Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Kenksmingos medžiagos maiste
 
 

Kenksmingos medžiagos maiste

.
(4) 2018-05-24 10
Visos jūsų mėgstamos dešros, rūkyti lašiniai, mėsos vyniotiniai ar kumpiai – tai peilis jūsų sveikatai ir gyvybei, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Todėl jis siūlo įsivaizduoti, kiek riekelių tokios dešros suvalgytumėte, jei vietoje visiems žinomo žymėjimo „E“ mėsos gaminių etiketėse atsidurtų žodžiai „vėžys“, „cukrinis diabetas“, „Alzheimeris“ ar tiesiog „mirtis“.
(0) 2018-05-16 21
Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ragina visas valstybes per artimiausius penkerius metus pasiekti, kad maistui gaminti nebūtų naudojami dirbtiniai transriebalai.
(0) 2018-04-13 11
Daržovės – net ir tos, kurios būna sužymėtos „bio“ bei „eko“ etiketėmis ir pardavinėjamos už trigubą kainą – gali padovanoti ne tik pasitenkinimo jausmą, bet ir rimtų problemų, mat daugybėje mums įprastų augalų – vaisių ir daržovių – esama nuodingų medžiagų (tiesa, dažniausiai tų medžiagų koncentracija tokia, kad ji jokios žalos nedaro), rašo „Ars Technica“.
(2) 2018-04-07 -2
Atrodo, kad oficialios gairės, nurodančios, kas yra, ir kas nėra sveika, nuolat keičiasi. Dar prieš dešimt metų kiekvienas buvo apsėstas noro sumažinti suvartojamų riebalų kiekį, o prekybos centrai buvo perpildyti mažai riebalų turinčiais produktais.
(0) 2018-04-05 3
Anksčiau spraginti kukurūzai buvo sveikas užkandis, bet, pradėjus juos ruošti pramoniniu būdu, kilo daug problemų – į spragėsius pridedama medžiagų, sukeliančių senatvinę silpnaprotystę, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Be to, priduria jis, yra ir kasdien vartojamų produktų, kurie naikina mūsų smegenis.
(1) 2018-03-09 24
Nemėgstate alyvuogių? Visiškai be reikalo. Šis Viduržemio jūros regione paplitęs produktas yra tikras supermaistas jūsų širdžiai, smegenims ir apskritai sveikatai. Tiesa, yra vienas niuansas, kai pradedame kalbėti apie juodąsias alyvuoges, LRT TELEVIZIJOS laidoje pabrėžia Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas.
(0) 2018-02-13 3
Kiekvienas bijome, kad namuose neapsigyventų pelėsis, tačiau pamatęs jį ant batono dažnas nekreipia dėmesio ir pašalinęs tą gabalėlį valgo toliau. Supelijęs maistas gali pakenkti sveikatai, sukeldamas alergines reakcijas ar kvėpavimo takų sutrikimus, rašė fsis.usda.gov.
(0) 2018-01-11 13
Lašiša yra laikoma vienu sveikiausių maisto rūšių dėl joje esančios omega-3 riebalų, baltymų ir riebalų rūgščių gausos. Tačiau jeigu lašiša buvo pagauta Puget Sound sąsiauryje (JAV), patartume pamąstyti, ar verta valgyti tokią žuvį.
(0) 2017-12-28 22
Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) nusprendus nuo 2019 metų rudens apriboti transriebalų kiekį maisto produktuose, saldumynų gamintojai ir mažmeninės prekybos tinklai skirtingai reaguoja į naują reguliavimą.
(0) 2017-12-11 21
Kasdien valgant galvijų, kiaulių, paukščių mėsą ir net pieną didėja rizika, kad žmogaus organizmas nepasiduos rimtai susirgus ir ligos antibiotikais nebus įmanoma išgydyti. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos duomenimis, dėl atsparumo antibiotikams pasaulyje miršta apie 700 tūkstančiai žmonių.
(5) 2017-10-27 14
Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pasirašė įsakymą, kuriuo bus ribojamas transriebalų kiekis maisto produktuose. Šio įsakymo projektas buvo notifikuotas Europos Komisijoje (EK), jį parėmė ir kitos Europos Sąjungos (ES) šalys.
(3) 2017-10-23 52
Lietuvoje planuojama riboti transriebalus, kurių nesaikingas vartojimas, anot medikų, gali kenkti sveikatai.
(1) 2017-09-08 15
Aliejus – neatsiejamas mūsų kasdienės mitybos produktas. Juo gardiname salotas, taip pat aliejuje kepame įvairius kepinius. Visgi kokį aliejų rinktis kepimui?
(2) 2017-08-29 6
JAV „McDonald\'s“, kuriai priklauso vienas didžiausių pasaulyje greitojo maitinimo restoranų tinklų, pažadėjo per kelis etapus visame pasaulyje sumažinti žmonėms gydyti naudojamų antibiotikų kiekį savo vištienos produktuose.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos