Konvekcija
.
![](http://185.58.65.36:9691/technologijos/b_discusion.jpg)
![](http://185.58.65.36:9691/technologijos/reitingas.png)
Turbūt visiems yra buvę taip: išsitraukiate greitojo maisto tinklo obuolių pyragą iš dėklo, atsikandate jo ir iškart pasigailite, kad kažkaip pamiršote, jog šie dalykai neišvengiamai būna, atrodytų, karštesni net už pačią Saulę. Desperatiškai pučiate į užkandį, kad jį atvėsintumėte – bet ar iš tikrųjų tai naudinga? Ar pūtimas į karštą maistą tikrai padeda jam prarasti šilumą? O jei taip, tai kodėl?
![](http://185.58.65.36:9691/technologijos/b_discusion.jpg)
![](http://185.58.65.36:9691/technologijos/reitingas.png)
Neseniai Lietuvoje praūžė galingos audros, užtvindžiusios gatves ir prilaužusios medžių. Visą tai lėmė vienas fizikinis reiškinys – konvekcija. Taigi, kas tai yra, ir kaip veikia mūsų gyvenimus.
![](http://185.58.65.36:9691/technologijos/b_discusion.jpg)
![](http://185.58.65.36:9691/technologijos/reitingas.png)
Jei žmonėms kada nors pavyktų nukeliauti į planetą, kuri didesnė už Žemę, kelionė, ko gero, būtų kupina pavojų ir rizikos. Tačiau pasiekus tikslą, lauktų bent jau toks nedidelis džiaugsmas: gruzdintos bulvytės ar traškučiai didesnio už Žemę dangaus kūno paviršiuje būtų traškesni ir iškeptų greičiau. Užtat pati kelionė kepto maisto smaguriams reikštų šiokį tokį pasninką – mat nesvarumo būsenoje maisto iškepti neįmanoma, rašo bbc.co.uk. Neįmanoma?
|
||