Bendrosios mitybos rekomendacijos
.


Žiupsnelis botanikos. Ciberžolė – ryškiai geltonos spalvos prieskonis, gaunamas iš Curcuma longa (liet. dažinės ciberžolės) augalo šakniastiebių. Natūraliai Azijoje auganti ciberžolė Europoje žinoma buvo jau viduramžiais.


Kuo naudingi būtent džiovinti vaisiai ir uogos? Jie išlaiko tiek pat naudingųjų medžiagų kaip švieži ir nereikia jaudintis dėl sugedimo, jų ir skonis kitoks.


Sergant autoimuninėmis ligomis, vėžiu, psichikos liga, patyrus traumą ar prireikus operacijos, būtina pasikliauti šiuolaikinės medicinos pasiekimais.


Indijos žurnalistė Shweta Sengar šešis mėnesius atsisakė cukraus, kad pamatytų, kaip tai paveiks jos veidą ir kūną. Eksperimento rezultatai pranoko visus lūkesčius.


Organizmui ypač svarbaus mikroelemento magnio stoka gali pasireikšti bet kuriuo metų laiku. To priežastis – paprasta: daugeliui sunku užsitikrinti reikiamos jo paros normos.


Daug daržovių ir vaisių laikome šaldytuve, tačiau, pasirodo, kai kurių tokio tipo produktų taip laikyti nederėtų.


Knygų apie maisto kultūrą autorius, amerikietis Michaelas Pollanas yra parašęs ne vieną bestselerį. Profesorius jau beveik du dešimtmečius skatina žmones valgyti daugiau daržovių.


Ar dažnai susimąstome apie inkstų sveikatą? O vertėtų. Jei valgote bet ką, didesnė rizika ateityje susirgti inkstų ligomis. Tai ypač aktualu sergantiems cukriniu diabetu arba hipertenzija, tačiau verta atminti ir tiems, kurie mano esą sveiki.


Šis vaisius džiugina ne tik savo egzotišku skoniu, bet, visų pirma, gausybe maistinių medžiagų, kurios palaiko organizmą įvairiais lygmenimis.


Jūs esate tai, ką valgote ir geriate, o gydytoja natūropatė atskleidė, kokių „toksiškų“ gėrimų turėtumėte vengti, kad jūsų kūnas būtų sveikesnis.


Italijoje yra „sveikiausio kaimo“ pasaulyje vardą pelnęs Pioppi miestelis, kuriame daugelio gyventojų sulaukia 100 metų. Nepaisant to, kad jų meniu yra šoninės, šokolado, riebaus jogurto ir net raudonojo vyno, tai nė kiek nepakenkia jų gyvenimo kokybei.