Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Kenksmingos medžiagos maiste
 
 

Kenksmingos medžiagos maiste

.
(3) 2017-01-13 15
Gana ilgai buvo laikomasi nuomonės, kad žuvies ir kitų jūros gėrybių patiekalus valgyti sveika dėl didelio juose esančio baltymų, vitaminų ir omega-3 riebalų rūgščių kiekio.
(0) 2017-01-13 28
Nustatyta, kad populiariausias pasaulyje šokoladinis-riešutinis kremas „Nutella“ gali sukelti vėžį. Taip yra dėl jo sudėtyje esančio palmių aliejaus, kuris ne tik suteikia specifinį skonį, vientisumą, bet ir ilgesnį galiojimo laiką. Deja, Europos maisto saugos tarnyba įspėjo, kad palmių aliejus yra kone labiausiai kancarogeniškas iš visų aliejų, rašė dailymail.co.uk.
(0) 2016-12-21 3
Nepakankamai gerai termiškai apdorotoje vištienoje aptinkamos bakterijos gali sukelti Guillaino-Barre sindromą (GBS), kuris savo ruožtu visame pasaulyje vadinamas vienu dažniausiai pasitaikančių neuroraumeninio paralyžiaus priežasčių.
(2) 2016-12-14 61
Daugelis beria cinamono į kavą ar į kalėdinių sausainių tešlą ir nesusimąsto, ar tai tikras cinamonas, ar jį primenantis pusbrolis?
(2) 2016-10-24 -31
Netikėkite produktų galiojimo datomis – JAV Nacionalinė išteklių apsaugos taryba siūlo paprastą būdą, kaip nustatyti, ar maistas jau yra nebetinkamas valgyti.
(3) 2016-10-18 52
Turbūt ne kartą yra pasitaikę, kad iš virtuvės spintelės ištraukę bulvę išvystame ant jos keistus ūglius ar pažaliavusį šoną. Viena ausimi lyg ir girdėjome, kad tai gali apnuodyti žmogų, tačiau negi mesi gerą daržovę lauk? Dažniausiai šeimininkai tiesiog pašalina ataugas ir vaisių meta į puodą. Tačiau, ar tikrai gerai daro?
(0) 2016-10-17 -14
Maistinių dažų formulė tokia pati, kaip ir automobiliams skirtų dažų, bet maisto saugumo rodikliai – gerokai griežtesni, sako Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Aušra Išarienė.
(1) 2016-10-07 10
Karamelės dažikliai plačiai naudojami gaiviuosiuose gėrimuose, ypač „Coca-cola“ ir „Pepsi“ gamyboje, kad šie įgautų tamsiai rudą atspalvį. Taip pat šiais dažikliais nuspalvinami sojos padažai ar karamelizuoti sirupai. Tačiau medikai teigia, kad jie gali sukelti net vėžį.
(1) 2016-08-16 35
Jei šiandien vakarienei kepsite žuvį, troškinsite daržoves ar skrudinsite mėsos kepsnį, greičiausiai neapseisite be aliuminio folijos. Tačiau, neskubėkite... ar žinojote, kad ši medžiaga gali rimtai pakenkti jūsų sveikatai?
(0) 2016-07-21 11
Patys vertingiausi grybai gali pakeisti žuvį ir mėsą, tačiau reikia nepamiršti, kad jie sunkiai virškinami, sako gydytoja dietologė Jūratė Dobrovolskienė. Anot jos, pasireiškus grybų netoleravimui ar suvalgius nuodingą grybą pasekmės gali lydėti visą likusį gyvenimą.
(0) 2016-07-20 7
Verta nepamiršti, kad būtina gerai nuplauti parduotuvėse pirktas salotas, nes jose gali slypėti grėsmingos bakterijos. Šiuo metu fiksuojamas šio pavojaus protrūkis – vien tik JK nuo jų mirė net 2 žmonės, 150 užkrėsti.
(3) 2016-06-30 70
Bananai Lietuvoje yra tokie populiarūs, kad savo pardavimais baigia pavyti net šalyje nuo seno vertinamus obuolius. Vien nuo šių metų pradžios iki birželio mėn. pirkėjai Lietuvoje obuolių nupirko vos 6,1 proc. daugiau nei bananų.
(0) 2016-06-29 27
Kada nors, galbūt jau netolimoje ateityje, jei Elonas Muskas sėkmingai įgyvendins savo planus, Marse pagaliau apsigyvens pirmieji žmonės. Nors astronautai ir galės pasiimti kažkiek atsargų su savimi, tačiau žymiai svarbiau yra tai, kaip jie turėtų išgyventi ilgame laikotarpyje.
(0) 2016-05-12 1
Mėsainis anaiptol nėra sveiko maisto pavyzdys. Per pastaruosius metus buvo nemažai pavyzdžių, kaip mėsainiuose atrastos susargdinti žmones ar net nužudyti galinčios E.coli, salmonelės ir kitos pavojingos bakterijos.
(0) 2016-05-12 1
Pastaruoju metu visuomenė yra ypač skatinama išgerti bent porą litrų gryno vandens per dieną. Vieni renkasi gerti pirktinį, patogiai į buteliukus supilstytą vandenį, kiti jį filtruoja, virina ar paprasčiausiai renkasi gerti neapdorotą.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos