Sviestas
.
(3)
2024-04-15
-26
Diskusijos apie tai, kas sveikiau – sviestas ar margarinas, tęsiasi jau ne vieną dešimtmetį, o argumentų yra įvairių. Tačiau mokslininkai nusprendė išsiaiškinti tiesą šiuo sudėtingu klausimu.
(0)
2024-01-09
1
Žinome, kad kava puikiai dera su klasikiniais priedais – prieskoniais, vaniliniu cukrumi, klevų sirupu. Tačiau į kavą galima dėti daugiau neįprastų priedų.
(1)
2022-03-26
5
Paimate skilandį. Pjaunate riekelę. Grožitės baltais kaip perlai lašinukais. Ir dabar pasaulis apsiverčia aukštyn kojomis: pasirodo, tame skilandyje nėra lašinukų. Paaiškėja, kad lašinukai pagaminti iš aliejaus. Arba kad išvis juose nėra riebalų. Ir nors tai skamba kaip fantastika, visgi tai gali būti realybė.
(0)
2020-09-07
6
Ką pasirinkti: sviestą ar margariną? Tai tikrai amžinas klausimas, sako gydytoja dietologė Kristina Jasmontienė. Pasak pašnekovės, norint nuspręsti, reikia žinoti keletą aspektų.
(0)
2020-05-07
46
„Patarimas valgyti riebiai – ypač maistą, kuriame gausu sočiųjų riebalų, – skamba beprotiškai, vos prieš dešimtmetį būčiau aiškinęs, kad taip pakenksite savo sveikatai. Tačiau mano paties organizmas, kraujo tyrimai, tūkstančiai pacientų ir dešimtys tūkstančių žmonių, kurie paklausė šio patarimo, sako ką kita“, – prisipažįsta „Riebalų dietos“ (išleido BALTO leidybos namai) autorius, amerikietis gydytojas Markas Hymanas. Knygoje jis dalijasi novatoriška mitybos teorija ir praktiniais patarimais – pateikia dvidešimt vienos dienos dietos planą.
Tai reikėtų žinoti: neteisingai naudojant alyvuogių aliejų, galite padaryti didžiulę žalą savo kūnui
(0)
2020-03-03
10
Tai, kad alyvuogių aliejus turi daugybę sveikatai naudingų ir net būtinų medžiagų, yra girdėjęs bene kiekvienas. Vis dėlto neapsigaukite – neteisingai naudojant šį riebalą, galite padaryti didžiulę žalą savo kūnui.
(5)
2019-10-07
29
Ingredientų sąrašas sviesto recepte yra nepaprastai mažas - jį sudaro tik riebi grietinėlė. Grietinėlės ir sviesto skonis nėra identiškas, tačiau kažkaip šiuos produktus skiria tik mechaninis apdorojimas. Kaip tai įmanoma? Kas iš tiesų vyksta molekuliniame lygmenyje?
(5)
2019-08-22
2
Kornelio universiteto mokslininkai, kaip ir daugelis žmonių, yra sviesto mėgėjai. Šis kasdien naudojamas produktas skrebučiams, sumuštiniams ir įvairiems patieklams suteikia malonų skonį ir tekstūrą. Tačiau sviestas nėra tai, ką vadintume sveiku maistu, todėl mokslininkai dabar sukūrė alternatyvą, kurią daugiausia sudaro vanduo.
(0)
2019-06-25
1
Dažnas iš mūsų neįsivaizduojame ryto be puodelio kavos. Tačiau paskutinės mados tendencijos mitybos srityje bando mūsų rytinį kavos puodelį paversti pusryčiais. Ši kava yra itin paplitusi tarp ketogeninės mitybos atstovų, kurių mityba susideda iš gausaus kiekio riebalų ir itin mažo angliavandenių kiekio. Tačiau vis dažniau pastebiu, kad ši kava pradeda užkariauti vis daugiau žmonių.
(0)
2019-05-03
-11
Sviestas – vienas dažniausiai vartojamų maisto produktų, kiekvieną patiekalą paverčiantis skanesniu. Tiesa, nemaža dalis Lietuvos gyventojų sviestą vartoja neteisingai. Kaip tai reikėtų daryti?
(0)
2019-03-13
-8
Vertindami sviestą, žinovai kalba ne tik apie jo natūralumą ir naudą – kietuose gyvūniniuose riebaluose daugiausia sočiųjų riebalų rūgščių, kurios mūsų organizme skatina cholesterolio gamybą ir kaupimąsi. Tačiau ar tikrai reikėtų rinktis margariną arba tepamus riebalų mišinius?
(0)
2019-01-21
18
Tikriausiai sviestas neatrodo kaip pats įdomiausias dalykas pasaulyje, apie kurio istoriją trokštumėte sužinoti kaip įmanoma daugiau. Galbūt taip atrodo todėl, kad šį maisto produktą naudojame 10 000 metų - nuo tų laikų, kai mūsų protėviai dar tik pradėjo jaukintis gyvūnus. Tačiau šiandien sviestas yra populiariausias riebalinės kilmės gaminys pasaulyje. Sviestas naudojamas itin gausiai – nuo patiekalų gardinimo iki pyragų kepimo.
(0)
2019-01-09
-34
Pieno produktai daugeliui mūsų neatsiejami nuo pusryčių: pienu gardiname kavą, mielai juo užpilame dribsnius ar avižinę košę, neretai ryte renkamės valgyti ir varškę, jogurtą arba sūrelius. Bet ar dažnai vartoti pieno produktus sveika? Vilnietė gydytoja dietologė Žana Antonova neabejoja, kad taip. Neišbraukti pieno produktų iš savo raciono ji rekomenduoja net ir netoleruojantiems laktozės.