Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Naudingos medžiagos mūsų maiste
 
 

Naudingos medžiagos mūsų maiste

.
(1) 2018-03-09 24
Nemėgstate alyvuogių? Visiškai be reikalo. Šis Viduržemio jūros regione paplitęs produktas yra tikras supermaistas jūsų širdžiai, smegenims ir apskritai sveikatai. Tiesa, yra vienas niuansas, kai pradedame kalbėti apie juodąsias alyvuoges, LRT TELEVIZIJOS laidoje pabrėžia Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas.
(0) 2018-03-07 6
Jei galvojate, kad gliaudyti saulėgrąžas sėdint ant sofos – prasto skonio reikalas ir tik tam jos gali būti naudojamos, labai klystate, nes iš tikrųjų šis užkrečiamas užsiėmimas turi tapti kone kasdieniu įpročiu, sako A. Unikauskas.
(0) 2018-02-13 12
Dvidešimt penki gramai – tiek skaidulų kasdien turėtume suvalgyti kiekvienas, jei norime būti sveiki, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako gydytojas Alvydas Unikauskas. Skaidulos sumažina hemarojaus riziką, taip pat inkstų ir tulžies akmenų atsiradimo riziką. Vartojant skaidulų turintį maistą yra mažesnė insulto, infarkto bei diabeto tikimybė.
(0) 2018-01-08 8
„Atsikratykite priklausomybės nuo vaistų – skausmą malšinkite natūraliais būdais“, – siūlo gydytojas Alvydas Unikauskas ir pataria veiksmingiausius būdus susidoroti su skausmu.
(3) 2018-01-02 -50
Naujame, keleto universitetų parengtame tyrime teigiama, kad vaikai, kurie nuo 6 mėnesių amžiaus su maistu gauna kiaušinių, pasižymi gerokai aukštesne cholino koncentracija kraujyje, taip pat gauna DHA ir omega 3 riebalinių rūgščių, kurios yra svarbios geram smegenų vystymuisi.
(3) 2017-12-27 12
„Vienintelė svogūno yda ir bjauriausia proceso dalis yra šios daržovės pjaustymas – kuomet veidas apsipila ašaromis. Tačiau sužinoję apie svogūno naudą sveikatai, verksite iš laimės“, – tvirtina LRT TELEVIZIJOS laidos „Klauskite daktaro“ vedėjas Alvydas Unikauskas. Vos vienas svogūnas per dieną gali ne tik apsaugoti nuo ligų, bet ir sumažinti cukrinio diabeto, širdies ligų ar vėžio riziką.
(3) 2017-12-19 41
Sveikatą kartais bandome stiprinti įvairiais vitaminais ir papildais, pamiršdami, kad organizmas geriau įsisavina tai, kas natūralu. Gamta pati sukūrė beveik tobulą baltymų, sveikų riebalų, skaidulų, antioksidantų ir daugelio vitaminų bei mineralų kompleksą – riešutus. Visame pasaulyje atliekami tyrimai rodo, kad kasdien juos vartojant, galima sumažinti daugybės grėsmingų ligų riziką.
(0) 2017-12-08 4
Natūralūs nitratai – tai medžiagos, labai naudingos mūsų širdžiai. Taip teigia LRT TELEVIZIJOS laidos „Klauskite daktaro“ vedėjas Alvydas Unikauskas. Jis sako, kad natūralių nitratų daugiausiai yra burokėliuose, gražgarstėse, rabarbaruose, kalendrose, bazilikuose ir kituose produktuose.
(0) 2017-12-05 0
Sveikos mitybos taisyklių žinojimas nebūtinai reiškia, kad jas taikome savo kasdienybėje. Negąsdina ir žinojimas, kad nuolatiniai persivalgymai gresia ne tik virškinimo negalavimais bei tuštinimosi problemomis, bet ir padidėjusiu kraujospūdžiu, širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis, miego sutrikimais, nutukimu, cukriniu diabetu, depresija.
(0) 2017-11-13 5
Daugelis žmonių skundžiasi, kad kartais trūkčioja viena arba dvi jo akys. Tačiau atsakymą, kodėl taip yra, žino tikrai retas. Nors tai nėra pavojinga liga, tačiau sukelia nemažai nepatogumų.
(0) 2017-11-07 8
Dažnai subjurus nuotaikai griebiamės maisto. Skanus, mėgstamas valgis, atrodo, padeda pralinksmėti. Bet ar tikrai taip yra? Kodėl? Koks maistas labiausiai gerina nuotaiką?
(4) 2017-10-26 -6
„Labai dažnai žmonės burokėlius valgo su sūriu ar grietine, grikius verda piene ir gardina sviestu, špinatus maišo su varške, o jautienos kepsnį užgeria kava su pienu. Tokiu atveju suvalgoma daug geležies, tačiau tik labai maža jos dalis pasisavinama“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sakė LSMU profesorius Alvydas Unikauskas. Kartu su mitybos specialiste Vaida Kurpiene jis atskleidė, ką daryti, kad organizmas geležies pasisavintų daugiau.
(2) 2017-10-13 2
Migdolų, anakardžių, lazdyno riešutų, kokosų, kanapių, avižų sojos pienas... Netoleruojantiems karvės pieno netrūksta alternatyvų.
(0) 2017-10-10 8
Jei užsikemša virtuvėje kriauklė, mes kviečiame santechniką. Jei ryte nusidriekia eilės automobilių prie sankryžos, norime, kad būtų įrengtas viadukas ar aplinkelis.
(1) 2017-10-02 16
Nors duona yra maisto piramidės pagrindas, šiandien daugelis populiarių dietų ar svorio metimo atstovų rekomenduoja ją išbraukti iš savo kasdienio maisto raciono.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos