Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Bendri mitybos įpročiai
 
 

Bendri mitybos įpročiai

.
(0) 2019-01-29 15
Nors lupdami ir pjaustydami svogūnus ašarojame, tai niekis, palyginti su tuo, kokią naudą jie teikia sveikatai, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako A. Unikauskas. O gamindami, priduria jis, turėtumėte žinoti, kada ir kokius svogūnus naudoti, pavyzdžiui, raudonųjų svogūnų tikrai neverta kaitinti.
(10) 2019-01-22 -8
Iki 2050 metų žmonės visame pasaulyje valgys pusryčių košę, ryžių pietus, lęšių ir daržovių vakarienę, o kartą per kelias savaites galės sukirsti mėsainį – taip apibendrintai būsimą kasdienę dietą įsivaizduoja dešimtys sveikatos ir aplinkosaugos ekspertų.
(0) 2019-01-09 -34
Pieno produktai daugeliui mūsų neatsiejami nuo pusryčių: pienu gardiname kavą, mielai juo užpilame dribsnius ar avižinę košę, neretai ryte renkamės valgyti ir varškę, jogurtą arba sūrelius. Bet ar dažnai vartoti pieno produktus sveika? Vilnietė gydytoja dietologė Žana Antonova neabejoja, kad taip. Neišbraukti pieno produktų iš savo raciono ji rekomenduoja net ir netoleruojantiems laktozės.
(1) 2019-01-05 -1
Garsus Antikos filosofas Sokratas yra pasakęs: „Valgyti reikia, kad gyventum, o ne gyventi, kad valgytum.“ Ar susimąstome apie tai, kai suvalgome visą lėkštę močiutės gamintų cepelinų su spirgučiais, na, o vėliau dar bandome sušlamšti sausainėlių, šokolado, saldainių ir paskutinį torto gabaliuką? Greičiausiai - ne. Tačiau tokį požiūrį derėtų keisti, kadangi laikui bėgant išties galime pradėti atrodyti kaip cepelinai, o ir jaustis kur kas prasčiau.
(1) 2019-01-04 16
Natūrali atranka nėra vienintelis veiksnys, skatinantis evoliuciją, teigia evoliucinės genetikos profesorius Laurence’as D. Hurstas iš Bato universiteto (Jungtinė Karalystė). Ir tai vyksta greičiau nei bet kada anksčiau, rašo independent.co.uk.
(11) 2019-01-02 -7
Jungtinės Karalystės ir Amerikos mokslininkai rado būdą, kaip išvengti daugiau nei 200 tūkstančių mirčių nuo vėžio, insulto ir širdies ligų visame pasaulyje. Jie siūlo apmokestinti raudoną mėsą ir perdirbtus jos gaminius. Lietuvoje į šį siūlymą žvelgiama skeptiškai.
(13) 2018-12-28 -9
Pasaulyje atsisakančių mėsos gretos auga milžinišku tempu. Pavyzdžiui, Jungtinėje Karalystėje per pastaruosius trejetą metų, pasak portalo „Food Revolution Network“, veganų ir vegetarų skaičius išaugo 350, o JAV – net 600 procentų. Ar nutiks taip, kad žmonės pamirš mėsą ir pradės maitintis vien augalinės kilmės maistu? Kas laimės amžiną mėsavalgių ir žaliavalgių kovą? Kodėl pasaulyje populiarėja paukštiena ir kaip mokslininkai griauna mitus apie šios produkcijos gamybą?
(9) 2018-12-20 -2
Šiuo metu itin populiari begliuteninė dieta, kai žmogus iš savo mitybos raciono išbraukia visus miltinius produktus, gali būti daug žalingesnė nei naudingesnė. Beje, net jei ir pavyks be didesnių padarinių atsikratyti svorio, vos tik pradėjus valgyti įprastą maistą, svoris grįš dvigubai. Tas pats atsitiks ir tada, jei sumanysite laikytis kitų populiarių dietų. Apie jas ir jų žalą pasakojo gydytoja dietologė Gertruda Babravičienė.
(0) 2018-11-23 11
Koks valgomosios druskos vaidmuo žmogaus mityboje ir jos sąsajos su kraujospūdžiu? Aiškinama, kad druska didina kraujospūdį, o aukštas kraujospūdis (hipertenzija) sukelia širdies ligas, insultą ir infarktą.
(1) 2018-11-22 -13
Nesvarbu, kiek sveikų užkandžių suvalgote ar kaip dažnai sportuojate, kaip ir daugelis žmonių, mėgindami maitintis sveikai, greičiausiai darote tas pačias klaidas.
(3) 2018-10-31 0
Medžiagų apykaita yra tai, kokiu greičiu organizmas degina suvartotas kalorijas ir verčia jas energija. Medžiagų apykaitos greitis priklauso nuo daugelio veiksnių – nuo amžiaus, lyties, riebalų masės, raumenų masės, judrumo ir genetikos.
(1) 2018-10-29 7
Šaltuoju metų laiku tinkamai paruošdami savo maistą ir pasirūpindami jo įvairove galėtumėte pamiršti papildų vartojimą. Apsisaugotumėte organizmą nuo išbalansavimo. Kaip teisingai maitintis ir kokį gyvenimo būdą propaguoti rudenį bei žiemą, DELFI TV pasakojo mitybos specialistė Vaida Kurpienė ir „Eurovaistinės“ farmacininkė Elvyra Ramaškienė.
(7) 2018-10-28 16
Vilniaus universiteto profesorius dr. Rimantas Stukas primena seniai žinomą tiesą – esame tai, ką valgome. Nes juk maistą organizmas suskaido, suvirškina ir pasisavina. Šiais laikais jau niekas nesiginčija, kad mityba yra sveikatos pagrindas.
(1) 2018-10-15 9
Kiekviena valanda nuvėlinti pusryčiai sudegins beveik tiek pat riebalų, kiek bėgimas, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Badauti gydytojas nesiūlo, tačiau, anot jo, norint deginti riebalus pakanka atsisakyti pusryčių arba vakarienės, taip pat atskleidžia gudrybę, padedančią nugalėti alkio jausmą.
(0) 2018-10-03 5
Kai prarandame saiką, net medžiagos, kurios būtinos mūsų organizmui, tampa jį žalojančiu nusikaltėliu, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Pasak jo, nors saugi suvartotos druskos norma suaugusiam žmogui – iki 5 g per dieną, tačiau statistinis lietuvis suvartoja net dvigubai daugiau.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos