Imbieras
.
(1)
2024-11-02
7
Imbieras jau tūkstančius metų vartojamas įvairiems negalavimams, įskaitant skausmui, pykinimui, peršalimui gydyti, taip pat vidurių pūtimui mažinti ir nervų sistemos sutrikimams šalinti, rašo health.com.
(0)
2024-09-30
1
Žmogaus organizmas turi natūralų būdą, kaip apsisaugoti nuo nukraujavimo. Taigi, kai susižeidžiate, kraujo krešumas – naudinga savybė. Tačiau kartais šis procesas gali būti pavojingas sveikatai.
(1)
2024-06-05
12
Imbiero sudėtyje yra biologiškai aktyvių junginių, pasižyminčių antioksidacinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis.
(5)
2024-01-06
12
Nuo seno žinoma, kad prieskoniai – ne tik paryškina patiekalo skonį, jie taip pat yra naudingi sveikatai.
(0)
2023-12-23
10
Imbieras – nuo seno žinomas prieskonis, Indijoje ir Kinijoje pradėtas naudoti bene prieš 5000 metų. Viduramžiais imbieras buvo vertinga mainų prekė – nedidelio maišelio vertė prilygo avies kainai. Anuomet jį buvo galima pavadinti prabangos prieskoniu.
(0)
2019-11-12
8
Kaip ciberžolės ir kardamonai, imbieras jau 5000 metų yra nepakeičiama gydomoji ir kulinarijos priemonė, rašoma knygoje „1001 naminis vaistas“. Tai visame pasaulyje pripažintas vaistas nuo pykinimo, vėmimo, rytinio blogumo ir kitų virškinimo sutrikimų – būklių, kurioms esant ne visada padeda cheminiai vaistai.
(0)
2018-12-24
4
Imbieras yra populiarus prieskonis, ypač azijietiškoje ir indiškoje virtuvėje. Be to, jis tūkstančius metų naudotas medicininiais tikslais. Imbieras mažina pykinimą, gerina apetitą, padeda nuo pykinimo keliaujant, malšina skausmą, ir turi daug kitų privalumų.
(0)
2018-12-18
4
Patiriant dantų, sąnarių ar galvos skausmą nebūtina griebtis vaistų, jei namuose turite kelis jį malšinančius maisto produktus, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Pasak jo, pakanka šių produktų suvalgyti ar įtrinti į skaudančią vietą, o jų efektyvumas net įrodytas moksliškai
(0)
2018-10-24
5
Neseniai Škotijoje atlikti tyrimai parodė, kad sergantiems ar persirgusiems gripu ar plaučių uždegimu, infarkto rizika padidėja šešis kartus, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Pasak jo, nors tokia rizika kyla ne visiems, kiekvienam būtina pasirūpinti savo imunitetu – nežaloti jo beverčiu maistu, fizinio aktyvumo stoka ir žalingais įpročiais.
(4)
2017-12-24
132
Vilniaus universiteto (VU) Gyvybės mokslų centre mikrobiologė dr. Eglė Lastauskienė atliko paprastą eksperimentą, kurio rezultatai išaiškino, kas iš tikrųjų geriausiai kovoja su bakterijomis, o kas mikroorganizmų naikintojais tituluojami be reikalo.
|
||