Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Kenksmingos medžiagos maiste
 
 

Kenksmingos medžiagos maiste

.
(6) 2017-08-14 12
Keliose Europos šalyse vis labiau plinta baimė dėl milijonų vištų kiaušinių, kurie buvo užteršti fipronilu – insekticidu, kuris gali būti kenksmingas žmonėms.
(0) 2017-07-19 5
Motina, valgydama placentą, gali susigrąžinti gimdymo metu prarastas mineralines medžiagas. Taip teigia maisto papildus iš šio gimdyvę ir naujagimį jungiančio organo gaminantys specialistai. Tačiau mokslininkai tai vertina atsargiai – nėra tyrimais pagrįsto galimo teigiamo placentos poveikio sveikatai.
(2) 2017-06-26 0
Naujas tyrimas rodo, kad valgant tokių bulvyčių daugiau nei du kartus per savaitę dvigubai padidėja rizika mirti, rašo naujienų portalas independent.co.uk.
(2) 2017-05-19 10
Skamba nelabai skaniai, bet greičiausiai tai yra tiesa. Jei kartais pietaudami valgote žuvies ar jūros gėrybių, galite neabejoti, kad kartu su šiais patiekalais į jūsų skrandžius pateko ir plastiko.
(0) 2017-05-04 35
Kartu su pavasariu ir vasara sugrįžta ne tik šilti orai ir saulė, bet ir įkyrios musės, kurios taip ir taikosi nutūpti ant jūsų maisto. Ar reikėtų sunerimti, jei musė nutūpė ant jūsų maisto? O gal jai nuskridus jis vis tiek saugus valgyti?
(0) 2017-05-03 1
Toksinės medžiagos akrilamido maiste gausu net tuomet, jei patiekalas nečirškinamas ant atviros ugnies. Nors dažniau akcentuoja, kad keptas ant laužo maistas yra nesveikas, lygiai tokiu pat pavojingu gali tapti ir orkaitėje keptas, keptuvėje šildytas ar karštame aliejuje virtas maistas. Taip sako gydytojas Alvydas Unikauskas laidoje „Klauskite daktaro“.
(4) 2017-04-28 5
Faktas, kad energiniai gėrimai mums yra labai žalingi jau nieko nestebina. Jau seniai girdime patarimus jais mėgautis atsakingai, saikingai, apsaugoti vaikus. Bet ar žinojote, kad ir vienas energinis gėrimas gali būti mirtinas? Tai parodė mokslininkų atlikti eksperimentai.
(2) 2017-04-25 34
Taip tikriausiai yra nutikę ir jums. Atidarote tik vakar pirktos duonos maišelį, o ant pirmos riekės jau matote melsvus pūkuotus taškus - duona supelijo. Tačiau juk mus mokė, kad maisto švaistyti nevalia, o pelėsis tai dar ne pasaulio pabaiga, todėl dėmę galima tiesiog nupjauti. Bet ar taip elgtis protinga? Mokslininkai teigia, kad dažnai taip darydami apie šį tą nepagalvojame.
(0) 2017-04-18 13
Dėl pastarąjį dešimtmetį pasaulį apėmusios sveikatingumo karštinės lentynos lūžta nuo produktų, kurie, kaip įprasta manyti, pasižymi organizmui teigiamą poveikį darančiomis savybėmis. Maistas, kurio siūloma įsigyti stiklainiuose ir pačiose įvairiausiose pakuotėse, žymimas kaip organiškas, liesas, be cukraus ir visiškai natūralus.
(3) 2017-04-14 10
JAV suvaidino didžiulį vaidmenį skleidžiant kramtomosios gumos populiarumą visame pasaulyje. Antrojo pasaulinio karo metais JAV kariai ją dovanojo žmonėms Europoje, Afrikoje ir kitur. Ko gero dar daug kam nežinoma ir tai, kad kramtomoji guma padeda įveikti akių ašarojimą, pjaustant svogūnus, tačiau ar kramtomoji guma yra sveika organizmui? Šiandien parduotuvių lentynose jų pasirinkimas itin gausus: kokių tik nori spalvų, skonių ir... gausybė naujų pavojų sveikatai, teigiama draxe.com.
(1) 2017-04-12 -11
Nauda Žemei ir nauda jums. Taip glaustai būtinybę rinktis aplinkai draugiškus produktus nusako ekologinių judėjimų atstovai. Dabar toks teiginys yra labai argumentuotai paneigtas.
(2) 2017-03-20 28
Neretai greitą maistą valgantys žmonės rūpinasi tik patiekalo skoniu ir per daug nesidomi, iš ko jis padarytas. Jokia paslaptis, kad greito maisto restoranuose sveikų produktų praktiškai neįmanoma rasti, tačiau tai – ne blogiausia, kas gali nutikti, rašė draxe.com.
(7) 2017-03-15 21
Perskaitę šį straipsnį atidžiau rinksitės daržoves ir vaisius, nes, remiantis naujausia Aplinkos darbo grupės EWG (angl. Environmental Working Group) ataskaita, kai kurie iš jų yra itin užteršti pesticidais, rašo Time.com.
(2) 2017-02-01 -6
Mokslininkai paskelbė, kad duona, bulvių traškučiai ir bulvės turėtų būti gelsvos spalvos, o ne suskrudinti iki rudumo – taip sumažintume vartojimą chemikalo, kuris gali sukelti vėžį.
(5) 2017-01-19 12
Lietuvos mokslo tarybos finansuojami šalies mokslininkų tyrimai ne pirmą kartą atskleidžia vietinių maisto produktų privalumus. Neseniai paaiškėjo, kad lietuviškos selekcijos obuoliuose vertingų sveikatai medžiagų – bemaž du kartus daugiau nei atvežtiniuose.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos