis nėra itin populiarus. Neteisingai! Šis augalas ne tik nuostabiai kvepia ir pagerina patiekalų skonį, bet ir teigiamai veikia imunitetą, virškinimą ir bendrą savijautą.


Daugelis žmonių juos ignoruoja, laikydami peraugusiais, neapetitiškais ir nenaudingais. Tačiau dideli, lauke užauginti agurkai yra nepakankamai įvertintas sezono lobis. Nors jie netinka marinuoti, jie turi daugybę panaudojimo būdų kulinarijoje – nuo uogienių iki vakarienės patiekalų ir užkandžių.


Šis egzotiškas vaisius, pasižymintis unikaliu skoniu ir įspūdingomis savybėmis, Europoje vis dar mažai žinomas.


Ji tokia populiari, kad jos galima rasti ant prekystalių šalia vištienos ar kiaulienos.


Visi tikriausiai žino, kad jei norite numesti svorio, neturėtumėte valgyti prieš miegą. Deja, kaip tyčia, apetitas neretai sukyla pačiu netinkamiausiu laiku. Tačiau mokslas rodo, kad tam priešintis nebūtina. Tyrimų duomenimis, lengvas vakaro užkandis gali būti naudingas širdies ir kraujagyslių sistemai bei medžiagų apykaitai ir skatinti raumenų baltymų sintezę.


Augant susidomėjimui natūraliais sveikatos metodais, šis vaisius įgauna vis didesnį pripažinimą.


Grilio sezonas pačiame įkarštyje, o vakarienės lauke su draugais ir šeima tapo neatsiejama kultūros dalimi.


Bulvėms dažnai metami kaltinimai dėl nepageidaujamo svorio augimo ar „tuščių kalorijų“. Bet ar jos tikrai tokios blogos? Aptarsime, kuo jos naudingos, kada gali būti žalingos ir kaip jas paruošti skaniausiai ir sveikiausiai.