Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Konservantai ir kiti maisto priedai
 
 

Konservantai ir kiti maisto priedai

.
(0) 2019-04-19 1
Kiaušinių marginimo būdų ir priemonių įvairovė neišmatuojama, tačiau reikėtų žinoti, kad ne visi būdai yra saugūs sveikatai. BENU vaistininkė Inga Norkienė sako, kad renkantis dažus, reikėtų atidžiai skaityti etiketes.
(4) 2019-04-10 7
Panašu, artinasi metas, kai saldumas baltymais bus pasiekiamas 16000 kartų efektyviau, nei beriant cukrų.
(0) 2019-01-02 10
Pirkdami maisto produktus parduotuvėje, skaitykite jų etiketes – juose gali būti medžiagų, kurios skatina senėjimo procesą, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Pasak jo, šias medžiagas daugelis kasdien vartojame net nežinodami, kaip jos atsiliepia mūsų jaunatviškumui – tiek išvaizdai, tiek savijautai.
(0) 2018-10-13 4
Ilgus dešimtmečius tyrėjai sprendė sunkų uždavinį, bandydami išsiaiškinti, kaip iš tiesų organizmą veikia dirbtiniai saldikliai. Iki dabar mokslininkai jau yra atlikę daugiau nei 210 tūkstančių įvairių cukraus pakaitalų tyrimų, rašo businessinsider.com.
(0) 2018-10-05 6
Perdirbti mėsos gaminiai – produktai, netinkami vartoti kasdien, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Vartotojų kontrolė“ sako VU Visuomenės sveikatos katedros vadovas profesorius Rimantas Stukas.
(4) 2018-05-24 10
Visos jūsų mėgstamos dešros, rūkyti lašiniai, mėsos vyniotiniai ar kumpiai – tai peilis jūsų sveikatai ir gyvybei, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Todėl jis siūlo įsivaizduoti, kiek riekelių tokios dešros suvalgytumėte, jei vietoje visiems žinomo žymėjimo „E“ mėsos gaminių etiketėse atsidurtų žodžiai „vėžys“, „cukrinis diabetas“, „Alzheimeris“ ar tiesiog „mirtis“.
(0) 2017-10-18 15
Dirbtiniai saldikliai gali didinti antrojo tipo diabeto riziką, rodo naujas tyrimas.
(2) 2016-10-30 37
Pigūs, lengvai ir greitai paruošiami bei nepaneigiamai skanūs – užpilami makaronai tapo mėgstamiausiu daugelio pasaulio šalių maistu nepaisant savo nekokios reputacijos.
(0) 2016-10-17 -14
Maistinių dažų formulė tokia pati, kaip ir automobiliams skirtų dažų, bet maisto saugumo rodikliai – gerokai griežtesni, sako Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Aušra Išarienė.
(1) 2016-10-07 10
Karamelės dažikliai plačiai naudojami gaiviuosiuose gėrimuose, ypač „Coca-cola“ ir „Pepsi“ gamyboje, kad šie įgautų tamsiai rudą atspalvį. Taip pat šiais dažikliais nuspalvinami sojos padažai ar karamelizuoti sirupai. Tačiau medikai teigia, kad jie gali sukelti net vėžį.
(2) 2016-04-21 55
1902 metų rudenį 12 jaunų vyrų reguliariai rinkdavosi vakarienei JAV vyriausybės pastate, Vašingtone. Vyrai valgydavo tai, kas jiems būdavo patiekiama, žinodami, jog patiekiamas maistas yra užnuodytas.
(6) 2015-11-18 34
Fizinių ir technologijos mokslų centre (FTMC) tobulinama technologija, kuri leidžia du ar net daugiau kartų prailginti maisto produktų galiojimo laiką, išsaugoti maistinę jų vertę ir padidinti sveikatai naudingų medžiagų kiekius. Netemperatūrinės maisto produktų pasterizacijos metodas gali ne tik pakeisti iki šiol taikomą temperatūrinę pasterizaciją, bet ir tapti pagrindiniu metodu kuriant super maistą.
(3) 2015-10-19 24
<i>Kai kas sako, kad dabar auginamas ir apdirbamas maistas ne toks maistingas, kaip senelių laikais. Bet ar tikrai tai tiesa?
(9) 2015-02-03 31
<em>Šis „E“ priedų šeimos atstovas tikriausiai kelia daugiau ginčų, nei visi kiti. Jis plačiai naudojamas visokiausiuose maisto produktuose ir gaminiuose. Ar šis v<strong>E</strong>lnias to

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos