Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Maisto produktų tyrimai
 
 

Maisto produktų tyrimai

.
(1) 2014-10-30 27
Cukraus įtaka vėžinių ląstelių susiformavimui, augimui ir metastazių atsiradimui dažnai tapdavo mokslininkų nesutarimų priežastimi.
(4) 2014-10-13 71
Šis straipsnis tikrai nėra skirtas nuodingiems grybams aprašyti, kurie auga po akmeniu atokiausiame jūsų daržo kampe.
(0) 2014-09-29 24
<i>Dirb­ti­niai sal­dik­liai as­par­ta­mas, sa­cha­ri­nas ir su­kra­lo­zė su­kė­lė pe­lėms gliu­ko­zės ne­to­le­ra­vi­mą – o tai yra dia­be­to ri­zi­ka – tik­riau
(4) 2014-08-01 13
Mėsainių gaminimui kiekvieną valandą paskerdžiama tūkstančiai karvių. Vien amerikiečiai per metus šių užkandžių suvartoja beveik penkis milijardus. Tačiau, ar tikrai valgome tai, ką manome valgą? Ir kokių "siurprizų" galime tikėtis kramsnodami šį patiekalą?
(0) 2013-07-19 0
JAV mokslininkų atliekami tyrimai rodo, kad vartojant omega-3 riebalų rūgštis ir kartu naudojant psichoterapiją galima padėti vaikams, kurie linkę į depresiją ar tam tikrą dvipolį sutrikimą.
(12) 2012-10-25 2
Floridoje dvylikametė mokinė atliko tyrimą, norėdama išsiaiškinti, kur yra daugiau bakterijų – klozete nuleidžiamame vandenyje restorano tualete ar tame pačiame restorane pateikiamuose ledukuose gaiviesiems gėrimams.
(22) 2012-02-06 3
Mokslininkai skambina pavojaus varpais, kad prisipirkę vandens filtrų gyventojai gali rimtai pakenkti savo sveikatai. Jie sako, kad beveik visoje Lietuvoje centralizuotai tiekiamas vanduo puikiai tinkamas gerti tiesiai iš čiaupo. Jis prastesnis tik šiaurės vakarų Lietuvoje.
(5) 2011-09-21 0
Kai kurie kulinarai nevyniodami į vatą šią knygą vadina „neįmanoma“ arba tiesiog „nepakaltinama“ – vis tik 2 648 puslapiai nėra statistinė kulinarinių knygų apimtis. Tačiau ir jos autorius – ne koks nors statistinis kulinaras. Savo laiku kvantinę fiziką jis studijavo pas Stiveną Hokingą (Stephen Hawking), o vėliau dirbo bendrovės „Microsoft“ vyriausiuoju technologijų strategu.
(22) 2011-09-09 0
Suomijos mokslininkai rekomenduoja uždrausti parduotuvėse pardavinėti alų ir kitus alkoholinius gėrimus, stipresnius nei 3,5 proc. Jų nuomone, toks žingsnis būtinas norint sumažinti mirčių nuo alkoholio skaičių, praneša „Reuters“.
(6) 2011-05-06 -1
Anksčiau buvo manoma, kad nuo sūraus maisto padidėja arterinis kraujo spaudimas ir vystosi širdies bei kraujagyslių ligos. Tačiau naujausias Europos mokslininkų tyrimas šią nuomonę paneigia, praneša „Reuters“.
(15) 2010-12-28 10
Mokslininkų atlikti bandymai parodė, kad burokėlių sulčių vartojimas gali padėti vyresnio amžiaus žmonėms gyventi aktyvesnį gyvenimą, praneša dailymail.co.uk.
(25) 2010-12-27 0
Arbatos gėrimas gali apsaugoti nuo papildomo svorio priaugamo valgant netinkamą maistą. Mokslininkai ištyrė, kad reguliarus arbatos vartojimas taip pat sumažina daromą žalą kraujui ir blogiesiems riebalams, galintiems išprovokuoti dviejų rūšių diabetą.
(23) 2010-12-23 0
Motinos pienas labai sveikas visiems vaikams, tačiau jis ypač naudingas berniukams. Mokslininkai, vadovaujami Vendės Odi (Wendy Oddy) iš Australijos Teletono vaikų sveikatos tyrimų instituto, teigia: „Krūtimi maitinti berniukai mokykloje mokosi geriau“, – rašo „New Scientist“.
(1) 2010-12-22 1
Šokoladas ir jame esančios aktyviosios medžiagos gali padėti įveikti užsitęsusį kosulį, rašo „Daily Mail“ su nuoroda į naujus vaistus kuriančių mokslininkų atlikto tyrimo išvadas.
(2) 2009-03-18 0
Vargu ar šiais laikais yra žmonių, kurie nesuklustų ir daugiau dėmesio neskirtų skaitydami ar girdėdami mokslininkų ir ekspertų nuomones ir svarstymus pačiais įvairiausiais klausimais. Tačiau juk neretai nutinka taip, kad įvairūs tyrimai ir atradimai, regis, nesutampa, o kartais ir akivaizdžiai prieštarauja vieni kitiems.
Metai: visi
<< 1-15 [16-30] >>

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos