Kaip tausoti sveikatą
.


Mityba lemia, ar organizmo veikla bus sklandi ir žmogus jausis gerai. Svarbi sveikatai palankios mitybos dalis – baltymai, kurie gaunami iš įvairių maisto produktų. Mokslas aiškinasi, kokią įtaką sveikatai turi negyvūninės kilmės baltymų šaltiniai, įskaitant tai, kaip jie paveikia cholesterolio ir gliukozės kiekius kraujyje.


Žinoma, kad pieno produktai yra labai naudingi. Ypatingą dėmesį reikėtų atkreipti į sūrius, jie būna kieti, minkšti, su pelėsiu ir be jo, sūrūs ir aštrūs, aromatingi ir nelabai. Tačiau daugelis žmonių nežino, koks sūris geriausias sveikatai – šio produkto rūšių yra tiek daug, kad labai lengva susipainioti.


Yra arbata, kurios naudingumą organizmui įrodė mokslininkai – kalbame apie ramunėlių gėrimą.


Manoma, kad išsivysčiusiose šalyse magnio trūksta kas penktam gyventojui. Todėl dažnam praverčia šio mineralo maisto papildai. Norite maksimalios naudos? Svarbu žinoti, kada geriausias laikas gerti papildus.


Iš pirmo žvilgsnio jie atrodo beveik identiški, tačiau skiriasi gamybos procesu ir skoniu.


Šiose daržovėse natūraliai randama cheminė medžiaga vieną dieną gali būti pritaikyta kraujo krešulių prevencijai ir gydymui.


Žuvis yra nepaprastai vertinga sveikos mitybos dalis. Leituvoje jos suvartojama palyginti nedaug, o daugelis žmonių vartoja daugiausia konservuotą žuvį. Tačiau ar žuvies konservai gali būti vertingas šviežios jūros žuvies pakaitalas?


Ilgaamžiškumas tapo populiaria tema, o diskusijas pakursto įžymių žmonių pavyzdžiai. Antai technologijų sektoriaus multimilijonierius Bryanas Johnsonas eksperimentiniams gydymams kasmet išleidžia apie 1,8 mln. eurų. Daugybė sveikatingumo kompanijų uoliai dirba, kad padidintų ir taip augantį gyventojų susidomėjimą.


Turtingas vitaminų ir mineralų, antibakterinių, antihistamininių, antioksidacinių ir liekninančių savybių.