Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Naudingos medžiagos mūsų maiste
 
 

Naudingos medžiagos mūsų maiste

.
(1) 2017-07-05 -2
Ne vienas bent kartą esame pajutę netikėtai užklupusį veriantį skausmą suspazmavus raumenims. Nuolat pasikartojantis mėšlungis signalizuoja apie organizmo problemas, pirmiausia – magnio trūkumą.
(7) 2017-07-04 70
Atrodo kaip „Nutella“, kvepia kaip „Nutella“, tačiau skonis ne kaip garsiojo itališko šokolado kremo. Rytų Europos šalių lyderiai pyksta, nes atlikti tyrimai parodė, kad Vakarų bendrovės buvusioms komunistinėms valstybėms skirtiems maisto produktams naudoja pigesnius ingredientus.
(1) 2017-06-05 5
Dėl išeikvotų žemės resursų valgome gerokai mažiau vertingą maistą, LRT.lt teigia gydytoja Regina Žukauskienė. Savo ruožtu gydytoja dietologė Daiva Pipiraitė-Lazarevičienė aiškina, kad kai kurių vitaminų ir mikroelementų trūkumo priežastis daug sudėtingesnė: pakito veislių savybės, auginimo metodai, naudojamos trąšos, taip pat ir maisto apdorojimas bei gaminimas.
(0) 2017-04-18 13
Dėl pastarąjį dešimtmetį pasaulį apėmusios sveikatingumo karštinės lentynos lūžta nuo produktų, kurie, kaip įprasta manyti, pasižymi organizmui teigiamą poveikį darančiomis savybėmis. Maistas, kurio siūloma įsigyti stiklainiuose ir pačiose įvairiausiose pakuotėse, žymimas kaip organiškas, liesas, be cukraus ir visiškai natūralus.
(2) 2017-04-05 10
Makaronai – patiekalas, neretai sulaukiantis priekaištų dėl menkos maistinės vertės. Tačiau šįkart LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ skambėjo pagyros makaronams ir buvo išrinkta organizmui naudingiausia jų rūšis.
(5) 2017-03-02 18
<em> Nuolat girdime apie raciono įvairovės naudą. O jei reikėtų išgyventi, vartojant vos vieną produktą – koks produktas leistų pratempti ilgiausiai?</em>
(2) 2017-02-28 -3
Omega grupės riebalų rūgštys – vienos svarbiausių mūsų organizmo ląstelių statybinių medžiagų. Jos reikalingos viso organizmo darniai veiklai – odai, smegenimis, kraujotakos ir kvėpavimo sistemoms. Nors apie riebiąsias Omega grupės rūgštis girdėję daugelis, ne visi žino, kuo jos skiriasi ir kur jų rasti. Specialistai pastebi, kad dėl nepakankamai subalansuotos mitybos šių medžiagų trūksta dažnam lietuviui, rašoma pranešime spaudai.
(0) 2017-02-23 15
Jeigu dažnai valgote aštrų maistą, turime jums gerų žinių – gali būti, kad jūs gyvensite ilgiau.
(0) 2017-02-19 18
Apelsinai, citrinos, mandarinai, greipfrutai ir kiti saldūs, ryškiaspalviai ir itin sultingi citrusiniai vaisiai visų pirma asocijuojasi su vitaminų gausa. Tačiau yra dar kelios itin svarios priežastys jų valgyti daugiau.
(5) 2017-01-19 12
Lietuvos mokslo tarybos finansuojami šalies mokslininkų tyrimai ne pirmą kartą atskleidžia vietinių maisto produktų privalumus. Neseniai paaiškėjo, kad lietuviškos selekcijos obuoliuose vertingų sveikatai medžiagų – bemaž du kartus daugiau nei atvežtiniuose.
(0) 2016-12-03 4
Sveikatą stiprinti reikia visus metus, tada ir žiemos ne su siaubu, o su džiaugsmu lauksite, sako gydytojas Alvydas Unikauskas.
(11) 2016-12-02 13
Didieji vaisių tiekėjai pripažįsta, kad Lietuvos vartotojams vežami tik tie, kuriuos jie įperka, todėl dažniausiai ant vartotojų stalo patenka antros – žemiausios – klasės vaisiai. Šiems Europos Sąjungos reglamentai leidžia didesnį puvinio procentą, kenkėjų pažeidimus ir šiek tiek prastesnę išvaizdą bei dydį. Tačiau, lyginant su skandinavais, mes kartu su kaimynais lenkais daugiau suvalgome daržovių nei vaisių.
(0) 2016-12-02 8
Tamsiuoju metų sezonu, kai trūksta saulės, žmonės puola vartoti vitaminą D, bet jo perteklius gali daryti ir neigiamą poveikį, LRT RADIJUI sako gydytoja Jūratė Dobrovolskienė. Kad, norėdami jaustis geriau, nepadarytume organizmui žalos, Mykolo Romerio universiteto profesorė Jūratė Sondaitė pataria išbandyti vaizduotės pratimus, kurie taip pat skatina organizmą gaminti vitaminą D.
(13) 2016-11-09 9
Lašinių tikriausiai niekuomet nerastume sveika mityba besirūpinančio žmogaus šaldytuve. Anksčiau šis maistas būdavo įtraukiamas į „juodąjį sąrašą“, tačiau dabar dažniau galime išgirsti teiginių, kad lašiniai gali būti net naudingi mūsų sveikatai. Tokie tvirtinimai, tikriausiai, džiugina ne vieno lietuvio širdį, tačiau ar tikrai mūsų tautos valgymo įpročiai yra tinkami?
(5) 2016-10-27 6
Apelsinų sultys ilgus dešimtmečius buvo laikomos sveiku pusryčių produktu ir figūravo kone kiekvienoje pusryčių dribsnių reklamoje kaip sudedamoji subalansuotų pusryčių dalis.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos