Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Maisto chemija (Chemija | Mokslas)

.
(1) 2016-04-13 2
Apie populiarius gazuotus gėrimus, kuriuos vartoja ir vaikai, ir suaugusieji, prikurta daugybė mitų. Neva jie „atkemša“ ne tik skrandį, bet ir kanalizacijos vamzdžius. Kitas mitas, kurį nusprendėme patikrinti eksperimento metu – ar kola ir giminiški gazuoti gėrimai gali bent iš dalies atstoti autokosmetiką ir padėti nuvalyti rūdis.
(5) 2016-02-18 30
Baktericidinės sidabro savybės buvo žinomos dar Aleksandro Makedoniečio laikais, kai, siekdami neapsinuodyti, visi kariai gerdavo sidabruotą vandenį.
(15) 2016-02-11 -28
Turbūt jau visi yra matę „stogą raunantį“ dietinės Kolos ir saldainių „Mentos“ eksperimentą. Tad, dabar atėjo laikas kitam įspūdingam bandymui – „Coca Cola“ ir baliklio kokteiliui.
(12) 2015-12-18 21
Lietuvoje kilo didžiai mokslinė diskusija: galima vandenį virinti kelis kartus ar geriau to nedaryti? Kankinami abejonių padarėme tai, ką daro kiekvienas save gerbiantis mokslininkas – atlikome eksperimentą.
(0) 2015-11-05 10
<p><a href="http://www.newscientist.com/article/mg22329840-600">Ar gaunate pakankamai mineralų</a>? Nauja teorija teigia, kad daugumą Žemės <a href="http://www.technologijos.lt/n/mokslas/gamta_ir
(0) 2015-10-23 9
Daugiausiai jo būna maisto produktuose, mažiau – ore, vandenyje ir dirvožemyje. Šio nuodo koncentracija gali stipriai svyruoti. Tai priklauso nuo aplinkos užterštumo.
(0) 2015-10-13 37
Kad ir kaip keistai skambėtų, degtinė gali tapti nepamainomu pagalbininku buityje. Jūsų dėmesiui – keli pavyzdžiai, kaip kasdienėje ruošoje galite panaudoti velnio lašus.
(1) 2015-10-01 37
Kai vyno žinovas pauostęs taurę užtikrintai nurodo vyno rūšį, tai lyg ir suprantama – skirtingos vynuogių rūšys turi skirtingą skonį. Tačiau kodėl tos pačios rūšies vynuogių vynas iš skirtingų regionų pasižymi visiškai skirtingomis skonio savybėmis?
(9) 2015-09-16 18
Tarp daugelio baimių (fobijų) yra ir chemofobija – chemijos ir cheminių medžiagų baimė. Paieškoję galite rasti ne vieno „jokių cheminių medžiagų neturinčio“ produkto reklamą. Įdomu, kaip atrodytų daiktas, kuriame nėra jokių cheminių medžiagų? Jame negalėtų būti vandens, oro, medienos, metalų, plastikų, riebalų, baltymų, angliavandenių...
(4) 2015-09-09 57
Škotiško viskio gamintoja „Ardbeg“ išsiaiškino, kad nesvarumo būklėje pabuvęs gėrimas pasikeičia, skelbia BBC.
(0) 2015-06-25 19
Palaikyti virtuvę švarią ir tvarkingą – didelis darbas. Šeimininkės visuomet džiaugiasi naudingais patarimais – tad prašome dar 10 gudrybių, kurios palengvins darbus virtuvėje.
(2) 2015-05-06 88
Po dietos džiaugėtės sumažėjusiu svoriu, tačiau išsivystė alergija riešutams? Atsisakėte mėsos ir pradėjote vegetariškai maitintis, bet pradėjote nebevirškinti pieno? Sesijos metu valgėte vien picas ir kebabus, o dabar niekaip netirpsta priaugę kilogramai? Kodėl Jus nusprendėte, kad tai vien tik Jūsų nusiskundimai? Gana tikėtina, kad tuo pačiu skundžiasi ir savo nepasitenkinimą reiškia mūsų nematomos, nuvertintos ir ignoruojamos antrosios pusės.
(0) 2015-03-24 10
<em>Kaip bebūtų keista, reikės pridėti riebalų</em>
(5) 2014-12-10 26
Ar nustotumėte kramtyti kramtomąją gumą, jeigu jums pasakytų, kad kiekvienas jos gabalėlis nuodija jūsų organizmą?
(0) 2014-11-30 16
<p style="font-style:italic">Nuo BPA iki pridegusio skrebučio, dabartiniame pasaulyje praktiškai visur galima rasti besislepiančius cheminių priedų kokteilius. Išsiaiškinkime faktus, dėl ko ve