Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Kultūros santykis su mityba
 
 

Kultūros santykis su mityba

.
(1) 2016-12-26 -3
Pakelkite ranką, jei jūsų stalo garbingoje centrinėje vietoje nesipuikuoja balta mišrainė. Šis visiems iki kaulų smegenų pažįstamas patiekalas pas mus atkeliavo iš Rusijos, tačiau gerbėjų turi daugelyje šalių – ne tik Europoje, tačiau ir Mongolijoje, Lotynų Amerikoje.
(91) 2016-10-20 -36
Kiekvieną savaitę pasaulyje paskerdžiama daugiau nei milijardas gyvūnų, didelė dalis jų kenčia, sako psichologė Melanie Joy. Anot jos, dauguma žmonių nenori gyvūnams sukelti kančios, tačiau juos valgo, ši ideologija veikia prieš esmines žmonių vertybes – gailestingumą ir teisingumą.
(4) 2016-08-10 73
Hunza slėnis – nuostabaus grožio regionas, esantis pačioje Pakistano šiaurėje. Vietinės valdžios atstovų teigimu, vidutinė Hunzos slėnio gyventojų gyvenimo trukmė siekia net 120 metų, o kai kurie iš jų nugyveno net 150 metų. Skaičiai sensacingi, bet kaip įprasta tokiais atvejais - be tikrų įrodymų, nes dažnu atveju atsekti tikrąją gimimo datą yra gana sudėtinga. Tad nors vizualiai Hanza slėnyje tikrai netrūksta ypač garbaus amžiaus senolių, tiksliai pasakyti, ar jam 100 metų, ar 120 metų - labai sudėtinga. Tenka arba tikėti jo artimaisiais, arba net nesigilinti toliau. Jeigu jau patikėtume, kad taip yra iš tikro, kuo šių žmonių gyvenimo būdas toks išskirtinis, kad galėtų lemti tokį ilgaamžiškumą?
(1) 2016-07-08 17
Dažniausiai italams užsieniečių užduodamas klausimas – kaip jiems pavyksta nesustorėti valgant tokį skanų maistą.
(14) 2016-05-12 8
<i>Dieta ar ne dieta? Štai klausimas…<bt /> … į kurį (ir ne tik į jį) atsakymo ieško ir įdomius faktus pateikia neurobiologė <b>Sandra Aamodt</b></i>
(0) 2016-02-08 5
Jei jums sraigės ar varlių šlaunelės atrodo šlykščiai, toliau geriau nė neskaitykite. Mat palyginus su „Noge Chinjuya“ restorane patiekiamais patiekalais, šie atrodo kaip saldainiukai.
(4) 2015-12-01 40
Atšiauriame regione, netoli Himalajų kalnų viršukalnių, kur nėra jokių žmonių gyvenviečių, klesti vadinamosios Himalajų kalnų bitės.
(3) 2015-11-23 -21
Ir kas taip sako? Internete radau psichologės pateiktą informaciją, kad priklausomybės nuo saldumynų reikia atsisakyti pamažu, kad nesukeltume sau streso.
(0) 2015-10-14 -5
Eksperimentai su maisto produktais. Biodinaminis ūkininkavimas. Maisto švaistymas. Globalūs žvejybos mastai. Visur mus lydintis cukrus. Tai aktualios ir ne visada patogios temos.
(1) 2015-07-13 15
Šiuolaikiniame pasaulyje pilna įmantrių patiekalų ir delikatesų, tačiau ar kartais susimąstome, jog kai kurie jų gali būti pavojingi? „Buzzfeed“ pristatė trumpą vaizdo įrašą, apie 8 itin sveikatai pavojingus maisto produktus.
(2) 2015-04-08 7
Veikiausiai manote, kad filipiniečių virtuvę labiausiai atspindi ryžių, žuvies patiekalai, esantys kažkur tarp ispaniško, amerikietiško ir kinų meniu? Iš dalies, tai tiesa. Tačiau ši pietryčių Azijos šalis vis garsiau siejama ir su vienu konkrečiu, ganėtinai ekstremaliu patiekalu – Balut.
(1) 2015-03-30 27
1679 m. didysis olandų mokslininkas Antonijus Levenhukas pirmą kartą apskaičiavo, kiek žmonių galėtų išmaitinti mūsų planeta Žemė. Be abejo, tokie bandymai buvo ir iki jo, tačiau jis buvo pirmasis, kuris tam pasitelkė mokslinius metodus, įvertindamas daugelį veiksnių.
(11) 2015-02-25 42
Dabartinis mūsų maitinimosi būdas smarkiai skiriasi nuo praeities. Yra ir nemažai egzotiškų gyvūnų, kuriuos lietuviai valgė bei medžiojo. Kai kurie iš jų dabar sukeltų nuostabą.
(0) 2015-02-20 19
Kanibalizmo atvejų istorijoje užfiksuota pačiais netikėčiausiais laikais ir pačiose netikėčiausiose vietose.
(5) 2015-02-19 -13
Sudarytas vadovas, kuriame pateikiamas sąrašas žuvų, kurių neverta pirkti, taip pat sąrašas žuvų, prieš kurias perkant reikėtų susimąstyti bei sąrašas žuvų, kurias galima valgyti, kiek tik norime.
Metai: visi
<< 1-15 [16-30] 31-45 >>

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos