Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Kulinarijos pasaulis
 
 

Kulinarijos pasaulis

.
(0) 2019-06-18 23
Ar galėtumėte pasakyti, kaip sveikai šiandien papietavote, o gal pavakarieniavote. O vakar? Kiek šiandien per pietus gavote B grupės vitaminų, kiek A? Kiek ir kokių būtinųjų amino rūgščių suvalgėte? Ir kur papietauti, jei norite maitintis tikrai sveikai ir skaniai?
(0) 2019-01-31 4
Yra žmonių, kurie šokoladui abejingi, yra ir tokių, kurie dėl jo pamišę. Nesvarbu ar šokoladą valgote tik retkarčiais, ar kasdien, verta mokėti juo mėgautis. Skamba galbūt juokingai ar neįtikėtinai, bet darydami tam tikras klaidas prarandate nemažą dalį malonumo, kuriuo gali apdovanoti šis nuostabus skanėstas.
(0) 2019-01-21 18
Tikriausiai sviestas neatrodo kaip pats įdomiausias dalykas pasaulyje, apie kurio istoriją trokštumėte sužinoti kaip įmanoma daugiau. Galbūt taip atrodo todėl, kad šį maisto produktą naudojame 10 000 metų - nuo tų laikų, kai mūsų protėviai dar tik pradėjo jaukintis gyvūnus. Tačiau šiandien sviestas yra populiariausias riebalinės kilmės gaminys pasaulyje. Sviestas naudojamas itin gausiai – nuo patiekalų gardinimo iki pyragų kepimo.
(0) 2018-12-31 3
Naujieji metai daugelyje šalių pasitinkami valgant sėkmę nešančius patiekalus – nuo 12 vynuogių Ispanijoje iki lakštinių Japonijoje. Be to, Kolumbijoje viena daržovė gali išburti turtingus arba finansinių problemų kupinus metus, o Airijoje neįprastu ritualu su duona atbaidomos piktosios dvasios.
(0) 2018-12-28 -7
Pusryčiams daugelis mėgstame kiaušinius – virtus, keptus, kietu tryniu ar skystu, kiaušinienę ar omletą. Atrodytų, kad išvirti kiaušinius – juokų darbas, tačiau iš tiesų egzistuoja keletas taisyklių, kurios padės išvirti kiaušinius tobulai.
(0) 2017-12-02 -3
Riebus sūris turi didelę naudą žmogaus organizmui, bet jį reikia vartoti saikingai, sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Klauskite daktaro“ vedėjas Alvydas Unikauskas. Pagal didžiausią sūrio kiekio suvartojimą pasaulyje užimame 8 vietą, nes vidutiniškai Lietuvoje vienas žmogus per metus suvalgo apie 20 kg šio riebaus pieno produkto.
(6) 2017-10-17 -9
Mikrobangų krosnelė yra puikus išradimas. Joje galima lengvai pašildyti ar net pagaminti įvairų maistą. Tačiau ne bet ką saugu šildyti mikrobangų krosnelėje. Pateikiame jums dešimt dalykų, kurių jokiu būdu neturėtumėte ten dėti, kad ir kaip skubėtumėte.
(0) 2017-08-03 40
Paprašius vienu žodžiu apibūdinti Japoniją, matyt, dažniausias būtų „keista“. Keista ir įdomi, ar būtų kalbama apie senąsias tradicijas, ar apie modernią kultūrą.
(0) 2017-07-06 9
Sūrio vartojimas užkerta kelią vystytis žmogaus organizme vėžinėms ląstelėms, padeda išvengti diabeto bei širdies ligų rizikos ir yra nepamainomas kaulų audinį stiprinantis šaltinis, skelbia mokslo žurnalas „American Journal of Clinical Nutrition“.
(0) 2016-11-04 23
Ruošiant vaikams pietus keptuvėje pradeda rangytis ilgas glitus padaras. Skamba lyg siaubo filmo scenarijus? Kauniečiui Mindaugui Ramanauskui penktadienį tai tapo realybe.
(0) 2016-06-10 88
Rusų konditerė Olga kepa tortus, kurie primena ne kepinius, o žvilgančius marmuro veidrodžius.
(0) 2016-02-08 5
Jei jums sraigės ar varlių šlaunelės atrodo šlykščiai, toliau geriau nė neskaitykite. Mat palyginus su „Noge Chinjuya“ restorane patiekiamais patiekalais, šie atrodo kaip saldainiukai.
(7) 2016-01-11 -12
Kasmet pasaulyje parduodama maždaug po 5 mlrd. picų. Kas sekundę mūsų planetoje sušlamščiama po 350 gabalėlių picos. Ar dar reikia kokių nors kitų argumentų įrodyti, kaip svarbu, kad pica būtų pjaustoma visiems po lygiai? Du matematikai pasiūlė keletą išskirtinių picos pjaustymo ornamentų – jais pica bus supjaustyta į geometriškai identiškus gabalėlius.
(0) 2015-12-21 7
Prieš Kūčias pateikiame įdomią informaciją apie tai, kokia žuvis sveikiausia ir kaip neapsigauti perkant? Ar tiesa, kad silkės kaulai tirpdomi cheminėmis medžiagomis, todėl geriau pirkti su oda ir galva, o šaldytai žuviai pakuoti naudojamos pavojingos dujos?

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos