Patarimai: maistas
.


Deja, daugelis iš mūsų yra susidūrę su šia situacija: kiaušiniai buvo nupirkti prieš kurį laiką ir nebesame tikri, ar jie vis dar tinkami vartoti, ar jau reikėtų juos išmesti. Patikrinti jų šviežumą nėra taip paprasta, kaip, pavyzdžiui, duonos ar daržovių, kurių sugedimo požymiai matomi iš karto. Su kiaušiniais viskas šiek tiek kitaip, tačiau laimei, egzistuoja keli būdai, leidžiantys įsitikinti jų šviežumu dar prieš dedant juos į keptuvę.


Ji kasdien lieka vištienos šešėlyje, tačiau tikrai nusipelno pagaliau pasirodyti kulinarinio spindesio šviesoje. Šios mėsos rūšį turėtų ypač dažnai rinktis vyresnio amžiaus žmonės.


Valgomas minkštimas, kurio skonis yra unikali, subalansuota saldžios karamelės ir ryškiai citrininės rūgštelės kombinacija.


Moliūgas – rudens simbolis – lengvai virškinamas, gausus beta karoteno, skaidulų ir kalio. Nors jis laikomas viena sveikiausių sezono daržovių, jis tinka ne kiekvienai dietai. Yra žmonių grupių, kurioms jo vartojimas reikalauja atsargumo, o kai kuriais atvejais – ribotas.


Rudenį dar dažniau norisi pasimėgauti karštos arbatos puodeliu. Paprastai į ją dedame medaus ir citrinos, kartais – imbiero. Tai puikus pasirinkimas, nes šie priedai ne tik pagerina gėrimo skonį, bet ir maloniai šildo. Šįkart vis dėlto dėmesį skirsime kitam ingredientui, kuris pranoksta įprastus arbatos papildus.


Parduotuvėse netrūksta jau paruoštų pupelių konservuose, kurias galima valgyti iš karto, tačiau vis dar daugelis žmonių mieliau renkasi sausas pupeles ir verda jas patys namuose. Ir svarbiausia – tai nebūtinai reikia daryti tik vienu, įprastu būdu.


Atsakymas į klausimą, kaip tinkamai laikyti sviestą, atrodo trivialus, nes labiausiai paplitęs būdas yra laikyti jį šaldytuve.


Ar parduotuvėje griebiatės avokado ir norite jį kuo greičiau suvalgyti, bet galiausiai suprantate, kad jis vis dar kietas ir neprinokęs? Jums nereikia jo atsisakyti, nes yra keletas patikrintų gudrybių, kaip pagreitinti nokimo procesą.