Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Kenksmingos medžiagos maiste
 
 

Kenksmingos medžiagos maiste

.
(1) 2014-06-16 12
Mokyklų valgyklose patiekiamas maistas nėra vienareikšmiškai vertinamas ne tik mūsuose. Suderinti maistą ir sveikatą – nelengva užduotis ir pasaulio galingiausiesiems.
(5) 2014-04-30 -1
1374 m. bent keliuose Vokietijos ir aplinkinių šalių miestuose (nuo Acheno iki Metzo) žmonės pradėjo masiškai šokti. 1518 m. tas pats nutiko Strasbūre, kur, anot kronikininkų, išsekę nuo nekontroliuojamo nuolatinio judėjimo mirė keli šimtai žmonių.
(10) 2014-04-03 1
Trečiadienį pristytas unikalus technologinis sprendimas, padedantis vartotojams išsirinkti sveikesnį maistą sau ir savo šeimai. Tai – ergonomiškas įrenginys drauge su mobiliąja programėle, skirtas mėsos, paukštienos ir žuvies šviežumui bei kokybei nustatyti.
(0) 2014-03-12 0
Esate vidutinio amžiaus ir jaučiate silpnybę sūrainiams? Jeigu taip, tuomet jus gali sudominti mokslinis tyrimas, atskleidžiantis, kad turite didesnę riziką mirti nuo vėžio nei jūsų bendraamžiai, valgantys mažiau baltyminio maisto. Vis dėlto ne visi mokslininkai sutinka su šio tyrimo rezultatais.
(0) 2013-11-12 3
JAV priežiūros institucijos praėjusią savaitę ėmėsi veiksmų, kad iš maisto produktų, tokių kaip margarinas, mikrobangų krosnelėse paruošiami spraginti kukurūzai arba šaldytos picos, būtų pašalintos žmonių arterijas užkemšančios transriebiosios rūgštys.
(9) 2013-11-11 5
Nors dedamos didžiulės pastangos, kad visuomenė būtų sveikesnė, raginama valgyti sveikesnį maistą, mes, deja, daromės vis nesveikesni. Mokslininkės prof. Sigitos Urbienės manymu, viena iš priežasčių, kad maistas užterštas sunkiaisiais metalais, pesticidais, nitratais bei nitrozo junginiais. Ji siūlo pamiršti šiais laikais madingą žaliavalgystę, kadangi be saiko valgydami augalinį maistą savo organizmą galime užteršti toksinais, kurie sukelia baisias ligas.
(39) 2013-09-19 133
<p style="font-style:italic"> Mes, gy­dy­to­jai, kar­tu su vi­sais sa­vo įgū­džiais, ži­nio­mis ir au­to­ri­te­tu daž­nai įgau­na­me ga­na di­de­lį ego, truk­dan­tį pri­
(11) 2013-07-22 4
Prisimenate reklamą, kurioje rodoma, kaip vienu lašu indų ploviklio išplauti net 10 lėkščių? Ir ne šiaip išplauti - dar ir išblizginti. Tikra namų šeimininkių svajonė! Deja, puikiai žinome – stebuklų nebūna. Viskas turi savo kainą, o kaina ne visuomet turi piniginę išraišką. Kartais už patogumą ir efektyvumą tenka mokėti brangiausiu turtu – savo ir savo šeimos narių sveikata.
(0) 2013-06-11 0
Įvairiausių teršalų pilnoje mūsų kasdienybėje vaisius galima plauti indų plovikliu ir tikėtis, kad pačiame vaisiuje pesticidų kiekis atitinka saugos reikalavimus.
(9) 2013-06-10 3
Ar yra valgis paprastesnis už duoną? Nepaisant to, kad ją gamina ir iš kvietinių, ir iš ruginių, ir iš kukurūzų, ir net iš ryžių miltų, gamybos principas yra jei ne toks pats, tai bent jau labai panašus, tad toliau, rašydami žodį „duona“, turėsime omenyje mums įprastas kasdieninės duonos rūšis. Juolab, kad ir maisto chemijos naudojimas, gaminant mums įprastos duonos rūšis pernelyg nesiskiria.
(127) 2013-06-06 2
Vegetarai gyvena ilgiau, o vegetarizmo naudą ypač jaučia vyrai, teigia amerikiečių mokslininkai.
(6) 2013-06-03 4
Kiekvienas iš mūsų bent kartą gyvenime buvo apsinuodiję maistu. Toks „siurprizas“ gali ištikti bet kada – maiste esančių mikroorganizmų sukeliamos ligos tyko mūsų ištisus metus. Tačiau vasara – būtent tas sezonas, kai turime ypatingai saugotis pasenusio maisto.
(0) 2013-05-13 0
Yra tokių maisto priedų, kurie naudojami taip seniai, ir taip plačiai, kad mes jau beveik susitaikėme su jų buvimu maisto produktuose. Tiesiog neįmanoma rasti pramoniniu būdu gamintų produktų, kuriuose jų nebūtų, todėl belieka arba susitaikyti ir valgyti tai, ką siūlo pramonė, arba keisti mitybos įpročius.
(11) 2013-05-06 0
Jau nesistebime visais metų laikais matydami parduotuvių lentynose šviežius vaisius ir daržoves. Įpratome juos pirkti ir valgyti. Tačiau vis dažniau kalbama ne vien apie augalinės kilmės produktų naudą, bet ir apie nitratais, sunkiaisiais metalais ar pesticidais užterštus vaisius ir daržoves, kurių vartojimas maistui gali būti žalingas sveikatai. Ar yra koks nors būdas buityje iš vaisių ir daržovių pašalinti kenksmingas medžiagas arba bent sumažinti šių produktų užterštumą?
Metai: visi
<< 1-15 ... 121-135 136-150 151-165 [166-179]

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos