Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Kenksmingos medžiagos maiste
 
 

Kenksmingos medžiagos maiste

.
(1) 2015-07-06 34
Apie narkotikų perdozavimą šiuo metu Lietuvoje nekalba nebent tų narkotikų pardavėjai. Taip, svaigalai yra blogis, kuris žudo. Bet štai keli pavyzdžiai, kurie aiškiai rodo, kad to norintys ras ko perdozuoti, net sėkmingai sunaikinus visus nelegalius narkotikus. Neįtikėtina, bet įmanoma suvartoti mirtinai pavojingą arbatos ar briuselinių kopūstų dozę, o mirti ir nuo erekcijos.
(3) 2015-07-01 25
Gazuoti ir kiti saldinti gėrimai per metus pasaulyje nusineša bent 184 tūkst. gyvybių. Tai rodo naujausias tyrimas, kurį išspausdino žurnalas „Circulation“.
(6) 2015-06-10 17
Yra žmonių, kurie giriasi neturį mikrobangų krosnelės ar niekada neperkantys šaldytų daržovių. Tačiau mokslininkai įrodė, kad abi šios priemonės gali suteikti mums daugiau maistingųjų medžiagų negu tos daržovės, kurios verdamos vandenyje ar garuose, ar pūpso parduotuvių lentynose.
(0) 2015-04-27 35
Mokslininkai ir medikai visuomet linkę kiekvieną situaciją vertinti ramiai, nepulti į paniką ir nepiešti apokaliptinio scenarijaus. Tiesa, ne tuomet, kai kalba pasisuka apie atsparumą antibiotikams.
(0) 2015-03-05 60
Neuromokslininkai maistą vadina „natūraliu apdovanojimu“. Tam, kad išliktume kaip rūšis, maistas, seksas ir rūpinimasis kitais, turi būti malonūs smegenims. Tai mus skatina tokius veiksmus atsiminti ir vis kartoti.
(0) 2015-02-20 19
Kanibalizmo atvejų istorijoje užfiksuota pačiais netikėčiausiais laikais ir pačiose netikėčiausiose vietose.
(0) 2014-12-16 12
Jau ne kartą esu girdėjęs apie tai, kai žmonės praranda atmintį po siautulingų vakarėlių, ypač naktiniuose klubuose. Dažniausias pasakojimas pasižymi vienu bendru elementu – gėriau kokteilį, o kas toliau – niekaip negaliu prisiminti, nors tu ką. Ko gero, kokteiliai iš nepažįstamų rankų kartais gali būti ne tiek vaišingumo išraiška, kiek spąstai.
(5) 2014-12-10 26
Ar nustotumėte kramtyti kramtomąją gumą, jeigu jums pasakytų, kad kiekvienas jos gabalėlis nuodija jūsų organizmą?
(1) 2014-10-30 27
Cukraus įtaka vėžinių ląstelių susiformavimui, augimui ir metastazių atsiradimui dažnai tapdavo mokslininkų nesutarimų priežastimi.
(4) 2014-10-13 71
Šis straipsnis tikrai nėra skirtas nuodingiems grybams aprašyti, kurie auga po akmeniu atokiausiame jūsų daržo kampe.
(13) 2014-10-10 26
Daugelis žmonių įsitikinę, kad ekologiškas maistas yra sveikesnis nei auginamas šiandien įprastiniais metodais. Daugelis žmonių kartais būna neteisūs.
(2) 2014-09-24 6
Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas (NMVRV) 2012–2014 m. atliko tyrimą, kurio metu nustatė teršalų kiekius, esančius jūrinėse bei upių ir ežerų žuvyse. Tyrimo išvadose konstatuojama, kokie teršalai žuvyse gali kauptis, kokie jų kiekiai leistini ir nekelia sveikatai rimto pavojaus bei kokių rūšių žuvys jautriausios teršalams, t. y. daugiausiai sukaupia įvairių cheminių medžiagų. Tad kokių taisyklių reikėtų paisyti žuvies mėgėjams?
(4) 2014-08-01 13
Mėsainių gaminimui kiekvieną valandą paskerdžiama tūkstančiai karvių. Vien amerikiečiai per metus šių užkandžių suvartoja beveik penkis milijardus. Tačiau, ar tikrai valgome tai, ką manome valgą? Ir kokių "siurprizų" galime tikėtis kramsnodami šį patiekalą?
(38) 2014-07-27 33
<em>Tūk­stan­čius me­tų bu­vę įpras­tu mais­tu, kvie­čiai da­ba­r kal­ti­na­mi su­ke­lian­tys vi­sus ne­ga­la­vi­mus nuo pil­vo skaus­mų iki pro­ti­nių su­tri­ki­mų
(7) 2014-06-24 38
Pasitelkdami technologijas, mokslininkai įprastas chemines medžiagas suskaido į mikroskopines nanodaleles, kurios, pasirodo, gali turėti kitokių savybių nei pradinė medžiaga. Dėl šių savybių nanodalelės plačiai naudojamos kosmetikos, kuro, dažų, tekstilės, elektronikos, vaistų, sporto įrankių pramonėje. Teigiama, kad į nanodaleles vis dažniau ėmė dairytis ir maisto pramonės atstovai, kas priverčia suklusti medikus.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos