Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Maisto poveikis sveikatai
 
 

Maisto poveikis sveikatai

.
(0) 2012-01-03 1
Jeilio universiteto (JAV) profesoriaus Džono Vargo (John Warg) tyrimai atskleidžia liūdną statistiką – statistinio amerikiečio kūne yra maždaug 27 itin kenksmingi cheminiai elementai, ir jų kiekiai organizme – per dideli. Vaikai paprastai jų turi dar daugiau nei jų tėvai ar seneliai.
(23) 2011-11-15 0
Aukštas ūgis mūsų visuomenėje laikomas grožio, sėkmės ir jėgos simboliu, tačiau mokslininkai, stebintys kaip per pastaruosius 50 metų, pasikeitus mitybai, ūgio prasme į aukštį šoktelėjo gerovės šalių piliečiai, su nerimu prabilo apie tai, kad evoliuciškai, regis, jau pasiekta biologinė riba. Jei augsime ir toliau, gali nutikti kaip su dinozaurais, kurie tiesiog išnyko. Ar dabar belieka plėstis tik į šonus, ką daugelio šalių gyventojai ir daro?
(37) 2011-11-14 9
Praėjusią savaitę publikuotame straipsnyje pateikėme naujienų agentūros „RIA Novosti“ informaciją apie tai, kas vyksta organizme, kai žmogus išgeria skardinę kolos. Šį kartą publikuojame oficialų kompanijos "Coca Cola" mitybos specialisto komentarą, kuriame plačiau paaiškinamas šio gėrimo sudedamųjų dalių poveikis fiziologiniams procesams.
(34) 2011-11-09 11
Kai žmogus išgeria skardinę kolos, į jo organizmą patenka šaukštai cukraus, pakyla kraujospūdis, išsiplečia vyzdžiai, rašo naujienų agentūra „RIA Novosti“.
(48) 2011-07-13 0
Vengrijoje sveikatai nenaudingi maisto produktai ateityje bus apmokestinti vadinamuoju „mėsainių mokesčiu“, praneša agentūra AFP.
(18) 2011-06-07 9
Visuotinis sintetinių vitaminų vartojimas kelia rimtų rūpesčių mitybos specialistams. Viena vertus, manoma, kad iš piliulės mes pasisaviname tik iki 30 proc. mūsų organizmui reikalingų medžiagų. Kita vertus, specialistai pastebi, kad žmonės pernelyg pasitiki chemine pramone, užuot skyrę dėmesio mitybai. Mat skirtingai nei vitaminų, gaunamų su maistu, sintetinių vitaminų įmanoma perdozuoti. Todėl kai kurios Europos šalyse yra draudžiama prekiauti vitaminizuotais maist...
(0) 2011-04-18 0
Ar žinojote, kad geriant sultis bei mankštinantis kiekvieną rytą turėsite dvigubai daugiau energijos ir gyvybingumo? Dar daugiau, skirtingos sulčių rūšys turi specifinių, tik joms būdingų mineralų, vitaminų, angliavandenių bei kitų vertingų maistingųjų medžiagų.
(9) 2011-02-10 1
Mokslininkai skelbia tyrimo rezultatus, paaiškinančius, kodėl špinatai, kurių nauda sveikatai plačiai pripažįstama, teikia tiek energijos. Jų teigimu, taip yra ne dėl geležies, kaip kad manyta anksčiau. Pasirodo, teigiamą špinatų poveikį gali lemti šios daržovės lapuose esantys natūralios kilmės nitratai. Yra atlikta ir daugiau tyrimų, atskleidžiančių teigiamą nitratų poveikį organizmui.
(15) 2010-12-28 10
Mokslininkų atlikti bandymai parodė, kad burokėlių sulčių vartojimas gali padėti vyresnio amžiaus žmonėms gyventi aktyvesnį gyvenimą, praneša dailymail.co.uk.
(23) 2010-12-23 0
Motinos pienas labai sveikas visiems vaikams, tačiau jis ypač naudingas berniukams. Mokslininkai, vadovaujami Vendės Odi (Wendy Oddy) iš Australijos Teletono vaikų sveikatos tyrimų instituto, teigia: „Krūtimi maitinti berniukai mokykloje mokosi geriau“, – rašo „New Scientist“.
(15) 2010-08-16 0
Grupė Londono karališkojo koledžo mokslininkų išanalizavo kelių širdies ligų tyrimų rezultatus ir padarė gan įdomią išvadą: kiekvienas "greitojo maisto" patiekalas turėtų būti komplektuojamas ne tik su keptomis bulvytėmis, bet ir su cholesterolį mažinančiais vaistais - statinais.
(27) 2010-06-15 0
Dabartinės kartos mergaičių lytinis brendimas vidutiniškai prasideda joms nesulaukus nė 10 metų, atskleidė Danijos mokslininkų tyrimas. Šio reiškinio priežastys kol kas neaiškios.
(16) 2010-03-08 0
Stebėjimai liudija, kad per pastaruosius kelis dešimtmečius gerokai sumažėjo JAV parduodamų kepurių ir skrybėlių vidutinis dydis. Kodėl? Mokslininkai linkę kaltinti mėsiniams gyvuliams šerti naudojamus augimo hormonus.
(22) 2009-11-26 22
Pasaulį krečiant tai vienokiam, tai kitokiam gripui, girdime daugybę patarimų, kada skiepytis, kokius vaistus gerti, kaip elgtis susirgus. Nepalyginamai mažiau informacijos apie tai, kaip tausoti sveikatą ir nesusirgti – t.y. kaip gyventi, kad netaptume lengvu virusų grobiu. Šia tema GYVA.LT kalbasi su natūraliosios medicinos gydytoja Aiva Vaivariene.
(0) 2009-11-14 0
Riebus ir cukringas maistas ne tik suteikia kūnui papildomų kalorijų - jis taip pat pakeičia žarnyne esančių bakterijų sudėtį, dėl ko žmogus lengviau priauga svorio ir sunkiau jo atsikrato. Su pelėmis atlikti tyrimai rodo, jog toks bakterijų sudėties pokytis gali įvykti vos per parą, teigiama praėjusį trečiadienį žurnale "Science Translational Medicine" publikuotame straipsnyje.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos