Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Maisto poveikis sveikatai
 
 

Maisto poveikis sveikatai

.
(1) 2023-02-17 5
Mažesnis kalorijų suvartojimas lėtina senėjimo procesą ir prailgina gyvenimo trukmę, rodo naujas tyrimas.
(0) 2023-01-26 15
Visi žino, kad per daug saldumynų kenkia sveikatai. Tačiau staiga visiškai atsisakyti cukraus nėra lengva, o „abstinencija“ gali sukelti nemalonius simptomus – galvos skausmą, nuovargį, blogą nuotaiką.
(0) 2023-01-17 11
Yra daugybė mitybos patarimų, tačiau moksliniai duomenys, kurie susieja maistą ir sveikatą, ne visada yra aiškūs. Naujasis tyrimas šia tema yra vienas išsamiausių iki šiol. Jo metu nustati keturi mitybos modeliai, susiję su mažesne mirtingumo rizika, praneša „Science Alert“.
(0) 2022-12-04 9
Smegenys valdo visus mūsų gyvenimo aspektus – mintis, judesius, jausmus. Tam, kad galėtų tai daryti, joms nuolat reikia energijos, kurią gauname iš maisto. Štai kodėl taip svarbu stebėti, ką valgote: atminkite, kad jūsų pasirinkimai daro tiesioginį ir ilgalaikį poveikį galingiausiam kūno organui – smegenims. Tarptautinės F. Mayro terapeutų draugijos prezidentas, šiuolaikinės F. Mayro medicinos ideologas ir sveikatos centro „Verba Mayr“ Austrijoje kuratorius, medicinos mokslų daktaras Alexas Vitasekas papasakojo apie tai, kaip tiksliai mūsų skrandis yra susijęs su smegenimis, ir kokio maisto reikia mūsų protui.
(0) 2022-12-03 7
Visi žino vadinamosios Viduržemio jūros dietos privalumus: jos besilaikantys žmonės gyvena ilgiau, rečiau serga širdies ir kraujagyslių ligomis, vėžiu. Taip pat ji naudinga figūrai. 
(0) 2022-12-03 10
Probiotikai reikalingi, kad organizmas sėkmingai kovotų su bakterijomis ir kad būtų sveikas žarnynas. Tik kaip suprasti, kad organizmui trūksta probiotikų?
(0) 2022-12-02 16
Cholesterolis – tai riebios konsistencijos medžiaga, esanti mūsų ląstelėse. Cholesterolis reikalingas kai kurių hormonų, vitamino D sintezei, taip pat jis yra svarbus visų ląstelių membranų komponentas ir atlieka kitas mūsų organizmui svarbias funkcijas.
(0) 2022-11-20 31
Jungtinėse Valstijose Alzheimerio liga – šešta pagrindinė mirties priežastis, susargdinusi jau daugiau nei šešis milijonus amerikiečių. Baisiausia, kad ateinančius dešimtmečius situacija su šia liga tik blogės.
(0) 2022-11-09 -3
Pastaraisiais metais veganiškos dietos tampa vis populiaresnės, ypač tarp žmonių, norinčių pagerinti savo sveikatą.
(0) 2022-11-02 12
Nors mažai angliavandenių turinčios dietos dažnai rekomenduojamos tiems, kurie gydomi nuo diabeto, trūksta įrodymų, ar mažesnis angliavandenių suvartojimas gali turėti įtakos cukriniu diabetu arba prediabetu sergančių žmonių, kurie nėra gydomi vaistais, cukraus kiekiui kraujyje.
(0) 2022-10-31 1
Kai kalbama apie streso įveikimą, mums dažnai sakoma, kad geriausia būtų mankštintis, skirti laiko mėgstamai veiklai arba išbandyti meditaciją ar sąmoningumo praktikas. Tačiau, kaip rodo tyrimų centro „APC Microbiome Ireland“ narių paskelbti tyrimai, veiksmingas būdas kovoti su stresu gali būti ir tai, kokį maistą valgome.
(0) 2022-08-18 8
Yra biocheminis paaiškinimas, kodėl mityba gali turėti įtakos smegenų sveikatai, ir jis susijęs su žarnynu, teigia mokslininkai.
(4) 2022-08-05 2
Naujajame tyrime teigiama, kad itin apdoroto maisto vartojimas gali lemti kognityvinių funkcijų pablogėjimą, praneša „Fortune Well“.
(0) 2022-08-03 4
Žmonės evoliuciškai teikia pirmenybę saldumui, mat saldus maistas, pavyzdžiui, vaisiai ir medus, mūsų protėviams buvo svarbus energijos šaltinis. Tačiau dabar žmonės suvartoja žymiai per daug pridėtinio cukraus, ir, kaip rodo naujausi tyrimai – jo kiekis maisto produktuose tik didėja.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos