Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Kulinarijos pasaulis
 
 

Kulinarijos pasaulis

.
(1) 2015-09-28 2
O ką? Graži idėja! Šovusi į galvą Chrisui Dimino. Iš esmės tai yra elementari geležinė vaflinė, tik su... cinkeliu :) Kam kepti nusibodusios įprastos formos vaflius, jei galima kepti netikėtus klaviatūros formos skanėstus?
(2) 2015-09-03 -21
Turbūt teko girdėti žodžių junginius "laboratorinė pelė" arba "bandomasis triušis". Floros pasaulyje šiam vaidmeniui, ko gero, labiausiai tiktų arbūzas – vienas ekspresyviausių vaisių, kurį eksperimentavimo namų sąlygomis entuziastai jau ir sprogdino, ir pildė išlydytu aliuminiu, ir ko tik dar su juo nedarė. Naujausia arbūzų metamorfozė – branduolinis arbūzas, kuriam... nuslenka oda.
(0) 2015-07-29 2
Bendrovė Google intensyviai dairosi naujų investavimo sričių ir gali pasibelsti į… mėsainių verslą. Informacinių technologijų gigantė mėgino už 300 mln. dolerių įsigyti startuolį, kurio autoriai užsibrėžę tikslą sūrainius ir mėsainius ruošti tik iš augalinės kilmės produktų, nenaudojant jokios mėsos.
(1) 2015-07-13 15
Šiuolaikiniame pasaulyje pilna įmantrių patiekalų ir delikatesų, tačiau ar kartais susimąstome, jog kai kurie jų gali būti pavojingi? „Buzzfeed“ pristatė trumpą vaizdo įrašą, apie 8 itin sveikatai pavojingus maisto produktus.
(4) 2015-06-30 7
Prasidėjus vasarai, pradeda labiau norėtis ir ledų. Karštą dieną kepinant saulei turbūt tai vienas skaniausių atsigaivinimo būdų. Negana to, kiekvienas gali išsirinkti pagal skonį, mat ledų šiais laikais yra įvairiausių, pradedant gaivinančiais vaisiniais, baigiant sočiais ir saldžiais šokoladiniais.
(1) 2015-06-29 8
Piešti ant paruošto kavos puodelio putų moka tik labiausiai įgudę baristai. Tačiau neseniai pristatyta "Ripple Marker" technologija leis garuojančios kapučino ar latė kavos paviršiuje pasigrožėti pačiais sudėtingiausiais atvaizdais – kad ir Mona Liza, jei nebus noro kavos puodelyje išvysti savo atvaizdo ar dar kokio nors netikėtumo. Galimybės, galima sakyti, beribės.
(13) 2015-06-18 12
Ir ne tik gyvas liko, bet ir įvertino ją penkiomis žąsimis iš penkių.
(0) 2015-06-05 18
Gegužės 22 d. Druskininkų verslininkų ir vietos valdžios iniciatyva rekordinio aukščio šakotis buvo kepamas tradiciniu būdu: rankomis sukant didžiulį veleną, degant tikrai malkų liepsnai. Tą pačią dieną atidarytas ir pimasis Rytų Europoje Šakočio muziejus, kuriame sukaupti unikalūs šio saldėsio kepimo įrankiai.
(0) 2015-05-27 41
Kaip išradingai pradžiuginti ir nustebinti mažuosius? Grantas Thompsonas nušovė iškart du zuikius – į viena sujungė visame pasaulyje populiarias Lego kaladėles ir visame pasaulyje populiarius guminukus. Šiame vaizdo siužete jis demonstruoja, kaip, pasitelkus kūrybiškumą, iš keleto paprastų ingredientų sutverti fantastišką derinį – valgomus Lego kaladėlių formos guminukus, iš kurių sukonstruotus robotus ir kitas figūras galima skaniai sumaumoti.
(2) 2015-05-22 11
Kiek už tokius monumentus tektų pakloti, neklauskite. Tortus (pvz., 5 metrų aukščio ir sveriančius – dėmesio!!! – net 1,5 tonos!) užsakinėja ir arabų šeichai, bet nebūtinai. "Aš esu laimingiausias pasaulyje žmogus, - neslepia buvęs Rusijos bokso čempionas, vėliau tapęs ir Rusijos konditerijos čempionu Renatas Agzamovas. – Nes mano darbas – mano hobis!" Renatas pasakoja, kad pirmą tortą iškepė būdamas septynerių - nuo tada tortai ir jų kepimas tapo jo gyvenimo aistra. Jaunuolis baigė Sočio kulinarijos kolegiją, o per savo karjerą yra iškepęs daugiau kaip 2,7 tūkst. pačių fantastiškiausių vestuvinių tortų. Patys suprantate, kad visų 2,7 tūkst. čia niekaip netilps, nors jie to tikrai verti. Kviečiame pasigėrėti tortų aso šedevrais.
(0) 2015-05-14 35
Tai, kas paprasta, gali būti ne tik genialu, bet ir beprotiškai skanu. Ar bent skaniai atrodyti. Beprotiškai skaniai.
(3) 2015-03-25 10
Šiais laikais jau nieko nebenustebinsi egzotiškais patiekalais, vabzdžių ir tarakonų delikatesais bei įspūdingais garsiausių virtuvės šefų paruoštais šedevrais. Bet kaip sureaguotumėte, jei pietums patiekta sepija staiga imtų ir atgytų?
(9) 2015-02-13 62
Jei pabodo virtas kiaušinis, kurio viduryje – geltonas trynys, gaubiamas balto baltymo, galbūt panorėsite sužinoti japonišką metodą, kaip verdant kiaušinį juos sukeisti vietomis taip, kad baltymas atsidurtų viduryje, o trynys – išorėje :) Vaizdo portale "Youtube" šį triuką pasauliui pademonstravo japonų virtuvės šefas, prisistatantis Yama Chaahanu. Tam papildomai reikės lipnios juostos, poros pėdkelnių ir... prožektoriaus.
(11) 2015-02-09 -2
Pusantrų metų Lietuvoje gyvenantis ekvadorietis Fabianas Sanchezas sprogdina internetą. Užsienietis prieš kameras ragauja lietuvišką maistą ir viešai skelbia savo įspūdžius – ši vaikino idėja jau spėjo sužavėti tūkstančius.
(0) 2014-10-13 13
Didžiosios Britanijos Bristolio mieste duris atvėrė kavinė, kurioje patiekiamas maistas, gautas iš ... prekybos centrų šiukšliadėžių ir konteinerių.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos