Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Augalijos pasaulyje
 
 

Augalijos pasaulyje

.
(0) 2020-10-12 2
Egzistuoja populiarus mitas, kuris oranžines morkas sieja su Olandijos karališkąja šeima.
(2) 2020-10-01 64
Nemaža dalis žmogžudysčių aukų lieka nesurasta, nes nusikaltėliai kūnus paslepia atokiuose laukinės gamtos kampeliuose. Ten pradingsta ir nemažai kitų nelaimių pražudytų žmonių kūnų. Kaip juos surasti? Tenesio universiteto mokslininkai mano, kad augalai gali padėti surasti tokius paslėptus kūnus.
(0) 2020-09-24 5
Į pietus nuo Paryžiaus esančios gamyklos gamybos linijoje lazeriu pjaustomas kanapių pluoštas. Fabriko savininko teigimu, čia gaminamos pirmosios kompostuojamos veido kaukės Europoje.
(0) 2020-09-23 7
Paprastąjį kaštoną (Aesculus hippocastanum) pažįsta bene kiekvienas, tačiau jo sėklos dažnai maišomos su valgomojo kaštainio (Castanea sativa) vaisiais. Vieni jų yra valgomi ir maistingi, kiti tinka floristikoje bei gamina cheminį junginį, kuris švyti ultravioletinėje šviesoje. Apie šių augalų skirtumus, būdingus bruožus ir įdomiąsias savybes pasakoja VDU Botanikos sodo mokslo darbuotoja dr. Asta Malakauskienė.
(4) 2020-09-22 7
Mirtis yra gąsdinantis, bet kartu ir visiškai natūralus reiškinys. Jūs mirsite. Bet ar jums svarbu, kas nutiks su jūsų kūnu? Kompanija „Loop“ nori jums pasiūlyti atiduoti savo kūną grybams.
(0) 2020-09-11 6
Šiuo metu Lietuvoje vystoma nauja avižų veislė – „Herkuless Baltic“, kurios sumanytojų užmojai – tapti švariausia pasaulyje ir sulaukti tarptautinių rinkų pripažinimo. Šiemet nuimtas pirmasis komercinis derlius – 2 tūkst. tonų grūdų, kurių pasėlių plotus kitąmet ketinama dvigubinti. Veislę vystančios grūdų perdirbimo įmonės „Malsena“ atstovai tikina, kad derliaus analizė itin palanki: tai unikali ir Baltijos šalių klimatui tobulai pritaikyta avižų veislė, kuriai būdingas didesnis derlingumas, mažiau atliekų, cheminių trąšų, o tuo pat metu – daugiau išsaugotų maistingųjų medžiagų. Šis ilgametis lietuvių, latvių ir suomių agronomų komandų projektas turi ambicijų sukelti perversmą Lietuvos ir Latvijos žemės ūkyje ir iš naujo atgaivinti avižų grūdinę kultūrą.
(0) 2020-09-09 1
Miškuose pilna grybų ir sveikatos specialistai pastebi, kad jau savaitgalį padaugėjo klausimų, ką daryti jų persivalgius ar pajutus apsinuodijimo simptomus. Farmacijos specialistai ir šį sezoną primena, kad apsinuodyti galima ne ir nuodingais ar nešviežiais, bet ir netinkamai paruoštais gerais grybais, rašoma pranešime spaudai.
(0) 2020-09-07 14
Italija turi daugybę žmogaus ir gamtos kūrinių, kuriais gali didžiuotis. Šiaurės Italijoje mažame Kazorco miestelyje yra medis, prie kurio dažnai būriuojasi smalsuoliai. Jei ne šalia įrengta informacinė lentelė, daugelis negalėtų pasakyti, koks tai medis.
(1) 2020-08-24 5
Ar žinojote, kad mėlynės širdies ligų riziką gali sumažinti 20 procentų? Tai parodė vienas tyrimas.
(0) 2020-08-14 11
Taranakio kalnas yra aktyvūs superugnikalnis Naujojoje Zelandijoje. Jo aukštis siekia 2,5 km, o išvaizda yra tokia graži, kad Taranakis yra užfiksuotas ne viename filme. Dar jį supa beveik visiškai apvalus miškas.
(1) 2020-08-14 3
Vasara – ant kepsninės ruoštų patiekalų ir šviežių daržovių salotų metas. O kas geriau pagardina sezoninius patiekalus, jei ne prieskoninės žolelės? Maisto ekspertai paaiškino, kuo sveikatai naudingos populiarios žolelių rūšys ir dalijasi patarimais, su kokiais maisto produktais jas geriausia derinti.
(1) 2020-08-10 17
Valgomieji briedžiukai (Morchella esculenta) - tokį gražų vardą nešioja šie keistai atrodantys grybai, šiek tiek panašūs į nevalgomus bobausius. Vienas jų kilogramas gali kainuoti net tris šimtus dolerių, priklausomai nuo sezono ir dar kelių faktorių. Kodėl jie tokie brangūs? Ir kodėl restoranai jų taip geidžia?
(0) 2020-08-08 2
Ši vasara, o ir artėjantis ruduo mums ne eiliniai – apsiribojant laisvalaikiu bei atostogomis Lietuvoje, tenka ieškoti ir primirštų pramogų. Viena iš jų – grybavimas, kuris ne tik leidžia gardžiuotis skania vakariene, tačiau ir puikiai išvėdina galvą. Šilti ir lietingi orai žada gerą grybų derlių, tad norintiems, jog ši pramoga atneštų tik malonių įspūdžių, ekspertas pataria, kaip būti saugiems miške, nepasiklysti ir išvengti sveikatos sutrikdymo.
(4) 2020-08-07 8
Vasaros laikotarpiu dažniau keliaujame į mišką, ypač liepos-rugpjūčio mėnesiais intensyviau grybaujame ar uogaujame.
(37) 2020-08-05 135
Naujausiame tyrime tvirtinama, kad jei žmonija ir toliau eis tuo pačiu keliu, kokiu iki šiol ėjo, vos per kelis ateinančius dešimtmečius pasieks „negrįžtamo žlugimo“ ribą.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos