Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Bendri mitybos įpročiai
 
 

Bendri mitybos įpročiai

.
(42) 2014-11-06 30
Naujos mitybos teorijos neretai sulaukia didelio akademinio sluoksnio specialistų pasipriešinimo, tačiau panašu, kad situacija keičiasi: medikai po truputį pripažįsta, kad yra nemažai ligų, kai vaistus gali pakeisti maistas.
(1) 2014-10-24 6
Lietuvoje viešintys pasaulinio garso medikai, padarę perversmą gydant šiuolaikinio gyvenimo būdo ligas, pasidalino savo asmeniniais patarimais, ką valgyti, kad su metais mums neprireiktų visų tų saujų vaistų, kuriuos kasdien vartoja mūsų tėvai ir seneliai.
(11) 2014-10-18 17
Vienoje Teksaso (Jungtinės Amerikos valstijos) gamykloje specialus įrenginys, gaminantis jautienos paplotėlius mėsainiams, per valandą jų pagamina 24 tūkstančius. Per vieną valandą.
Nesveika. Bet maistinga. Gaunama žiauriu būdu. Bet skanu. Ir stipriai kenkia planetos ištekliams. Pastaraisiais metais mėsa ir ypač jautiena įvardijama kaip planetą į pražūtį sparčiausiai stumiantis maisto produktas. Spalio 16-ąją minima Maisto diena, todėl portalo nationalgeographic.com žurnalistai gilinasi į pasaulinę jautienos suvartojimo statistiką. O mes pažvelgėme, kurioje vietoje šioje statistikoje atsiduria Lietuva.
(1) 2014-10-05 28
Mokslininkai išsiaiškino, kad paaugliai, nuo keturiolikos metų valgę tradicinį vakarietišką maistą, sulaukę septyniolikos daug prasčiau atliko protinių gebėjimų patikros užduotis.
(0) 2014-09-15 7
Norite gyventi iki 100 metų ir natūraliai mirti nuo senatvės? Pasak medikų, tai įmanoma net ir šiame šiuolaikiniame nesveikame pasaulyje, tereikia kontroliuoti mitybą, judėjimą ir stresą.
(0) 2014-09-04 -2
Žmogus gali išmokti labiau norėti sveiko nei nesveiko ir kaloringo maisto, rašoma Jungtinių Valstijų mokslininkų tyrime.
(0) 2014-08-18 56
Specialistų teigimu, šiuolaikiniai žmonės visiškai nebemoka derinti maisto produktų, todėl, manydami, kad valgo labai sveikai, iš tiesų tik kenkia savo organizmui.
(0) 2014-04-22 0
Nosis yra svarbiausias organas suvokiant skonį. Vis dėlto, užtenka pakeisti vietą, kurioje ragaujame gėrimus ir valgius ir jie patys pakeis savo skonį, rašoma BBC. Tai yra nauja mokslo rūšis, kuri kol kas vadinama neurogastronomija.
(3) 2014-03-03 0
Lietuvos vyrai, kaip pastebi psichoterapeutė G. Petronienė, skirtingai nei sovietmečiu, patyrė stiprų polinkį į darboholizmą. „Ir kaipgi jie elgiasi? Per dieną puldinėja, puldinėja, o vakare nori atsipalaiduoti ir prisikemša. Toks žmogus vakarieniauja triskart, o dar užgeria alumi – dėl to apetitas dar padidėja“, – įsitikinusi specialistė.
(0) 2013-12-05 0
Pasak neseniai pasirodžiusio tyrimo, daugėja žmonių, kurių mityboje gausu gyvulinės kilmės produktų, rašo nature.com. Greitai kylančios Kinijos ir Indijos ekonomikos skatina pasaulinį mėsos suvartojimo augimą, taip atsverdamos šio vartojimo sumažėjimą kitose vietovėse. Mokslininkų teigimu, tokios tendencijos nieko gero nežada aplinkos būklei – mėsos pramonė jau dabar yra atsakinga už didelę dalį į atmosferą išmetamo CO2.
(1) 2013-12-02 0
Svorį mažinti galima ne tik sunkiai liejant prakaitą sporto klube ar laikantis dietos, bet ir naudojantis technologijomis. „Microsoft“ sukūrė liemenėlę, kuri fiksuoja moterų nutaikos pokyčius, o vėliau tiksliai nustato ir įspėja, kuriuo metu moteris dėl patiriamo streso užsimanys valgyti, rašo „Mashable“.
(0) 2013-11-19 0
Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto mokslininkai nutarė išsiaiškinti pačias giliausias širdies kraujagyslių ligų priežastis ir atskleisti lietuvių tautos gyvensenos, sveikatos ir genų sąsajas.
(53) 2013-10-17 1
Nuo 1997 m. tiriami lietuvių mitybos įpročiai rodo, jog jie keičiasi labai nežymiai. Maisto papildų gamintojų asociacija praneša, kad šviežių daržovių vartojimo dažnumo mažėjimas byloja apie vitaminų ir mineralinių medžiagų stygių.
(39) 2013-09-19 133
<p style="font-style:italic"> Mes, gy­dy­to­jai, kar­tu su vi­sais sa­vo įgū­džiais, ži­nio­mis ir au­to­ri­te­tu daž­nai įgau­na­me ga­na di­de­lį ego, truk­dan­tį pri­
(2) 2013-07-08 7
Ar žinojote, kad kadagio uogos mūsų protėviams atstodavo šiandien taip išpopuliarėjusius pipirus? O ar įsivaizduojate save atsisakant visų civilizacijos skonių ir maitinantis tik tuo, ką randate gamtoje? Ir mūsų dienomis atsiranda žmonių, kurie tam ryžtasi.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos