Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Kenksmingos medžiagos maiste
 
 

Kenksmingos medžiagos maiste

.
(1) 2020-02-27 15
Mes mėgtame idealizuoti praeitį. O pastaruoju metu susižavėjus sveika mityba, visame pasaulyje itin romantizuojama vadinamoji paleodieta – dieta, kuria buvo mito žmonijos protėviai paleolito (seniausio iš akmens amžiaus periodų) laikais. Tačiau naujausi tyrimai rodo, kad senovės žmonių maistas toli gražu nebuvo toks jau sveikas. Tiesą sakant, jie galėjo suvartoti ir sveikatai pavojingus nuodingų sunkiųjų metalų kiekius.
(0) 2020-01-24 1
Vakare jausdamiesi pavargę, nevalingai tiesiame ranką prie saldumynų. Deja, šis įprotis greičiausiai kenkia miego kokybei.
(0) 2019-12-25 3
Net 30 % suaugusių žmonių patiria nemigą. Tai kenkia širdžiai, imunitetui ir net protinei sveikatai. Šiuo metu nemiga dažniausiai gydoma vaistais, kurie gali sukelti šalutinį poveikį. Tačiau mokslininkai mano, kad jau išsiaiškino vieną iš nemigos sukėlėjų - tai maistas.
(0) 2019-12-18 0
Pagal senovės lietuvių papročius, po Advento, kurio metu stengiamasi nevalgyti mėsos ir kitų riebių maisto produktų, šv. Kalėdos yra laikas, kai galima pasilepinti įvairiausiomis gėrybėmis: gausybe vyniotinių ir mišrainių, saldžiausių pyragų, tortų, sausainių ir kitų skanėstų. Šventiniu laikotarpiu namuose visada pagausėja maisto, šaldytuve ima trūkti vietos, o po vaišių lieka nesuvalgytų likučių. Todėl labai svarbu nepamiršti pagrindinių taisyklių ir saugiai tvarkyti maistą.
(0) 2019-12-16 4
Bisfenolis A - tai organinis cheminis junginys, sutinkamas dažname plastike. Ši medžiaga, kurios cheminė formulė yra (CH₃)₂C(C₆H₄OH)₂ priklauso difenilmetano darinių ir bisfenolių grupei ir gąsdina žmones - juk tai BPA! Tiesa, ne be reikalo - bisfenolis A gali sujaukti hormonų pusiausvyrą organizme. Naujas tyrimas rodo, kad BPA mūsų organizmuose yra daugiau nei manyta iki šiol.
(0) 2019-12-09 -3
Dažniausiai sudaužytos širdies sindromas užklumpa patyrusius emocinį stresą. Tačiau viena moteris jį patyrė dėl netinkamai pasirinkto maisto. 
(0) 2019-11-28 4
Ką bendro turi vištiena, kiaušiniai, riešutai, viso grūdo miltų produktai ir daržovių aliejus? Tai, kad jų nėščiosios turėtų vengti.
(2) 2019-11-20 2
Apelsinai yra vieni populiariausių vaisių pasaulyje. Tačiau jų žievelės dažniausiai išmetamos, nebent kartais sutarkuojamos ir naudojamos kepiniams paskaninti. Yra nuomonių, kad apelsinų žievelėse yra esminių maistinių medžiagų, todėl jas reikėtų suvalgyti, o ne išmesti.
(1) 2019-11-14 0
Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) atliktais tyrimais, 2 proc. padidinus iš transriebalų rūgščių gaunamų kalorijų suvartojimą, širdies ligų rizika išauga net 23 procentais. Tai gali sudaryti vos kelis papildomai suvartotus gramus riebalų iš kenksmingiausio šaltinio – transriebalų, dažnai vadinamų „riebalais žudikais“. Apie tai – pokalbis DELFI laidoje „Sveikatos receptas“ su gydytoja dietologe, medicinos mokslų daktare Edita Gaveliene.
(0) 2019-11-08 34
Vyresnės kartos žmonės žino, kad negalima virinto vandens skiesti nevirintu – sutriks žarnynas. Niekas nežino, iš kur kilo šis įsitikinimas. Šiandien egzistuoja kelios teorijos, aiškinančios šį draudimą, bet nė viena jų nėra moksliškai pagrįsta.
(0) 2019-11-04 3
Pie­no už­terš­tu­mas diok­si­nais Kar­kly­nų kai­me pa­im­tuo­se mė­gi­niuo­se vir­ši­ja leis­ti­ną diok­si­no nor­mą 8 kar­tus, Ge­nių kai­mo pie­no su­pir­ki­mo punk­te – 2,5 kar­to. Apie tai pra­neš­ta Aly­taus ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė­je vy­ku­sia­me Eks­tre­ma­lių si­tu­a­ci­jų ko­mi­si­jos po­sė­dy­je, ku­ria­me da­ly­va­vo že­mės ūkio mi­nis­tas An­drius Pa­lio­nis.
(0) 2019-10-31 4
Nuo lapkričio 1 dienos įsigalioja reikalavimas, kad Lietuvos rinkai tiekiamuose maisto produktuose vadinamųjų transriebalų kiekis negali viršyti 2 gramų 100-te gramų riebalų.
(7) 2019-10-24 13
Paauglys, valgydamas bulvių traškučius ir kitus greito maisto produktus, neįtikėtinai smarkiai susigadino sveikatą.
(1) 2019-10-21 8
Per ilgai užsibuvę mėsos gaminiai tiesiu taikymu keliauja į šiukšlių dėžę, ir dėl to net nesukame galvos. O kaip dėl ryžių ar makaronų?
(0) 2019-10-10 3
Vienas iš vėžio rizikos veiksnių yra mityba. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, išvengtumėme net 30 proc. onkologinių ligų, jei maitintumėmės sveikai. Vis dėlto lietuviai maistą renkasi pagal kainą ir skonį, o maistinė vertė lieka trečioje vietoje. 

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos