Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Fermentuoti produktai
 
 

Fermentuoti produktai

.
(0) 2019-08-13 18
Virviškasis sūris, įprastai vadinamas tiesiog plėšomu sūriu, yra populiarus ir labai senas užkandis. Jį mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji, tačiau ar žinote, kodėl jis taip smagiai plėšomas? Kuo jis ypatingas?
(3) 2019-07-09 24
„Žmonės, kurie vartojo obuolių actą tris mėnesius, vidutiniškai numetė iki 2 kg. Tai nemažai, turint omenyje, kad jie nepakeitė mitybos įpročių ir nepradėjo sportuoti“.
(0) 2019-06-11 9
Mokslas jau seniai žino, kad fermentuoti maisto produktai daro teigiamą įtaką žmogaus imuninei sistemai. Tačiau iki šiol nebuvo aišku, kaip toks maistas mus veikia molekuliniame lygmenyje. Dabar mokslininkai iš Leipcigo Universiteto atliko tyrimą, kuris paaiškino, kaip bakterijos, kurios suraugina kopūstus ir pieną paverčia jogurtu, sąveikauja su žmogaus kūno ląstelėmis.
(2) 2019-04-23 4
Penkių dienų antibiotikų kursas gali nuslopinti trečdalį jūsų žarnyno bakterijų. Nors daugelis jų padermių ilgainiui bėgant atsikurs, repopuliacijos procesas gali tęstis kelis mėnesius ar net metus. Tenka pripažinti, kad daugelis tų, kurių mikrobiomas pažeistas, niekada neatgaus viso būtinų bakterijų rinkinio, todėl labai svarbu vengti mikrobiomą sekinančių veiksmų.
(2) 2018-11-02 11
Vienas, kone kiekvienuose namuose esantis produktas, valgomas kartą ar du per savaitę, gali būti naudingas ir mūsų išvaizdai, ir sveikatai , LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Jis kalba apie raugintus agurkus, kurie yra puikus probiotikų - gerųjų bakterijų šaltinis. O laidoje viešėjęs virtuvės šefas Alfas Ivanauskas siūlo porą nesudėtingų receptų.
(0) 2018-05-09 3
Yra trys įprasti produktai, kurie nekainuoja tiek, kiek dantų balinamosios priemonės, ir nekenkia emaliui, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Be to, priduria medikas, jie ne tik balina dantis, bet ir burnoje naikina bakterijas.
(0) 2018-03-19 21
Japonijos gyventojų mėgstamas pusryčių valgis vis dažniau traukia mokslininkų dėmesį. Tai – natas („natto“), patiekalas, specialiu būdu fermentuotas iš sojų pupelių. Išvaizda ir skoniu jis primena minkštą sūrį.
(3) 2018-01-31 8
Obuolių actas naudingas metant svorį, jis padidina sotumo jausmą – vartokite jo po 2 arbatinius šaukštelius kasdien, siūlo gydytojas Alvydas Unikauskas LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“.
Metai: visi
<< 1-15 [16-24]

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos