Vištiena ir jos pusgaminiai
.
(1)
2024-09-15
6
Daugelis žmonių nesupranta, kad net kruopščiai kepant vištieną niekur nedingsta visos su bakterijomis ir parazitais susijusios rizikos. Ruošdami vištieną virtuvėje, mes susiduriame su rimtomis infekcijomis, ypač jei nežinome, kurios jo dalys yra pavojingiausios.
(0)
2021-10-04
-4
Kas nesvajojo po ilgos dienos grįžti namo ir tiesiog paspaudus kelis mygtukus gauti karštą, naminį patiekalą, kurį pagamino asmeninis skaitmeninis virėjas? Kolumbijos universiteto inžinieriai bando paversti šią fantaziją realybe ir sugalvojo, kaip vienu metu 3D spausdintuvu atspausdinti ir išvirti sluoksniuotą vištienos tyrę.
(15)
2020-12-17
10
Viename Singapūro restorane šį savaitgalį rengiamas laboratorijoje išaugintos vištienos debiutas, šį produktą gaminančiai kompanijai paskelbus apie trečiadienį pradėtą prekybą.
(1)
2020-07-28
-7
Visuomenėje nuolat sklando įvairūs mitai – jų netrūksta kiekvienoje srityje. Todėl ypač šiandien, kai informaciją akimirksniu sužinome per socialinius tinklus, galima išgirsti skirtingas interpretacijas ir gana dažnai susidurti su klaidinančia informacija, kuri neatitinka realybės. Skirtingi įsitikinimai išskiria visuomenę į kelias dalis, kurių viena tik purto galvą ir garsiai juokiasi, o kita – žeria argumentus ir karštai gina įsitikinimus. Kyla klausimas – o kur iš tikrųjų yra tiesa?
(13)
2018-12-28
-9
Pasaulyje atsisakančių mėsos gretos auga milžinišku tempu. Pavyzdžiui, Jungtinėje Karalystėje per pastaruosius trejetą metų, pasak portalo „Food Revolution Network“, veganų ir vegetarų skaičius išaugo 350, o JAV – net 600 procentų. Ar nutiks taip, kad žmonės pamirš mėsą ir pradės maitintis vien augalinės kilmės maistu? Kas laimės amžiną mėsavalgių ir žaliavalgių kovą? Kodėl pasaulyje populiarėja paukštiena ir kaip mokslininkai griauna mitus apie šios produkcijos gamybą?
(0)
2017-11-16
29
Vištiena nuo senų senovės yra laikoma viena iš sveikesnių mėsų, lyginant su kitomis mėsos rūšimis, pavyzdžiui, jautiena. Tačiau visuomeninės organizacijos „Dalyvavimas pasauliniame ūkininkavime“ (Compassion in World Farming) aktyvistai paviešino informaciją apie raumenų sutrikimą, kuris daro įtaką mėsos, kurią mes valgome, maistingumui.
(1)
2017-10-08
2
Mokslininkai nustatė, kad kai kurie maisto produktai suaktyvina smegenų ląsteles, kurios suteikia sotumo jausmą.
(2)
2017-01-16
8
<i>Sukurta mėsa įgauna naują skonį, kai rizikos kapitalo verslininkai užsibrėžia padėti žmonėms gamintis mėsą namie, panašiai, kaip raugti alų, dalinantis ląstelių kultūromis</i>
(0)
2016-12-21
3
Nepakankamai gerai termiškai apdorotoje vištienoje aptinkamos bakterijos gali sukelti Guillaino-Barre sindromą (GBS), kuris savo ruožtu visame pasaulyje vadinamas vienu dažniausiai pasitaikančių neuroraumeninio paralyžiaus priežasčių.
(7)
2015-03-05
42
Socialiniuose tinkluose plinta vaizdo įrašas: į prekybai paruoštas vištas su dideliu švirkštu yra leidžiamas skystis. Ar tokia procedūra gali vykti ir Lietuvoje?
(4)
2014-10-28
33
Pastarąjį šimtmetį mūsų taip mėgstamos mėsos teikėjos – vištos labai stipriai pasikeitė. Šiandien vidutinis broilerio viščiukas sveria kelis kartus daugiau nei 1957 metais.
(8)
2013-10-07
0
JAV mokslininkai pabandė išsiaiškinti, kas slepiasi greito maistų restoranų parduodamoje vištienoje ir gavo nevienareikšmių rezultatų, rašo Businessinsider.com.
|
||