Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Maisto chemija (Chemija | Mokslas)

.
(0) 2021-01-10 0
Be kitų veiksnių, vienas iš dalykų, dėl kurio vadinamasis apynių alus yra toks populiarus, yra jų vaisių aromatas. Naujas gamybos procesas galėtų leisti aludariams geriau apskaičiuoti tą aromatą sukeliančius tiolio junginius kuriant vaisiais kvepiantį alų.
(3) 2020-10-23 32
Tradicinėje Lietuvos gamintojų parodoje „Rinkis prekę lietuvišką 2020“ kaip ir kasmet apdovanoti geriausi metų gaminiai. Vienas jų – išskirtinis ūkininkės Audronės Ispyrian produktas „Aviečių sėklų aliejus“ buvo įvertintas aukso medaliu. Jo kūrime dalyvavo Kauno technologijos universiteto (KTU) Cheminės technologijos fakulteto (CTF) mokslo grupė, vadovaujama profesoriaus Rimanto Venskutonio.
(0) 2019-11-04 3
Pie­no už­terš­tu­mas diok­si­nais Kar­kly­nų kai­me pa­im­tuo­se mė­gi­niuo­se vir­ši­ja leis­ti­ną diok­si­no nor­mą 8 kar­tus, Ge­nių kai­mo pie­no su­pir­ki­mo punk­te – 2,5 kar­to. Apie tai pra­neš­ta Aly­taus ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė­je vy­ku­sia­me Eks­tre­ma­lių si­tu­a­ci­jų ko­mi­si­jos po­sė­dy­je, ku­ria­me da­ly­va­vo že­mės ūkio mi­nis­tas An­drius Pa­lio­nis.
(1) 2019-07-15 6
Agromaisto inovacijų konkurso „EIT Food Innovation Prizes 2019“ finale antrą vietą užėmė KTU Cheminės technologijos fakultete (CTF) suburta komanda „Supergarden“, pristačiusi inovatyvius, visiškai organiškus, šaltyje džiovintus vaisių, uogų ir daržovių užkandžius BITES.
(0) 2018-12-22 2
Ši medžiaga, nors ir natūralus aplinkos teršalas, yra kancerogenas, galintis sukelti žmogui vėžį, apie įvairiuose maisto gaminiuose, produktuose ir net ore esančią medžiagą benzpireną LRT TELEVIZIJOS laidoje „Vartotojų kontrolė“ sako profesorė Živilė Lukšienė. Be to, priduria ji, organizme dėl šios medžiagos iškraipoma genetinė informacija, nebegaminamos sveikos ląstelės, daugėja mutacijų.
(10) 2018-08-20 36
Prekybos centrų lentynose galima rasti pačių įvairiausių rūšių geriamojo vandens: mineralinio, gazuoto ir negazuoto, stalo ir net šaltinio vandens.
(1) 2018-07-17 -7
Prieš renkantis kitą maistą, įsidėjus MSG į sriubą, gali būti lengviau rinktis sveikesnį maistą
(2) 2017-03-09 11
Viename Kanadoje, Albertos regione esančiame miestelyje nutiko keistas dalykas. Įsipilti vandens iš čiaupo arba atpalaiduojančia vonia pasimėgauti norėję žmonės tikriausiai kurį laiką buvo gerokai apstulbę, mat iš čiaupo bėgęs vanduo buvo neįprastos – rožinės spalvos.
(2) 2017-02-01 -6
Mokslininkai paskelbė, kad duona, bulvių traškučiai ir bulvės turėtų būti gelsvos spalvos, o ne suskrudinti iki rudumo – taip sumažintume vartojimą chemikalo, kuris gali sukelti vėžį.
(0) 2016-10-17 25
Pasaulio mokslininkai atrado, kad mūsų smegenis nuo minties apie savižudybę gali apsaugoti vienas mikroelementas, kurio Lietuvoje stokojame.
(1) 2016-10-10 23
Internetas pradėjo ošti pasklidus naujienai apie tariamai pagirių nesukeliantį sintetinį alkoholį, sutrumpintai vadinamą alkosintu. Internautai jau nudžiugo tikėdamiesi galimybės patirti alkoholio poveikį vakare be ryte dažnai kamuojančios išdžiuvusios gerklės, galvos skausmo ir pykinimo, rašo livescience.com.
(1) 2016-08-16 35
Jei šiandien vakarienei kepsite žuvį, troškinsite daržoves ar skrudinsite mėsos kepsnį, greičiausiai neapseisite be aliuminio folijos. Tačiau, neskubėkite... ar žinojote, kad ši medžiaga gali rimtai pakenkti jūsų sveikatai?
(1) 2016-07-18 8
Kristaus stebuklų mokslininkai kol kas nepakartojo, vandens vynu paversti dar neišmoko, tačiau priartėjo kaip niekada arti. „Ecole Plytechnique Federale de Lausanne“ instituto Šveicarijoje tyrėjų komanda sukūrė galima sakyti amžiną vyno šaltinį.
(0) 2016-05-12 1
Pastaruoju metu visuomenė yra ypač skatinama išgerti bent porą litrų gryno vandens per dieną. Vieni renkasi gerti pirktinį, patogiai į buteliukus supilstytą vandenį, kiti jį filtruoja, virina ar paprasčiausiai renkasi gerti neapdorotą.