Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Bendri mitybos įpročiai
 
 

Bendri mitybos įpročiai

.
(16) 2011-10-04 0
Danijai apmokestinus produktus, turinčius daugiau nei 2,3 proc. riebalų, pasigirdo nuomonių, kad ir kitos šalys domisi šia iniciatyva bei ketina pasekti Danijos pavyzdžiu. Lietuvoje taip pat yra įvairių idėjų šia tema. Visgi bent artimiausius keletą metų sveikatai nepalankių produktų kainos drastiškai, kaip Danijoje, nekils, tačiau vis dar neatsisakoma idėjos didinti mokesčius žmonėms, kurių gyvenimo būdas ir mityba akivaizdžiai neatitinka sveikos gyvensenos principų.
(41) 2011-10-02 0
Danai pirmieji pasaulyje įves „riebalų“ mokestį, skirtą mažinti riebių produktų vartojimą. Danijos pavyzdžiu gali sekti ir kitos valstybės, pavyzdžiui, Jungtinė Karalystė, kurioje yra daugiausia nutukusių žmonių, lyginant su kitomis Europos šalimis, praneša telegraph.co.uk.
(0) 2011-09-28 3
Tęsiame Daniela Niederberger parengtą interviu su Vokietijoje gerai žinomu ir daugelio kritikuojamu chemiku, Europos maisto ir mitybos instituto mokslo vadovu Udo Pollmeriu. Šis žmogus parašė knygą „Kas sveikai maitinasi, trumpiau gyvena“, neseniai išleistą ir lietuvių kalba. Šįkart jis kalba apie dietų poveikį, patarimus gerti daug vandens, žmonių svorio tipus bei soją.
(46) 2011-09-27 2
Knygos „Kas sveikai maitinasi, trumpiau gyvena“ autorius Udo Pollmeris teigia, kad sveikatos patarėjų ir gydytojų patarimai neturi jokios prasmės. Mitybos ekspertas aiškina, kodėl šimpanzės turi ėsti daug žalumynų, bet žmonėms to daryti nereikia. Ir kodėl vyrai užsiaugina alaus pilvą, kai šeimoje gimsta kūdikis.
(10) 2011-09-24 0
Locavore – žodis lietuvių kalboje dar neturintis atitikmens (gal tiktų „vietėdžiai“?), tačiau Vakaruose skambantis vis dažniau ir dažniau. Taip save vadina žmonės, kurie gamina ir valgo maistą užaugintą kuo arčiau buvimo vietos esančioje teritorijoje. Miestas tai, ar kaimas, nesvarbu. Svarbiausia, jog tai, kas keliaus į skrandį būtų gimę ir užaugę ne toliau, nei 100 kilometrų spinduliu nuo ten, kur sėdi valgytojas.
(34) 2011-09-16 0
Europos Sąjungos (ES) užsakymu bus atliekamas 3 mln. eurų vertės tyrimas, ar vabzdžiai yra tinkamas valgis europiečiams, rašo „Lietuvos žinios“. Skorpionų sriuba, salotos su skėriais ir bičių kremas desertui - gal skamba ir nelabai viliojamai, tačiau, ES valdininkų manymu, toks ateityje galėtų būti europiečių pietų meniu.
(22) 2011-09-09 0
Suomijos mokslininkai rekomenduoja uždrausti parduotuvėse pardavinėti alų ir kitus alkoholinius gėrimus, stipresnius nei 3,5 proc. Jų nuomone, toks žingsnis būtinas norint sumažinti mirčių nuo alkoholio skaičių, praneša „Reuters“.
(5) 2011-09-01 0
Vienai Amazonės genčių priklausanti indėnė, kuri paskutiniojo reguliaraus įrašų patikrinimo metu pasirodė esanti vyriausias pasaulio žmogus, netrukus švęs savo 121-ąjį gimtadienį, trečiadienį paskelbė brazilų žiniasklaida. Moteris savo ilgaamžiškumą aiškina tuo, kad visą gyvenimą maitinosi sveikai, tik vietiniu maistu ir daug judėjo.
(19) 2011-08-20 0
Maisto gaminimas daro žmogų išskirtiniu nuo kitų gyvūnų, - įsitikinusi lietuvė mokslininkė Giedrė Motuzaitė Matuzevičiūtė Keen, Kembridžo universitete nagrinėjanti maisto globalizacijos procesus priešistoriniame laikotarpyje. Projekto „FOGLIP” bendradarbė rado laiko atsakyti į GRYNAS.lt klausimus, ką valgė mūsų protėviai ir koks buvo pasaulinis maisto kelias.
(5) 2011-07-15 0
Tyrimai atskleidė, jog naudojimasis mažesne šakute gali paskatinti suvalgyti gausesnę porciją, nei valgant didesniu įrankiu. Nors iš pirmo žvilgsnio atrodytų, jog viskas lyg ir turėtų būti priešingai – naudojantis mažesniu stalo įrankiu, suvalgoma mažiau. Tačiau iš tikrųjų taip tik padidinamas suvartojamo maisto kiekis, rašoma msn.co.uk.
(48) 2011-07-13 0
Vengrijoje sveikatai nenaudingi maisto produktai ateityje bus apmokestinti vadinamuoju „mėsainių mokesčiu“, praneša agentūra AFP.
(28) 2011-07-11 0
Nors Lietuvoje vis labiau įsitvirtina sveiko maisto mada, specialistai pastebi, kad sveiko maisto lentynose neretai atsiduria nieko bendra su sveikata neturintys produktai. Nacionalinės sveikatos tarybos įsitikinimu, formuoti sveikos mitybos įpročius gyventojams padėtų ne klaidinančios reklamos, bet sveikatai žalingo maisto – pirmiausiai saldumynų – apmokestinimas papildomais mokesčiais. Tokios iniciatyvos skinasi kelią ir kitose šalyse.
(0) 2011-06-13 0
Ligų nėra, o visa tai, ką vadiname susirgimais, atvirkščiai, yra procesas, kurį tik sveikas organizmas gali vykdyti – kiek keistokas mūsų ausiai teiginys, tiesa? „Pone, padėkokite savo vėžiui, jei ne jis, jūs jau būtumėt seniai mirusi“, – dar nuostabiau skamba kažkada gydytojo Herberto Šeltono ištarti žodžiai. Toks Natūraliosios higienos atstovų požiūris kartu ir glumina, ir žadina smalsumą. Todėl tuo pasidomėti tikrai verta, juolab kad nuo to ne maža dalim...
(18) 2011-05-23 0
Braškės žiemą, vynuogės pavasarį, mangai ir papajos, žąsų kepenėlės ir prancūziški raguoliai, minkštutėlė vištiena su imbiero padažu, maskarponės sūrio tortai ir vynas iš Australijos, Čilės, Kalifornijos… Ech, kaip mums pasisekė! Lyg vartai pačios veriasi durys į prekybos ir pramogų sostines, puolame į jas tarsi į ekstazę ir lyg užburti valandų valandas klajojame margų lentynų labirintais, palaimingais veidais ir plačiai atmerktomis akimis – tiek visko d...
(13) 2011-01-12 0
Kaip mūsų mitybos įpročiai veikia sveikatą, dažniausiai sužinome sulaukę tam tikro amžiaus. Visus ginčus su pamokslaujančiais sveikuoliais, gydytojais ir mitybos specialistais užgesina prispaudusios ligos. Et, jei tik būčiau anksčiau susiėmęs – sakome. Susiimti turėtume ne tik galvodami apie save. Pasirodo, jog tai, ką valgome, stipriai veikia ir visos planetos sveikatą.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos