Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Cukrus
 
 

Cukrus

.
(17) 2017-07-25 5
<em>Cukrus, aišku, saldus, bet kenkia figūrai, <a href="http://www.technologijos.lt/n/mokslas/zmogus_ir_medicina/S-35965/">širdžiai</a> ir <a href="http://www.technologijos.lt/n/mokslas/zmogus_ir_
(75) 2017-07-23 9
Vadinamasis cukraus mokestis paskatintų žmones gyventi sveikiau, teigia tokios priemonės šalininkai. Tačiau skeptikai abejoja, ar ji tikrai duotų rezultatų ir siūlo valstybei geriau nesikišti į privatų gyvenimą.
(1) 2017-07-04 0
Ne paslaptis, kad cukrus žmogui nenaudingas, todėl dauguma stengiasi jo vartoti mažiau arba atsisakyti visiškai. Įvairių tyrimų autoriai cukraus vartojimą sieja su nutukimu, diabetu ir kitomis sveikatos problemomis. Be to, cukrus greitina odos senėjimą ir – kas blogiausia – sukelia priklausomybę, rašo Independent.co.uk.
(0) 2017-04-19 10
<em>Vakarų šalių gyventojų protuose cukrus tvirtai įsitaisė kenksmingiausio produkto pozicijoje. 2017 metais Nielsen atlikta apklausa <a href="http://www.nielsen.com/us/en/insights/news/2017/swe
(7) 2017-04-11 39
Daugelis žmonių mėgsta saldumynus ir jais mėgaujasi gana dažnai, nepaisydami griežtų medikų rekomendacijų. Mes žinome, kad cukrus kenkia dantims, skatina svorio augimą, prisideda prie kai kurių ligų, tačiau atsispirti saldiems malonumams yra sunku. Visgi, apie cukraus poveikį sveikatai žinome tikrai ne viską. Pateikiame penkis įdomius faktus, kurie gali nustebinti.
(8) 2017-03-29 -19
Lietuvos gamintojai sako atsižvelgiantys į Pasaulio sveikatos organizacijos išvadas, kad žmonių sveikata prastėja, todėl jau kelerius metus nuolat mažina cukraus, druskos bei sočiųjų riebalų kiekius produkcijoje. Anot specialistų, didžiausias iššūkis – pagerinti produktų sudėtį, tačiau nekeisti kainos.
(12) 2017-03-01 31
<i>Gamintojai ne vieną dešimtmetį ieško būdų atsisakyti cukraus. Pasiekimai kol kas kuklūs</i>
(1) 2017-02-20 2
Europos gaiviųjų gėrimų gamintojai paskelbė, kad dar sparčiau mažins cukraus kiekį savo produktuose. Europos gaiviųjų gėrimų asociacija UNESDA pranešė, kad iki 2020 metų cukraus kiekis gėrimuose sumažės dar 10 procentų.
(1) 2017-01-23 11
Be jokios abejonės, didžioji JAV žiniasklaidos dalis pastarosiomis dienomis yra užpildyta žiniomis apie naująjį prezidentą ir prieš jį nukreiptus protestus. Šiame kontekste galima pastebėti ir mažą, gana juokingą kitą naujieną – Viskonsino valstijoje iš sunkvežimio išbyrėjo „Skittles“ saldainiai. Regis, nieko įdomaus, tačiau šie brokuoti saldainiai buvo skirti vietinėms karvėms maitinti. Žmonės susirūpino – argi galima maitinti karves tokiu nesveiku maistu? Ar jų mėsa ir pienas dėl to netampa prastesni?
(0) 2017-01-19 2
Gyventojai sunerimę – kodėl į pieną ir kefyrą pradedamas dėti cukrus? Tokius klausimus pastaruoju metu išgirsta Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto specialistai.
(0) 2016-12-23 13
<i>Mokslo bendruomenėje kilo dar vienas skandalas dėl cukrų ginančio straipsnio</i>
(4) 2016-12-15 11
<i> Kadangi jau privaloma etiketėse pažymėti, kiek cukrų yra maisto produktuose, galime lengvai apskaičiuoti, kiek jų suvartosime, LRT RADIJUI sako Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos v
(5) 2016-08-04 -5
Didžiausius arbūzus iš prekybos centrų tempiantys lietuviai turėtų suklusti. Ši uoga nėra tokia nekalta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.
(12) 2016-06-14 29
<I>Žmonija ilgai dėl savo ligų kaltino riebalus, tačiau pastaraisiais metais žmonijos priešo titulas <a href="http://www.technologijos.lt/n/mokslas/zmogus_ir_medicina/S-54164/" target="_blank">a
(0) 2016-06-08 8
Pasaulio Sveikatos Organizacija (PSO) rekomenduoja suvartoti ne daugiau 25 g, o tai yra 6 arbatiniai šaukšteliai cukraus. ES valdininkai maksimalią rekomenduojamą paros dozę padidino iki 90 g. Daugelis dabar pamanys, kad tikrai neviršija šios normos, juolab jei kavą ar arbatą geria be cukraus.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos