Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Vaisiai ir daržovės
 
 

Vaisiai ir daržovės

.
(0) 2023-08-19 -2
Kviečių glitimas (gliutenas) gali sukelti uždegimą smegenyse, skelbia tyrėjai iš Naujosios Zelandijos. Mokslininkai mano, kad bandymų su pelėmis metu gautos išvados, tikėtina, galioja ir žmonėms. Tačiau, pasak tyrėjų, tai nereiškia, jog visi turėtų atsisakyti glitimo.
(1) 2023-08-13 7
Sauja pekano riešutų gali sumažinti antsvorio ir diabeto riziką, rodo naujas tyrimas. Tik nebūtina valgyti vis tą patį – specialistai sako, kad panašią naudą sveikatai suteikti gali ir kitų rūšių riešutai.
(0) 2023-08-08 -1
Bulvė – lietuviško stalo karalienė. Ją galima išvirti, iškepti, sugrūsti, sutarkuoti ir paruošti begalę skirtingų patiekalų. Jei tik fantazijos netrūksta, regis, bulves galima valgyti kiekvieną dieną. Bet ar tai sveika?
(1) 2023-08-02 17
Įvairios uogos – mėlynės, gervuogės, avietės – išsiskiria savo maistingumu bei organizmui naudingų medžiagų gausa. Nustatyta, kad uogų valgymas praturtina žarnyno mikrobiotą, stiprina nervų, širdies ir kraujagyslių sistemas, gerina imunitetą.
(0) 2023-07-29 1
Kasmet užauginama 105 mln. tonų bananų – todėl galima drąsiai teigti, kad bananai yra vieni mėgstamiausių vaisių pasaulyje (nors botaniškai jie yra uogos, o medis, ant kurio jie auga, iš tikrųjų yra žolė). Bet turbūt neišvengiamai pastebėjote: bananų vaisiai prinoksta vos per keletą dienų ir labai greitai paruduoja. Kodėl taip nutinka – ir dar svarbiau, kaip tai sustabdyti?
(1) 2023-06-17 50
Mokslininkai pataria neskubėti valyti banano minkštimo nuo „virvučių“.
(0) 2023-05-31 13
Tyrimai rodo, kad žmonės, kurių mityboje gausu flavanolių, esančių arbatoje, obuoliuose ir uogose, gali rečiau susidurti su dėl amžiumi kylančiu atminties praradimu, praneša „The Guardian“.
(4) 2023-04-05 -2
Bulvės, iš kurių gaminami traškučiai, nyksta dėl klimato atšilimo.
(4) 2023-03-30 3
Silpnų nervų žmonės ir šių uogų gerbėjai šio vaizdo įrašo tikriausiai neturėtų žiūrėti.
(0) 2023-03-11 13
Riešutai dažnai giriami kaip sveikatai palankus užkandis, nes juose gausu širdžiai naudingų riebalų, vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Visgi, ne visos riešutų rūšys turi vienodą maistinę vertę.
(0) 2022-12-29 6
Medikai pastebi, kad lietuviai be bulvių negali įsivaizduoti savo mitybos, nors ši daržovė siejama su didesne 2 tipo diabeto išsivystymo rizika. Tačiau naujas tyrimas skelbia, kad bulves valgyti sveika, tačiau svarbu jas tinkamai paruošti.
(0) 2022-12-21 1
Kiaušiniai yra lengvai prieinamas ir nebrangus produktas, kurį galima naudoti ne tik pusryčiams, bet ir pietums ar net vakarienei. Kaip galime šį supermaistą panaudoti šventiniu laikotarpiu? Siūlome jums 4 lengvai pagaminamus receptus skaniai ir sveikai metų pabaigai.
(0) 2022-12-19 24
Bulvių negalima valgyti su mėsa. Kažkur sklandant šį teiginį tikriausiai esame girdėję visi. Tačiau ar tikrai? Pasak Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesoriaus, mitybos mokslininko Rimanto Stuko, toks lietuvių derinys tikrai galimas, tik verta prisiminti, kaip bulves valgyti, kad gautume kuo daugiau naudos.
(0) 2022-08-18 8
Yra biocheminis paaiškinimas, kodėl mityba gali turėti įtakos smegenų sveikatai, ir jis susijęs su žarnynu, teigia mokslininkai.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos