Kaip tausoti sveikatą
.


Mūsų šalyje ne itin populiari arbata turi daug būtinų vitaminų ir mikroelementų, kurie ne tik palaikys lieknėjimo procesą, bet ir stiprins bei pamaitins plaukus, nagus, odą.


Pasirodo, sūris gali sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Tai parodė naujas tyrimas. Tiesa, tam tinka ne bet koks sūris.


Valgyti grybus? Grybų valgymas turi daug privalumų, ir Azijos žmonės tai puikiai žino.


Sveikata yra vienas svarbiausių mūsų gyvenimo aspektų, todėl vis daugiau žmonių ieško būdų, kaip pagerinti savo organizmo funkcionavimą.


Senėjimas yra natūralus procesas, kuris veikia kiekvieną iš mūsų. Tačiau tinkama mityba ir papildai gali padėti sulėtinti jo poveikį. Specialistai pabrėžia, kad kai kurie papildai vaidina pagrindinį vaidmenį palaikant sveikatą ir formą senatvėje.


Šis gyvensenos pokytis yra itin efektyvus būdas atsikratyti nereikalingų kilogramų.


Knygų apie maisto kultūrą autorius, amerikietis Michaelas Pollanas yra parašęs ne vieną bestselerį. Profesorius jau beveik du dešimtmečius skatina žmones valgyti daugiau daržovių.


Ar dažnai susimąstome apie inkstų sveikatą? O vertėtų. Jei valgote bet ką, didesnė rizika ateityje susirgti inkstų ligomis. Tai ypač aktualu sergantiems cukriniu diabetu arba hipertenzija, tačiau verta atminti ir tiems, kurie mano esą sveiki.


Nėra vieno recepto senstančiam kūnui, ar maisto papildo, kuris būtų universalus ir visiems padėtų išsaugoti tvirtą kūną bei aštrų protą.


Įprasta manyti, kad turėtume valgyti daug baltymų. Tada mityba bus sveika ir subalansuota. Tačiau naujas tyrimas rodo, kad per didelis baltymų kiekis gali būti žalingas žmogaus sveikatai.


Mityba lemia, ar organizmo veikla bus sklandi ir žmogus jausis gerai. Svarbi sveikatai palankios mitybos dalis – baltymai, kurie gaunami iš įvairių maisto produktų. Mokslas aiškinasi, kokią įtaką sveikatai turi negyvūninės kilmės baltymų šaltiniai, įskaitant tai, kaip jie paveikia cholesterolio ir gliukozės kiekius kraujyje.