Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Naudingos medžiagos mūsų maiste
 
 

Naudingos medžiagos mūsų maiste

.
(0) 2019-11-23 11
Pusiausvyros tarp omega-6 ir omega-3 riebalų rūgščių trūkumas mityboje yra viena esminių lėtinio uždegimo priežasčių. Ilgainiui lėtinis uždegimas pasireiškia centrinės nervų sistemos uždegimu, imuninės sistemos sutrikimu, autoimuninėmis ir degeneracinėmis ligomis, todėl būtina maiste didinti omega–3 ir mažinti omega–6 kiekį.
(2) 2019-11-20 2
Apelsinai yra vieni populiariausių vaisių pasaulyje. Tačiau jų žievelės dažniausiai išmetamos, nebent kartais sutarkuojamos ir naudojamos kepiniams paskaninti. Yra nuomonių, kad apelsinų žievelėse yra esminių maistinių medžiagų, todėl jas reikėtų suvalgyti, o ne išmesti.
(1) 2019-11-14 11
Migdolai gali tiesiogine prasme išgelbėti gyvybę. Amerikos širdies asociacijos atliktame tyrime skelbiama, kad valgant mažai riešutų, didėja rizika susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis. Iš visų riešutų vieni populiariausių ir sveikiausių yra migdolai – ne tik dėl skonio, bet ir dėl naudos sveikatai.
(0) 2019-11-12 8
Dėl savo maistinių savybių kanapių sėklos užima aukščiausias pozicijas geriausių mitybos ekspertų sudarytų naudingiausių produktų sąrašų pozicijose.
(0) 2019-11-12 8
Kaip ciberžolės ir kardamonai, imbieras jau 5000 metų yra nepakeičiama gydomoji ir kulinarijos priemonė, rašoma knygoje „1001 naminis vaistas“. Tai visame pasaulyje pripažintas vaistas nuo pykinimo, vėmimo, rytinio blogumo ir kitų virškinimo sutrikimų – būklių, kurioms esant ne visada padeda cheminiai vaistai.
(0) 2019-11-06 3
Sveikos mitybos specialistai paneigia klaidingą nuomonę, kad mėsoje esantys baltymai ir vitaminai neturi alternatyvos. Iš tikrųjų augaliniame maiste yra visų organizmui būtinų baltymų ir mikroelementų.
(0) 2019-11-05 6
Kartais pamiršta ir ne visų mėgstama oranžinė daržovė savyje slepia daugybę vitaminų ir mineralų, kurių taip reikia sklandžioms įvairių organų funkcijoms užtikrinti ir apsisaugoti nuo ligų.
(0) 2019-10-28 35
Net jei patys nesportuojate, tikrai esate pastebėję kaip kai kurie žmonės bėgiodami ar važinėdami dviračiais siurbia angliavandenių gelius tiesiai iš pakelio. Tai - kuras sunkiai dirbančiam kūnui, tačiau jį būtų galima pakeisti bulvių koše.
(0) 2019-10-28 7
Visi žinome, kad kai kurie produktai specifiškai veikia virškinimą – vienų nepatartina valgyti užkietėjus viduriams, kiti veikia kaip laisvinamieji. Tiesa, kai kurių maisto produktų poveikis gali būti įvairus. Kriaušės – vienas iš tokių produktų.
(0) 2019-10-14 24
Moliūgai dar niekada nebuvo tokie populiarūs – verdame sriubas ar džemus, kepame pyragus, ruošiame troškinius ir dar gausybę kitokių patiekalų. Iš Meksikos kilę moliūgai dabar auga šešiuose ir septynių kontinentų. Vienintelis žemynas, kuriame jų neįmanoma užauginti, – Antarktida.
(1) 2019-10-11 -1
Vitaminas C, D, E… Juos galime atrasti beveik kiekvieno iš mūsų vaistinėlėje ir dėl jų paskirties dažniausiai nekyla neaiškumų. O ką žinote apie vitaminą K ir mūsų sveikatai tokią svarbią jo rūšį K2? Tyrimai atskleidė, kad šiandien net 99 iš 100 žmonių trūksta vitamino K, tačiau daugelis apie tai nesusimąsto, nes nežino, su kokiais simptomais siejamas šio vitamino trūkumas organizme.
(0) 2019-10-09 17
2018 metais prostatos vėžio diagnozę išgirdo 1,8 milijonai vyrų. Tai yra viena iš dažniausiai vyrus kamuojančių vėžio rūšių. Japonų mokslininkai seniai įtarė, kad grybai gali padėti sumažinti prostatos vėžio riziką, tačiau dabar tai jie gali ir įrodyti.
(12) 2019-09-20 97
Į virtuves po truputį sugrįžta ketaus indai. Sunkios keptuvės, puodai ir kiti indai populiarėja ir dėl to, jog žmonės ima baimintis Teflonu dengtų keptuvių. Yra žinoma, kad pažeistas Teflono sluoksnis gali skleisti ir kancerogenines medžiagas. Bet ar ketaus indai iš tikrųjų yra sveikesni? Kuo jie tokie geri?
(0) 2019-09-18 8
Aviečių ketonai – organiniai junginiai, šioms uogoms suteikiantys išskirtinį kvapą. Yra teigiančių, kad jie labai naudingi sveikatai, tačiau tokiam teiginiui patvirtinti dar reikia atlikti daugiau mokslinių tyrimų, rašo medicalnewstoday.com.
(0) 2019-09-17 21
Visi žino, jog nesveikas maistas lemia nutukimą, diabetą ir kitas sveikatos problemas. Tačiau naujas tyrimas rodo, kad riebus ir angliavandenių prisotintas maistas sukelia ir neurologinius pokyčius smegenyse. Skaitydami šį straipsnį norėsite į šalį pastumti tą mėsainį.

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos