Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Konservantai ir kiti maisto priedai
 
 

Konservantai ir kiti maisto priedai

.
(8) 2011-08-24 -1
Batonų tyrimas laboratorijoje parodė, kad konservantų neįdėta ne į tą batoną, kurio sudėtyje skelbiama, kad toks priedas yra. Ką iš tikrųjų valgome, galime spėti pagal tai, kaip greitai produktas genda.
(18) 2011-07-31 1
Etiketes skaitantys žmonės pastebi, kad daugėja produktų, kurių pavadinimai bei akį traukiantys paveiksliukai ant pakuotės neturi nieko bendra su jų sudėtimi. Pavyzdžiui, vietoj ant arbatos pakelio besipuikuojančių uogų galite rasti tik jų aromatą, o pyrago su mėlynių ar braškių įdaru sudėtyje apie mėlynes ar braškes net neužsiminta. Nėra riešutų ir riešutų skonio vafliuose. Tiesa, specialistai tikina, kad galima rasti ir natūralių produktų, tačiau tam gali prireikti lupos – maisto produktų sudėčiai skaityti.
(30) 2011-07-08 5
Nepriklausomas mitybos ekspertas perspėja: ledai prifarširuoti konservantų ir cheminių užpildų, didinančių produkto tūrį ir įmonių pelną. Gamintojai atkerta, kad dėti į ledus galima viską, kas leidžiama Lietuvoje. O leidžiama daug.
(66) 2010-12-11 1
Ar bandėte kada nors skaičiuoti ant maisto produktų etiketės surašytus priedus žymimus raide E ir keletu skaičių? Kartais tai tampa tikra atrakcija - kuris gi suvalgė daugiausia E. Po tokio užsiėmimo kartais kyla noras pasidomėti, ką tie E reiškia.
(27) 2010-06-15 0
Dabartinės kartos mergaičių lytinis brendimas vidutiniškai prasideda joms nesulaukus nė 10 metų, atskleidė Danijos mokslininkų tyrimas. Šio reiškinio priežastys kol kas neaiškios.
(11) 2010-03-01 0
Visuomenėje suaktyvėjus diskusijoms dėl maisto priedų vartojimo tikslingumo, jų įtakos žmonių sveikatai, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad šie būgštavimai atsirado dėl informacijos apie maisto priedų savybes, jų vartojimą bei reglamentavimą stokos. Kita vertus, valdininkai pripažįsta, kad vienareikšmio atsakymo, kaip suderinti maisto priedų naudą ir riziką nėra.
(2) 2010-02-03 0
Kaune kuriamas Maisto mokslų ir technologijų kompetencijos centras, kuriame dirbsiantys mokslininkai ieškos būdų, kaip pagerinti Lietuvos žmonių mitybą, kasdienio vartojimo produktų sudėtį priartinti prie sveikos mitybos reikalavimų, sintetinius konservantus keisti tradiciniais lietuviškais augalais, stiprinti maisto pramonės produktų konkurencingumą.
(4) 2010-01-12 0
Europos maisto saugos tarnybos (EMST) teigimu, vienas iš aromatų, naudojamų norint suteikti mėsai, sūriui ar žuviai dūmo kvapą, gali būti nuodingas žmonėms, praneša BBC.
(4) 2010-01-06 0
Mokslininkai siūlo kovoti su persivalgymu pasitelkiant maistinius aromatus. Olandų mokslininkai, pasitelkę specialius aromatus, slopinančius alkio jausmą, nusprendė sukurti naują kartą maisto produktų, padėsiančių atsikratyti nuolatinio alkio jausmo. Ekspertų teigimu, toks maistas padės kovoti su pasauline nutukimo epidemija.
(23) 2009-10-12 28
Vokiečių profesorius M.Hermanussenas kartu su keletu bendraminčių mokslinkų atliko tyrimą, įrodantį mononatrio glutamatas arba tiesiog aromato ir skonio stipriklio E621 sąryšį su nutukimu ir žemaūgyste.
(7) 2009-07-01 0
Maisto produktus kuriantys „maisto inžinieriai“ išrado būdą, kaip, manipuliuojant žmonių smegenyse esančiais malonumo centrais, skatinti juos valgyti nepasisotinant, tvirtina buvęs JAV Maisto ir vaistų administracijos vadovas.
(12) 2009-06-08 0
Mokslininkai atrado, kad, modifikavus į beveik viso perdirbto maisto sudėtį įeinančią medžiagą, galima sukelti dvigubai ilgiau po valgio trunkantį sotumo jausmą.
(29) 2009-04-09 1
Maisto kokybę kontroliuojantys specialistai sako, kad parduotuvėse parduodamos rūkytos dešrelės netinkamos kepti ant laužo.
(12) 2009-03-23 0
"Pažiūrėkite, kas pasidarė mūsų maistui. Chemikai kuria medžiagas, kad būtų skaniau, gražiau atrodytų, ilgiau išsilaikytų, o yra šventa fiziologinė taisyklė: bet kokia svetima medžiaga, patekusi į žmogaus organizmą, turi šalutinį poveikį", - sakė LŽ profesorė Domicelė Mikalauskaitė.
(4) 2008-10-20 0
Vokietijoje didelį rezonansą sukėlė reprezentatyvaus maisto produktų, kuriuos ekspertai įsigijo įvairiuose šalies prekybos tinkluose, tyrimo rezultatai. Jie atskleidė, kad didelė dalis parduotuvėse įsigytų daržovių ir vaisių kelia rimtą pavojų sveikatai.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos