Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Bendrosios mitybos rekomendacijos
 
 

Bendrosios mitybos rekomendacijos

.
(0) 2023-05-17 8
Dideli dalykai prasideda nuo mažų, todėl net ir metant svorį svarbios smulkmenos. Žinomas gydytojas, dietų guru pasakė, kokie nedideli pokyčiai padės sumažinti suvalgomo maisto porcijas ir nejausti alkio. Dėl to nereikės drastiškai keisti mitybos įpročių ar gyvenimo būdo.
(0) 2023-05-07 -4
Prieštaringi duomenys glumino mokslininkus dešimtmečius, tačiau jiems pavyko išsiaiškinti, kas yra blogiau: per daug angliavandenių ar per daug riebalų.
(0) 2023-05-04 -1
Gruzdintos bulvytės – riebus, tačiau daugeliui žmonių nuodemės vertas maistas. Pasirodo, aliejuje keptas užkandis gali turėti neigiamos įtakos ir žmogaus psichinei sveikatai.
(14) 2023-03-04 -6
Maisto prekių parduotuvėse nesunkiai galima įsigyti vištienos, jautienos ar kiaulienos gaminių, tačiau vis dažniau šalia jų pirkėjai išvysta ir įvairius mėsos analogus. Iš daržovių, riešutų ar grybų gaminami mėsos pakaitalai sėkmingai skinasi kelią tiek tarptautinėje, tiek šalies rinkoje, o siekdami sukurti dar tvaresnius maisto produktus, laboratorijose pluša ir lietuvių mokslininkai.
(1) 2023-02-17 5
Mažesnis kalorijų suvartojimas lėtina senėjimo procesą ir prailgina gyvenimo trukmę, rodo naujas tyrimas.
(0) 2023-02-06 0
Daugelis iš mūsų streso metu paguodos ieško paguodos maiste. Kodėl taip yra, kelia klausimą livescience.com.
(0) 2023-01-26 15
Visi žino, kad per daug saldumynų kenkia sveikatai. Tačiau staiga visiškai atsisakyti cukraus nėra lengva, o „abstinencija“ gali sukelti nemalonius simptomus – galvos skausmą, nuovargį, blogą nuotaiką.
(0) 2023-01-17 11
Yra daugybė mitybos patarimų, tačiau moksliniai duomenys, kurie susieja maistą ir sveikatą, ne visada yra aiškūs. Naujasis tyrimas šia tema yra vienas išsamiausių iki šiol. Jo metu nustati keturi mitybos modeliai, susiję su mažesne mirtingumo rizika, praneša „Science Alert“.
(5) 2023-01-13 -2
Socialiniai tinklai šiuo metu mirga nuo žinios apie naują sausio 3 d. Europos Komisija priimtą reglamentą. Jame nurodoma, kad nuo sausio pabaigos bus leidžiama pateikti rinkai užšaldytus, džiovintus ir miltelių pavidalo naminius svirplius (Acheta domesticus) kaip naują maisto produktą. Ką tai reiškia? Ar žmonės turi dėl ko nerimauti?
(0) 2022-12-23 0
Neretam šventinis laikotarpis tampa iššūkiu – juk reikia ne tik išrinkti dovanas, dekoruoti namus, tačiau ir nemažą laiko dalį suktis virtuvėje, ruošiant patiekalus kalėdiniam stalui. Sklandų ir greitą šventinių vaišių paruošimą gali užtikrinti aplikacijos jūsų mobiliajame telefone. Jose rasite ne tik receptų su nuotraukomis ar vaizdo įrašais, tačiau ir patarimų, kaip efektyviai išnaudoti namuose turimus produktus bei taip sutaupyti.
(0) 2022-12-19 24
Bulvių negalima valgyti su mėsa. Kažkur sklandant šį teiginį tikriausiai esame girdėję visi. Tačiau ar tikrai? Pasak Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesoriaus, mitybos mokslininko Rimanto Stuko, toks lietuvių derinys tikrai galimas, tik verta prisiminti, kaip bulves valgyti, kad gautume kuo daugiau naudos.
(0) 2022-12-04 9
Smegenys valdo visus mūsų gyvenimo aspektus – mintis, judesius, jausmus. Tam, kad galėtų tai daryti, joms nuolat reikia energijos, kurią gauname iš maisto. Štai kodėl taip svarbu stebėti, ką valgote: atminkite, kad jūsų pasirinkimai daro tiesioginį ir ilgalaikį poveikį galingiausiam kūno organui – smegenims. Tarptautinės F. Mayro terapeutų draugijos prezidentas, šiuolaikinės F. Mayro medicinos ideologas ir sveikatos centro „Verba Mayr“ Austrijoje kuratorius, medicinos mokslų daktaras Alexas Vitasekas papasakojo apie tai, kaip tiksliai mūsų skrandis yra susijęs su smegenimis, ir kokio maisto reikia mūsų protui.
(0) 2022-12-03 7
Visi žino vadinamosios Viduržemio jūros dietos privalumus: jos besilaikantys žmonės gyvena ilgiau, rečiau serga širdies ir kraujagyslių ligomis, vėžiu. Taip pat ji naudinga figūrai. 
(0) 2022-12-03 10
Probiotikai reikalingi, kad organizmas sėkmingai kovotų su bakterijomis ir kad būtų sveikas žarnynas. Tik kaip suprasti, kad organizmui trūksta probiotikų?
(0) 2022-12-02 16
Cholesterolis – tai riebios konsistencijos medžiaga, esanti mūsų ląstelėse. Cholesterolis reikalingas kai kurių hormonų, vitamino D sintezei, taip pat jis yra svarbus visų ląstelių membranų komponentas ir atlieka kitas mūsų organizmui svarbias funkcijas.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos