Patarimai: maistas
.


Kiaulienos kepsniai gali būti kulinarinis hitas arba... visiška katastrofa. Viskas priklauso nuo vieno dalyko: mėsos pasirinkimo.


Nors jos dažnai minimos dietose kaip sveikatos simbolis, jos ne visiems vienodai naudingos. Kai kuriems žmonėms jų vartojimas gali padaryti daugiau žalos nei naudos.


Virtuvėje tvarka yra svarbi ne tik šaldytuve, bet ir keptuvėje. Atrodo, paprastas klausimas – ką pirmiau dėti, svogūnus ar morkas – gali turėti lemiamą įtaką patiekalo skoniui, aromatui ir net tekstūrai.


Virtuvėje daugelis mūsų vandenį arbatinuke užverda ne vieną kartą – ypač jei jo šiek tiek liko po ankstesnio virimo. Iš pirmo žvilgsnio tai atrodo visiškai nekaltas įprotis, tačiau mokslininkai ir sveikatos specialistai atkreipia dėmesį, kad pakartotinis vandens virinimas gali turėti tiek neutralų, tiek potencialiai neigiamą poveikį, priklausomai nuo aplinkybių.


Per savo gyvenimą Anthony Bourdainas spėjo daug papasakoti apie restoranų verslo užkulisius.


Kepenys – didysis mūsų organizmo filtras, kuriuo turime nuolat rūpintis. Įdomu tai, kad nuo kepenų veiklos priklauso širdies, kraujotakos, virškinimo organų, inkstų, smegenų, limfinės sistemos ir psichikos būklė, skelbia leidinys timesofindia.com.


Nors iš pirmo žvilgsnio jis primena mandariną, tai aromatingas, rūgštokas citrusinis vaisius, turintis daug naudos sveikatai, kuris Europoje vis dar mažai žinomas. Gaila, nes tai išskirtinai vertingas vaisius, kurį verta įtraukti į savo kasdienę mitybą.


Jie jau daugelį metų yra neatsiejama Lietuvos sodų dalis, tačiau šiandien jų vis rečiau pasitaiko ant mūsų stalų.


Ilgiau virtuvės spintelėje paliktas česnako svogūnėlis paprastai išaugina žalius ūglius.


Prasidėjo voveraičių sezonas, ir, palyginti su kitais grybais, jos išsiskiria ne tik gražia spalva, bet ir unikaliu skoniu.


Būkime nuoširdūs: daugelis medikų patarimų yra aiškūs, tik pasiryžimo jų laikytis neretai pritrūksta. Valgykite įvairų maistą, daug vaisių daržovių, mankštinkitės 3–4 kartus per savaitę, išeikite į lauką pusvalandžiui pasivaikščioti, nerūkykite.


Mitybos specialistė ir mitybos ekspertė Dimple Jangda savo „Instagram“ paskyroje įvardijo keturias daržoves, kurias prieš vartojimą geriau virti arba kepti, nors dažniausiai jas valgome žalias.