Patarimai: maistas
.


Valgydami daug baltymų turinčius greitojo maisto produktus žmonės suvartoja mažiau kalorijų nei valgydami kitus greitojo maisto produktus. Tačiau jie vis tiek linkę persivalgyti, todėl baltymais praturtintus greitojo maisto užkandžius reikėtų vartoti saikingai.


Tyrimai rodo, kad reguliarus obuolių valgymas gali pailginti gyvenimą ir sumažinti ligų riziką.


Kava yra esminė daugelio žmonių visame pasaulyje kasdieninio ritualo dalis, tačiau švedai rado būdą, kaip ją padaryti dar unikalesnę ir naudingesnę sveikatai.


Žiupsnelis botanikos. Ciberžolė – ryškiai geltonos spalvos prieskonis, gaunamas iš Curcuma longa (liet. dažinės ciberžolės) augalo šakniastiebių. Natūraliai Azijoje auganti ciberžolė Europoje žinoma buvo jau viduramžiais.


To pasekmė – netinkamas žarnyno epitelio ląstelių, kurios pradeda nekontroliuojamai augti, stimuliavimas, vedantis į vėžį.


Kuo naudingi būtent džiovinti vaisiai ir uogos? Jie išlaiko tiek pat naudingųjų medžiagų kaip švieži ir nereikia jaudintis dėl sugedimo, jų ir skonis kitoks.


Daugelis žmonių net nesupranta, kad jų kraujospūdis yra padidėjęs, nes jis neturi jokių simptomų.


Žemės riešutų sviestas buvo labai populiarus, tačiau ne visi žino apie daugybę jo naudingų savybių.


Sergant autoimuninėmis ligomis, vėžiu, psichikos liga, patyrus traumą ar prireikus operacijos, būtina pasikliauti šiuolaikinės medicinos pasiekimais.


Žmonės kaip niekada anksčiau stengiasi suprasti savo žarnyną ir trilijonus jame gyvenančių mikrobų. Tačiau mokslininkai vis dar aiškinasi, kaip saugiai „užsėti“ žarnyną gerosiomis bakterijomis, kurios gali pagerinti tam tikrus sveikatos aspektus.