Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Maisto poveikis sveikatai
 
 

Maisto poveikis sveikatai

.
(0) 2019-11-30 14
Norint sureguliuoti kraujospūdį, neretai pakanka pakeisti mitybą. Tyrimai rodo, kad kai kurie maisto produktai iš karto sumažina kraujospūdį, o teigiamas poveikis išlieka ilgalaikėje perspektyvoje.
(1) 2019-11-14 0
Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) atliktais tyrimais, 2 proc. padidinus iš transriebalų rūgščių gaunamų kalorijų suvartojimą, širdies ligų rizika išauga net 23 procentais. Tai gali sudaryti vos kelis papildomai suvartotus gramus riebalų iš kenksmingiausio šaltinio – transriebalų, dažnai vadinamų „riebalais žudikais“. Apie tai – pokalbis DELFI laidoje „Sveikatos receptas“ su gydytoja dietologe, medicinos mokslų daktare Edita Gaveliene.
(0) 2019-11-07 11
Šiomis dienomis JAV profesorius dr. Williamas S. Harrisas vieši Lietuvoje ir patirtimi apie širdies bei kraujagyslių ligų prevencijos būdus dalijasi su šalies medikais. Profesoriaus nuomone, tai, ką jis turi pasakyti, ypač pravartu išgirsti visuomenei, nes Lietuvos gyventojai ypač dažnai miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų.
(7) 2019-11-02 2
Lietuvos sporto universiteto profesorius (LSU) Albertas Skurvydas pateikia kelis faktus apie mitybą, kalorijas, fizinį aktyvumą ir ilgaamžiškumą. Jei jais vadovautumėtės, kur kas geriau jaustumėtės, sureguliuotumėte savo kūno svorį ir netgi pailgintumėte gyvenimą.
(1) 2019-10-28 28
Kepenų pažeidimas yra vienas iš gerai žinomų per dažno alkoholio vartojimo padarinių. Tačiau pasirodo, kad nevisada tai sukelia alkoholis.
(0) 2019-10-14 24
Moliūgai dar niekada nebuvo tokie populiarūs – verdame sriubas ar džemus, kepame pyragus, ruošiame troškinius ir dar gausybę kitokių patiekalų. Iš Meksikos kilę moliūgai dabar auga šešiuose ir septynių kontinentų. Vienintelis žemynas, kuriame jų neįmanoma užauginti, – Antarktida.
(5) 2019-10-07 16
Naujo tyrimo rezultatai, neva įrodantys, jog raudona mėsa ir perdirbta mėsa greičiausiai nekenkia sveikatai, sukėlė tikrą šurmulį tarp ekspertų, teigiančių, kad žmonės turėtų mažiau vartoti šių produktų, praneša theguardian.com.
(2) 2019-10-03 13
Levandų kvapas ant pagalvės, bet kokių skaitmeninių ekranų vengimas, meditacija – regis, yra nesuskaičiuojama daugybė būdų, žadančių padėti naktį gerai išsimiegoti.
(0) 2019-09-27 16
Remiantis nauju Pietų Australijos universiteto tyrimu nustatyta, kad riešutų valgymas padeda pagerinti smegenų veiklą vyresniame amžiuje.
(0) 2019-09-26 7
Mažesnės nei penkių milimetrų dydžio mikroplastiko dalelės patenka į maistą, geriamąjį vandenį ir net į orą. Tyrimai rodo, kad per savaitę vidutiniškai suvartojame 5 gramus plastiko – toks kiekis atitiktų vieną kreditinę kortelę.
(0) 2019-09-15 7
Subalansuota mityba yra tokia, kuri jūsų organizmui suteikia maistingųjų medžiagų, reikalingų tinkamam jo funkcionavimui, rašoma healthline.com.
(1) 2019-09-14 5
Ekspertai perspėja dėl galimų piktnaudžiavimo nesveiku maistu rizikų: apako vien gruzdintomis bulvytėmis ir bulvių traškučiais besimaitinęs paauglys, skelbia BBC.
(0) 2019-09-11 7
Postūmis augalinės kilmės ir veganiškos mitybos link siekiant gero planetai yra pagirtinas, tačiau kyla rizika pabloginti ir taip menką smegenų sveikatai būtinų maistingųjų medžiagų vartojimą, internetiniame žurnale „BMJ Nutrition, Prevention & Health“ perspėja mitybos specialistė.
(0) 2019-09-09 4
Neseniai paskelbti mokslinio tyrimo rezultatai parodė, kad asmenys, gėrę daugiau cukrumi saldintų gėrimų – gaiviųjų gėrimų, vaisvandenių, sirupų, sulčių, saldintų karštų gėrimų, pieniškų cukrumi saldintų gėrimų, sportinių ar energinių gėrimų, dažniau sirgo vėžiu, rašoma Nacionalinio vėžio instituto pranešime spaudai.
(4) 2019-09-09 10
Mitybos kraštutinumus, pasak Santaros klinikų gydytojos dietologės Evelinos Cikanavičiūtės, galima suskirstyti į dvi dalis: maistinių medžiagų nepakankamas vartojimas ir atvirkščiai – per didelis maistinių medžiagų vartojimas, su kuriomis ir gauname per daug energijos.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos