Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Vaisiai ir daržovės
 
 

Vaisiai ir daržovės

.
(0) 2015-01-29 15
Niūriomis dienomis akį traukia linksmų ir švytinčių spalvų vaisiai – persimonai. Kuo jie naudingi ir kaip juos valgyti?
(3) 2014-12-15 -8
Šaldyti maisto produktai – tai tam tikrų produktų rūšis. Daržovės ir kiti maisto gaminiai užšaldomi namuose savo poreikiams arba pramoniniu būdu komerciniam realizavimui. Maisto laikymas žemoje temperatūroje ir užšaldymas yra vienas seniausių maisto laikymo būdų. Toks maisto laikymo metodas buvo naudojamas net tada, kai žmonės dar nežinojo tokių technologinių priemonių kaip šaldytuvas ar šaldiklis.
(0) 2014-11-10 11
Vienas skaitytojas labai nusistebėjo populiarioje internetinėje skelbimų svetainėje „CV Market“ pamatęs skelbimą, kuriame siūlomas darbas bananų gazuotojui. Jam kilo klausimas, ką veiks šis darbuotojas: nejau su egzotiškais vaisiais daroma kažkas tokio, kad tam reikia atskiro darbuotojo etato? Gal jie kasdien purškiami cheminėmis medžiagomis?
(1) 2014-10-24 6
Lietuvoje viešintys pasaulinio garso medikai, padarę perversmą gydant šiuolaikinio gyvenimo būdo ligas, pasidalino savo asmeniniais patarimais, ką valgyti, kad su metais mums neprireiktų visų tų saujų vaistų, kuriuos kasdien vartoja mūsų tėvai ir seneliai.
(13) 2014-10-10 26
Daugelis žmonių įsitikinę, kad ekologiškas maistas yra sveikesnis nei auginamas šiandien įprastiniais metodais. Daugelis žmonių kartais būna neteisūs.
(0) 2014-08-18 56
Specialistų teigimu, šiuolaikiniai žmonės visiškai nebemoka derinti maisto produktų, todėl, manydami, kad valgo labai sveikai, iš tiesų tik kenkia savo organizmui.
(6) 2014-08-13 4
<em>Kai kitą kartą užkursite kepsninę, nepamirškite bulvių salotų. Jos gali padėti pasipriešinti kenksmingam raudonos mėsos poveikiui.</em>
(1) 2014-08-08 7
<em>Po de­šimt­me­čių svei­ka­tos įspė­ji­mų, idė­ja, kad mė­sa, sū­ris ir tau­kai ken­kia šir­džiai, tirp­sta. Tie­sa su­dė­tin­ges­nė – ir ska­nes­nė</em>
(1) 2014-07-28 12
Karštomis vasaros dienomis dažnas mėgstame gaivintis šaltais ir sultingais arbūzais. Ši didžiulė uoga ne tik atgaivina, tačiau kartu mūsų organizmui suteikia naudingų medžiagų. Dėl šios priežasties gerų žodžių arbūzams negaili ir mitybos specialistai. Todėl verta žinoti, kaip arbūzą tinkamai išsirinkti, o išsirinkus – juo mėgautis saikingai.
(2) 2014-07-07 15
Vargu ar kas ginčysis, kad arbūzas – vienas karštos vasaros simbolių. Bet tai nereiškia, kad jį reikia ridenti ant neliečiamųjų simbolių pjedestalo. Anaiptol. Štai menininkui iš Vankuverio (Kanada) Klaivui Kuperiui (Clive Cooper) arbūzas yra ne tik vasaros skanėstas ar simbolis, bet ir nuostabi žaliava, iš kurios gimsta įstabūs drožybos šedevrai.
(5) 2014-07-04 29
Dauguma žmonių dėdami salotas į lėkštę nė nesusimąsto, kad galbūt turėtume su jomis elgtis šiek tiek dėmesingiau. Naujausi tyrimai atskleidė, jog augalai reaguoja į garsus, kuomet yra valgomi bei skleidžia gynybinį atsaką.
(14) 2014-06-27 87
Vasaros pradžia – šviežių bulvių metas! Bėda tik, kad skutasi jos tikrai bjauriai. Ir laiko daug atima, ir pirštų po to nė su rūgštele neatplausi. Laimė, pasaulyje yra išradingų žmonių, kurie savo išradimais pasidalija vaizdo portaluose. Štai užvakar danas Leo Mortenas Lundas savo feisbuko profilyje pasidalino fantastišku šviežių bulvių skutimo "receptu". Fantastiškas – ne tas žodis!
(1) 2014-06-16 4
3D spausdinimo technologija atnešė revoliuciją į daugelį sričių, tarp jų ir į virtuvę, pagreitindama ir palengvindama maisto gamybos procesą. O Anglijoje gyvenančios lietuvės Vaivos Kalnikaitės išrastas spausdintuvas daro tai, ko negali joks kitas – gamina vaisius. Tiksliau, vaisių burbuliukus iš natūralių vaisių sulčių, kurių skonis beveik toks pats kaip natūralių vaisių.
(1) 2014-06-16 12
Mokyklų valgyklose patiekiamas maistas nėra vienareikšmiškai vertinamas ne tik mūsuose. Suderinti maistą ir sveikatą – nelengva užduotis ir pasaulio galingiausiesiems.
(9) 2013-11-11 5
Nors dedamos didžiulės pastangos, kad visuomenė būtų sveikesnė, raginama valgyti sveikesnį maistą, mes, deja, daromės vis nesveikesni. Mokslininkės prof. Sigitos Urbienės manymu, viena iš priežasčių, kad maistas užterštas sunkiaisiais metalais, pesticidais, nitratais bei nitrozo junginiais. Ji siūlo pamiršti šiais laikais madingą žaliavalgystę, kadangi be saiko valgydami augalinį maistą savo organizmą galime užteršti toksinais, kurie sukelia baisias ligas.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos